Som pozitivna.Viem ze je tu XY tém, ale nikde nie sú aktuálne info.
Mam tlak na hrudi, bolesť akokeby priedusiek. Lekárka mi kázala zavolať so záchranku, záchranka povedala ze neprídu, kym vládnemu chodiť a dýchať.
Chápem, že majú toho veľa, ale mam neskutočný strach ze POTOM bude neskoro.
Pomôžte mi prosím popísať, opísať, kedy je čas už utekať??? Kedy budem.vediet, že toto je už naozaj zle?
Tie tlaky na hrudi tu popisuje väčšina z vás, aj ako postkovidovy stav. Tak naozaj neviem, báť sa alebo nie?
Oxymeter ide muž teraz kúpiť. Aké hodnoty mam potom sledovať?
Nemám problém sa zhlboka nadychnut aj vydýchnuť aj keď pri vydychu ma to trochu tazi. Nekaslem. Duši ma takým štýlom, že mám ten tlak na hrudi
Môžem mať napriek všetkému covidovy zápal pľúc?
Merat saturacie, spravit si domaci CRP test a ked sa citite zle, tak navstivit covidovu ambulanciu.
@zuzike123 crp pozitivny
Ja som mala tlak na hrudi akoby mi tam niekto sedel a kasel len z toho taky dusivy...a trvalo to 2 tyzdne ..neboj bude to ok! Hlavne mysli pozitivne. Vela salvioveho caju pi a oddychuj.
Saturacia ideálne nad 95%, pod 90% nemocnica... držím palce 🤞
To nemusi byt zapal pluc. Pri zapale by si mala bolestivy kasel a teploty. Pocula som, ze ten tlak je bezny, ale nemusi nic znamenat. Hlavne sa ukludni. Najhorsie byva, ze ludia sa zacnu prehnane sledovat a stresovat, a mozes si vyvolat panicky atak, ktory sa prejavuje tiez ztazenym dychanim. Len sa ukludni a odpocivaj. Ber vitaminy, hlavne vit. B komplex, vit. C, D, magnezium.
nemýliš si CRP a PCR? Máš KOVID - jasné, že máš PCR pozitívny, ale CRP je vyšetrenie, ktorým sa zisťuje aktivita bakteriálneho procesu v organizme - tu musíš mať nejakú hodnotu - ak je nízka netreba ti ATB.
@tamara321 nemôžem, kojim. Pijem harmanček, prieduskovy, q zeleny
@anonym0001 dik. B mi došlo. Musím kupiy
tak ak mas s kym nech ta odvezie...znama nakoniec skoncila so zapalom pluc, co ju raz domov poslali a o dva dni uz ju konecne nechali v nemocnici, ale tiez bez sanitky, sama sa musela dopravit, netreba to podcenovat
Mas ATB? A co oxineter? Aka je saturacia? Saturaciu merat na teplom prste nie studenom. Ak je moznost bolo by vhod aspon rtg hrudnika
netreba to podceňovať ale ja som mala pocity podobné ako ty,covid som mala minulý mesiac...antibiotiká som nebrala, teploty som nemala...tlak na hrudi bol, aj v noci som sa nato budila, nevedela som sa zhlboka nadýchnuť, dýchavičnosť veľká, únava samozrejme bola tiež....tak citelne lepšie som sa začala cítiť až po 4týždňoch od prvých príznakov...dovtedy tak na hojdačke-jeden deň už bolo lepšie na ďalší už opäť na prd...
V prvom rade: lekár prvého kontaktu je praktický lekár. Netreba zaťažovať aj tak už veľmi preťažené sanitky a záchranný systém. To patrí ľuďom, ktorí sú ohrození na živote. Takže dieťa nech postráži manžel a ty šup zajtra k praktickému lekárovi.
@miskamicha satiracia 98
Som z toho na prasky
Na každom vitamíne C D B Zinok selén.. na liekoch ... všade píše ze sa neodporúča dojčiacim.
To by som nemohla takmer nič. Ako môžem ublížiť dieťaťu keď tie vitamíny brat budem?
Dcéra má 2, ale kojiť nechcem prestať.
Ved kazda nemocnica by mala mat covid pohotovost...zavolaj si
Saturacie 98 ma zdravy clovek, takze zapal pluc za tym nebude, to by si musela mat pod 92.
Mal by vas vysetrit obvodak... hlavne kluuud!!! Strach je najhorsi a vela ludi skonci v nemoc hlavne kvoli strachu a uzkosti. Bolo by vhodne nasadit ATB...vysoke davky D,C,Zinok. A pridat do liecby aj karnozin a antihistaminika - cezera a famotidin. Ale hlavne klud!!!!!!!!! A nepozerat spravy
Hlavne kojenie je to posledne,co by som teraz pri 2r.dietati riesila a obmedzovala sa v liecbe.
Kamarát siel do nemocnice ked sa zadychal pri prechode z jednej izby do druhej. Teploty už nemal ale lekárka kázala volať záchranku, mal obojstranný zapal.
@zuzike123 ďakujem za info
@dreamss ďakujem veľmi pekne
@dreamss vážim si to
Inak ja nemám v podstate žiadne príznaky, len ten tlak aj to len občas. Je to tak, ze raz nič a potom veľmi zle . Nemám ani teploty, preto neberiem ani paralen.
Tie tlaky na hrudi sú asi naozaj len sprievodný jav, nebude to ziaden zápal.
Ja som uplne fit, dnes som upratala dom, až som zabudla ze som chorá.... nič mi nie je.
Asi sa už len zmieriť s faktom, že to môže trvať aj 4 mesiace, ako písali iektore baby....
Pokiaľ záchranka nepríde, najbližšia covid ambulancia čím skôr, u nás je nonstop napríklad ambulancia
Vládnemu...vladzem