Tlak na hrudi pri zaspávaní

28. júl 2021

Ahojte pisem anonymne kedze tu mam viacero znamich, chcem sa opytat ci ma niekto podobne tazkosti , casto sa mi stava vecer ze citim neprijemny pocit na hrudi , neviem to ani opisat , akoby srdce strajkovalo , take zovretie chvilkove, cez den som ok , pri zatazi tiez nemam problem, taktiez sa niekedy zobudim na to ze sa dusim , vyskocim ze lapam po dychu, je to velmi neprijemne , mavala som aj extrasystoly , v noci mi trpnu ruky, tlak v krku , viem tieto ostatne problemi mozu znamenat psychicky problem , skusila som aj cbd zda sa mi ze lepsie trochu aj magnezium uzivam, dakujem za vase odpocede za vase

irusa
28. júl 2021

no novodobá pliaga...tetania, úzkostná porucha, panické ataky

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. júl 2021

@irusa tiez si myslim ze psychika, aj ked ja niesom vobec stresak , veci si nepripustam... najskor som si tuto moznost vobec nepripustala ze ja a psychika, to v ziadnom pripade, no asi to tak bude, ako hrca v krku , a tieto veci sa este daju zvladnut , no najhorsie su tie vecerne stavy

irusa
28. júl 2021

to úplne poznám..tiež nie som typ, čo stresuje a dobehlo ma to po 30... najhoršie sú tie exstrasystoly a vysoký pulz..vtedy neviem fakt čo so sebou..mňa to prepadne aj bežne v práci

autor
28. júl 2021

@irusa ja vysoky pulz nemavam , aj extrasystoly sa mi zmiernili ... len to zovretie na hrudi je hnusne

irusa
28. júl 2021

tak to máš šťastie

autor
28. júl 2021

@irusa ale co to trepem , mavam vysoky pulz uz ked mam tie moje pocity neprijemne, zovretie sa zlaknem a srdce uz busi o zivot

irusa
28. júl 2021

och je to strašné.....

autor
28. júl 2021

@irusa je to neprijemne lebo clovek nevie co sa deje , ten pocit neistoty je najhorsi ked sa pytam je to fakt len v hlave alebo sa nieco deje, neznasam to , preto rozmyslam ze sa este raz vyberiem po doktoroch (bola som tak cca 2 roky dozadu ) nech ma uistia ze som v poriadku , kardio a plucne....

irusa
28. júl 2021

No ja som bola minulý týždeň u kardiologicky..2 x som mala EKG holter raz som mala stav zachytili paroxyzmus SVT,no z jej strany je všetko v poriadku ako aj zo strany primárky VUSCH vraj na to sa neumiera...obe nepriamo povedali,že som asi chorá na hlavu...kardiologicka mi povedala,že mi nevie pomôcť 🤷

autor
28. júl 2021

@irusa hmmm ...a co znamena to paroxyzmus ? Je to nieco nebezpecne? ...no ja to budem musiet pobehat aby som si bola ista ze je to tam vsetko ok

irusa
28. júl 2021

No netuším.....

micuska33
29. júl 2021

Och ako by som o sebe pisala,lenze mne toto zacalo po vakcinach vsetko a je to horor hlavne ta noc😢😢

irusa
29. júl 2021

@micuska33 no ja som sa práve preto očkovať nedala, nakoľko teraz to nie je ok

poopsie
29. júl 2021

@micuska33 bola si u dr.? Aby si sa vyhla myokarditíde...

micuska33
29. júl 2021

@poopsie bola som u dr,ekg mam ok,krv vysledky budu dnes alebo zajtra..tak som zvedava

poopsie
29. júl 2021

@irusa aj ja mam tetaniu, nemám ju diagnostikovanu, no príznaky su skoro všetky.. Našťastie nie naraz a nie tak silné... Ty si stres nemusíš priznať, je to egoobranny mechanizmus.. Popieras ho... No v podvedomí ide na plné obrátky...

micuska33
29. júl 2021

@micuska33 len najhorsie je ze sa mi neda zaspat,takze som hrozne unavena a musim byt v praci..aj po liekoch na spanie zaspim len horko tazko ale nechcsm si na to zvykat

micuska33
29. júl 2021

@poopsie mne ju tiez diagnostikoval dr teraz ,co na to beriete okrem magnezka?

poopsie
29. júl 2021

@micuska33 ja by som na tvojom mieste pri každej návšteve zdoraznila, kedy začali tvoje zdrav problémy. A trvala by som na zapise do zdrav dokumentácie... Nie si jediná, čo má taketo problémy

micuska33
29. júl 2021

@poopsie je to ako prve co som uviedla ,este aj na očnom som bola a tam mi dr kazal urobit si aj testy na zrazanlivost...obvodny mi zas poslal krv aj na protilatky tak som zvedava ci to ockovanie bolo na nieco dobre....

poopsie
29. júl 2021

@micuska33 nemám ju diagnostikovanu, na vs som chodila na ORL skrz hrcu v hrdle.(už vtedy lekár poukázal na stres) .. Mala som zlateho stafylokoka, rezistentny na atb.. Dala som si vybrať mandle... A v stave stresu sa hrča vrátila...odvtedy viac sledujem, čo ma privádza do stresu... A sú to aj také kraviny, či som dobre zavarila džem, keď si vypestujem na záhrade papriku som v strese či je jedla, lebo nieje z obchodu... Atď... Mne to už kvazy zacalo v 9.rocniku...strach z neznáma, veľká zmena v živote... Mala som veľké problémy so žalúdkom.. Potom pri maturite, normalne som musela vystúpiť z autobusu lebo ma naplo... A potom hrča na vš... Potom som zazila aj búšenie v uchu, búšenie srdca, bolesť nôh, napuchnuty chutovy pohárik, aj tam je citlivosť na stres... Všetko pominulo vtedy keď sa stresova situacia vyriešila... Berem magnézium, mam cbd... Ale ja nevládzem, nedokážem sa deň čo deň napchavat tabletkami... Potom sa mi to ťažko prehlta... Na cbd je detská poistka🤦‍♀️to keď otvorím to je úspech

micuska33
29. júl 2021

@poopsie fuu tak to je riadne,ja som tiez v minulosti mala stresy ale posledny cca rok som bola fakt ze uplne v pohode a kludna,az teraz mi to akoby prepuklo po tych vakcinach,pocula som ze vela ludi ma probly ,aj ked viem ze je to v hlave teda psychika ale ovplyvnit sa to neda a nemysliet na to tiez.nie tak ako to prezit...a spavas v pohode??

irusa
29. júl 2021

@poopsie no ,čo sa týka stresu máš pravdu v kuse podvedomie pracuje

poopsie
29. júl 2021

@micuska33 so spánkom osobne nemám problém, nedalo sa mi zaspať keď som mala najväčšiu depresiu, ale teraz v pohode

autor
29. júl 2021

@micuska33 mne sa to takto spustilo po prekonani covid...dovtedy sa mi to stavalo raz za cas teraz pravidelne

autor
29. júl 2021

@micuska33 mavas iba hrcu v krku ci aj tie tlaky na hrudi , pri srdci ?

micuska33
29. júl 2021

Ja skor tie tlaky akonahle si lahnem a spi potom achh hroza...

autor
30. júl 2021

@micuska33 ja tento tyzden hruza, zaspim a o chvilu vyskocim zo spanku ze sa dusim...