Tlak na hrudi, čo mi pomôže?

isabellaswann
29. nov 2019

Ahojte ľudia, prosím Vás o radu. Som na dlhší čas v zahraničí a preto lekárov nevyhladavam pre každú sprostost.. Mam problem. Kazde rano sa budim s ťažkým tlakom na hrudi. Dnes sa mi spomalilo dýchanie, začalo mi piskat v ušiach a tlačilo ma pri srdci, taky stazeny pocit, neviete sa nadýchnuť na pár minút normalne. Chvíľu som ležala v posteli držala si srdce a počúvala ako divne bije, snazila som sa z hlboká dýchať asi 5minut a pomohlo to. Tieto stavy mam často, ale nie v takej miere, boli ma hrudník, trojuholník medzi prsiami, cítim tazkost a nevolnost. Chodím ku kardiologicke, stav sa mi zlepšil, už nemusím chodiť každý rok ale každé tri (selest na srdci) .... prosím povedzte mi či sa stretávate s niečím takým ráno keď vstavate, keď sa prebudí vas organizmus. Mam 23 rokov a nechcem behať do nemocnice pre každú sprostost.
Dakujem

nikpa
29. nov 2019

@isabellaswann toto ale nemusí byť sprostosť a ešte k tomu ked už problém so srdcom máš, nezanedbaj to.

bubalea
29. nov 2019

No len u žien sa napríklad infarkt prejavuje úplne inak ako u mužov, oni to pociťujú skôr ako nevoľnosť v žalúdku a podobne. Ono to môže byť aj z chrbtice, tiež sa mi to stalo, bola som rhozne vyplašená tak som šla k doktorovi a povedal mi, že srdce je ok, že to mám z chrbtice tú bolesť a ostatné som si ja sama spravila tým, že som sa bála

montemotherone
29. nov 2019

@nikpa nemá problém so srdcom. Má len šelest preboha, nedes ju ešte viac

@isabellaswann tvoje problémy môžu súvisieť s úzkosťou, stresom, napätím, dlhodobo neriešeným problémom. Snaž sa zamerať na svoju životosprávu. Tekutiny, pri strese magnezko a Bkomplex, vit. C... Ziaden alkohol a cigarety...
Menej mobilu, sociálnych sietí, tv, viac na čerstvom vzduchu, dostatok spánku, čas strávený pri veciach ktoré ťa bavia, tešia, pri ľuďoch s ktorými si rada... Menej sa sleduj. Ak si sledovaná kardiologičkou je to o.k. Šelest na srdci nie je nič tragické a riziko infarktu v tvojom veku je fakt mizivé. Najviac ti škodí práve strach a otázky "čo ak".
"Googlitída" je najväčšia pandémia ľudstva. Vŕtaním sa v každom pichnutí na nose a AUTOSUGESCIOU si postupne fakt môžeme privodiť zdravotné problémy.

nikpa
29. nov 2019

@montemotherone a selest je choroba čoho keď teda nemá problém so srdcom?? Ja nikoho nestrasim len mi nepríde ok, že v jej veku popisuje takého problémy. Áno, môže to byť kľudne len z chrbtice alebo psychika, stres ale aj nieco vážnejšie, no ja by som radšej išla pri tomto raz zbytočne k lekarovi ako niečo zanedbať.

isabellaswann
autor
29. nov 2019

@montemotherone brala som v minulosti lieky na tlak, radšej pôjdem k lekárovi, niekedy mám pocit, že už idem odpadnut, ale stále to nejako zvládnem. Snažím sa vyhýbať lekárom v zahraničí. Väčšinu času cestujem za robotou a mam z toho stres to je pravda, spim nepravidelne aj sa stravujem kedy ako nepravidelne, zdravo nezdravo .... netrúfam si povedať z čoho co to je. Ale keď vás picha, tlačí pri srdci, neviete sa nadychnut, piska vám v ušiach a máte pocit ze ak si nesadnete, nelahnete tak odpadnete nie je to vôbec príjemne. Hneď ako budem na Sk pobeham lekárov. Dakujem

dankanka
29. nov 2019

@isabellaswann pravdepodobne úzkosť. Po takom ďalšom rane chod na pohotovosť ku kardiológovi. Ak budeš ok tak je to psychického rázu.. Žiaľ je to veľmi častá diagnóza..

eliska13
29. nov 2019

@isabellaswann tak sama si napísala v akom strese žiješ.Nemas aj nízky či vysoký tlak?šelest je nič to by som za tým nehľadala.Hlavne pravidelný spánok a strava oddych.Dobry pitny režim a magnézium nejaké mineraly

kinderkooo
29. nov 2019

@isabellaswann Ja som mávala toto pri panickej poruche/úzkosti plus problémi s chrbticou

montemotherone
29. nov 2019

@nikpa ono psychika aj chrbtica nie je tiež LEN, často je horšie to napraviť. Ale je pod kontrolou kardiologa a šelest naozaj nie je vážne ochorenie. Mám ho, a žijem bez toho aby som bola pravidelne kontrolovaná.

jajka0211
12. júl 2021

@isabellaswann dobry den, prisli ste na nieco, ze z coho to bolo? Ja mam tento tlak v trojuholniku kazde rano 😒😒😒

lina20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz