mam tlak na hrudi od vcera a bolest lavej ruky, alebo skor take brnenie. Mavam to casto nola som aj so sedcom na vsetkych vysetreniach a vsetko ok. Co to moze byt? Nemoze byt zvyseny tlak z pocasia ako sa teraz nahle zmenilo?
tlak na hrudi nie je z počasia, skôr zo stresu, z úzkosti....krvný tlak ale počasie ovplyvniť dokáže....
Psychika. Môže ísť o úzkosť.
moze to byt aj z chrbtice.
Ja som mávala tiež a diagnoza panická porucha
Ak to prichádza rano po zobudeni akebo večer alebo pri strese tak to môže byt psychické. Treba kľud a znížiť počet vnemov na minimum.
Ak sa to objavuje castejsie moze sa jednat o panicku uzkost, ale vsetko sa da riesit aj liecit, skusenosti mame dost 😇🍀.
Ak sa objavi takyto stav urcite si hned daj 3-itu davku magnesia a nieco na upokojenie a zacni uplne v klude dychat, do branice (do brucha), dlhy nadych, zataj dych a potom pomalicky vydychni 😇. Urcite si daj urobit aj EEG na tetaniu aj vysetrit chrbticu, aby si vedela vylucit aj toto.
Moze sa jednat aj o pretazenu psychiku.
@texik1ako dlho berieš ten cipralex?Tieto lieky nezaberajú hneď,preto ti dala aj ten lexaurin.Neboj sa to sa upraví ,hovorím z vlastnej skúsenosti.Na panicku poruchu sa liečim 20 rokov.Priznaky už absolútne nemám ,len teda niekedy keď som v strese,alebo veľmi unavená,alebo zmena počasia ,vtedy sa objavia tie tlaky.Dam si lexaurin , odpočinok a prejde to.Drzim palce,nech ti je lepšie.
Tetania bola vylúčená neurologom?