Ahojte,ked si odmeriam tlak doma tak mi prvy krat vyjde napr 134/94 odmeriam si druhy krat azrazu mam 121/80 čo je ideal... Ako to prosim teda je ? :D
tak kebyže ma vystrasi tak by sa mi tlak este zvýšil nie ?? :D ja neviem ako cital som že skoro vždy prvy tlak ne vysoky preto sa meria 3 krat a spravi sa priemer ale tak chcel som sa spytat ci nema niekto nejaku skusenost
Tak záleží aj na Tom, či pred prvým meraním sedíš aspoň pár minút v kľude. Ak niečo robíš, zoberieš tlakomer a hneď merias, tak ten tlak môžeš mať vyšší.
Pred meraním musíš 10 minút v kľude sedieť
A keď budeš mať tlak 190/100 tak umres? (Irónia) nie tlak 134/94 je v pohode. To vôbec nie je vysoký neviem kde si vzal, že vysoký 🙄
@modrykolibrik si normálna ? 😀😀😀 tlak 134/94 je normálny tlak? Nehovorím že je veľmi vysoký ale je vyšší ako by mal byt
@16zolik16 predstav si že áno... Robím v zdravotníctve toto je ešte ok tlak. Veď si zavolaj záchranku keď sa bojíš ťa výsmeju. Takýto tlak neriešime v práci. Iba ak by bol nad 150 tak začínam riešiť
@modrykolibrik neviem či vieš čítať ale nikde som nenapísal že mi je zle preto že mám vysoký tlak ty zdravotníčka😀 písal som akurát že tomu nechapem prečo mám vyšší keď si nameram prvý krat a druhý mám nižší tlak.
Vždy ber cca tretiu hodnotu alebo priemer troch hodnot
ten prvy vysoky ta tak vystrasi, ze ti hned ide na omdletie a tlak klesne .. ;)
Druha moznost je, ze mas nedobry tlakomer, alebo ho nespravne merias.
Mne moj ukaze rovnaky tlak plusminus max jedno-dve cisla aj 3x po sebe.