Ahojte,
chcem sa opýtať, či je tu niekto kto ma diagnostikovanú úzkostnú poruchu a má veľmi časté nepríjemné tlaky/pálenie na hrudi? Užívam už skoro mesiac a pol antidepresíva Citalec10 a posledné dva týždne je to hrôza, nonstop mam tlaky na hrudi, od rána do večera..dávam si každý deň aj magnezium a snažím sa stále sa zamestnávať a robiť niečo aby som na to nemyslela. Ale je to naozaj nonstop a som už zúfalá z toho. Na poslednej kontrole mi lekárka povedala, že trvá dlhší čas kým lieky zaucinkuju avšak už ich beriem mesiac a pol a takéto stavy sú hrôza..neviete mi poradiť čo Vám na to zaberá? Nemám ani pocit, že by som momentálne bola v strese alebo psychicky veľmi zle na tom tak si neviem tie tlaky na hrudi vysvetlit..a nechápem prečo trvajú nonstop..ďakujem za každú jednu radu.🙂
@ivana9000 ahoj ja som mala tiez nedavno take stavy ze sa mi nedalo poriadne nadychnut a mala som pocit ze sa dusim aj ked to tak nebolo. Mavala som to väcsinou v lete vtedy mam take zle pocity stale neviem to ani opisat proste úzkosť a strach. Vobec neviem co by som ti na to mohla odporučiť mne zabralo trosku ked som sa pozrela nejaky pekny film rozpravku alebo serial proste nieco co mas rada to mi väcsinou pomohlo ale to je také skor na ukludnenie
lekár ti nedal nič na ukľudnenie? neurol. a pod?
Dobry, kym lieky zaberu moze to byt i sest tyzdnov, dva mesiace, dlhsie uz nie. Konzultovala by som to znova s lekárkou ohľadom upravy dávky liekov/zmeny liecby plus pri liecbe uzkostnych poruch je podstatnou sucastou psychoterapia.
A samozrejme niečo na ukludnenie ako neurol, lexaurim, xanax by bol na mieste aspoň ked uz to je neznesitelne.
@ivana9000 dobrý na to je Tiapridal, nie je to AD.