Tlak na hrudi z chrbtice

26. aug 2022

Uz tyzden ked sa rano budim citim tlak na hrudi, pretrvava to aj cez den.A posledne dni ma chytaju panicke ataky mozno zo strachu z toho tlaku, z nicoho nic pride namna strach a v hrudi citim neprijemny tlak(este horsi) az som sa bala ze infarkt a zimne ruky som mala..k tomu ma boli este aj v zahlavi asi z krcnej, ja uz neviem z coho mi moze byt tak, myslite ze chrbtica?

drake122
26. aug 2022

No prvotne určite máš aspoň ľahký blok chrbtice a nakopila sa na to Tvoja úzkosť. Začni cvičiť, viac sa hýbať, alebo rehabilitovať, davaj si magnézium, a ak si nevieš poradiť s úzkosťou ani tak, kúp si Persen forte alebo Sedalia alebo niečo podobné v lekarni, prípadne pracuj s psychológom...

autor
26. aug 2022

@drake122 magnezium uzivam kazdy den ten mi pomaha aspon ciastocne, hlavny problem mi robi ten tlak na hrudi a krcna akoby sa mi mal zlomit krk taky pocit mam a z toho vsetkeho mam uzkosti.
Myslis ze Persen pomoze?citala som ze vraj nepomaha

drake122
26. aug 2022

No tak nemám veštiacu guľu, niekomu pomohol, iným len čiastočne, treba vyskúšať. To je na úzkosť, chrbticu to nerieši. Ak Ťa bolí krk okrem cvičenia si kľudne daj od bolesti liek podľa potreby, aj guajacuran sa dá v lekárni kúpiť, aby Ti povolili stuhnuté svaly. No ale, s rozumom, nie že si teraz šlahneš aj guajacuran, aj persen aj magnézium naraz ráno... potom možno budeš spomalená celý deň. Buď navečer, ale vyskúšaj najprv jedno, potom druhé. Toto všetko je len krátkodobé riešenie. Chrbát Ťa bude pobolievať kým to svalstvo tam nespevníš. Ale z toho úzkosti nemaj, polovicu populácie krajiny bolí chrbát...

autor
26. aug 2022

@drake122 dobre dakujem, v pondelok pojdem k lekarovi nech mi urobi ekg ci je srdce v podiadku potom budem kludnejsia

drake122
26. aug 2022

Hej, to si môžeš dať spraviť. EKG a môže aj rtg tej krčnej chrbtice spraviť, potom budeš mať aj na papieri, či máš blok alebo nie, a môzeš byť kľudnejšia keď bude príčina jasná.

autor
26. aug 2022

@drake122 ano, dakujem za odpisanie

denisaaairdacova
30. júl 2023

Dobrý prosím vás čo vám na to pomohlo ?