Tlak 110/94 a pulz 105

11. jan 2024

co znamena ked mam tlak 110/94 a 105 pulzov
sys je este v norme ale dia je vyssi tak neviem co si z toho vyvodit a tiez ta tachykardia

16zolik16
11. jan 2024

dia je horsie ked mam vysoke... a 105 pluzov je dost ale nic život ohrozujuce

stanulienkat
11. jan 2024

Je to veľmi zvláštný tlak a nechce sa mi veriť, že ti to dobre odmeralo. Je to merané po päť minútovom kľude a na ramene?
Alebo si to ty, čo si nonstop meria tlak a hľadá si choroby???

majamat
11. jan 2024

maly ropdiel medzi hornym a dolnym tlakom sa vyskytuje len pri velmi zavaznych ochorneiach srdca, co by si vedela, ze mas. ,
inak je to nepresne meranie.
digi tlakomery nie su presne a niekedy ked odmeras 3x, zakazdym ti vyjde nieco ine.

autor
11. jan 2024

@majamat este dodam ze pijem kazdy den energeticke napoje, normalne sa zacinam obavat, ze nieco mam s tym srdcom

autor
11. jan 2024

+fajcenie tiez kazdy den

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
11. jan 2024

netreba sa obavat. ako sompisala. ak by bol psravne odmerany tlak, potom by si uz davno vedela, ez mas ochorneie srdca. kedzebto nevies,je to nepresne meranie.

mamina7070
11. jan 2024

a preco pijes denne energeticke napoje? to mas z toho prestan ich pit a vyriesene😉

lucka_ke
11. jan 2024

ak fajčíš a piješ energetické nápoje (denne) prečo si meriaš tlak? však tým si priamo ničíš zdravie a potom chceš mať ukážkové hodnoty

ildiko36
11. jan 2024

zvýšení pluz, daj si vysetriť štitnú žlazu..diastolocky tlak tiež zvýseny, treba k internistovi, zrejme budes musieť brať diuretikua..
Čo sa tyka energetickych napojov pozor!!
mali sme mladeho pac, ktory vypil 1l a zomrel, dostal infakrt.

euka210
11. jan 2024

Treba si merat pravidelne a 3x denne, aby si mala prehlad ako to je s tlakom.
Moj manzel ma napr.vysoky spodny tlak...aj 95-100 mal a horny ok 140. Aj pulz obcas vysoky. Berie par rokov na to lieky.
Ale najprv vyluc energetaky...je to svinstvo...a uvidis ci bude zmena.

taktotedanie
12. jan 2024

Cim nizsi tlak tym vyssi pulz

magimi
12. jan 2024

@ildiko36 diuretika?? u mladeho človeka, čo sa na nič zatiaľ nelieči? Zvláštny postup...

Zatiaľ netreba riešiť nič, z jedného merania sa nedá urobiť žiadny záver. Vysad v prvom rade energetaky, to je neskutočne svinstvo, čo pôsobí zle na celé telo, nie len srdce. Potom si pravidelne ráno a večer merajú tlak, vždy aspoň po 10 minútovom kľude. Potom sa môžeme baviť o určovaní nejakých diagnóz

majamat
12. jan 2024

Ešte by som pridala.
Pri každom meraní urob 3 merania a výber najtesnejší tlak.
Zažila som tlak 160/140 a pri 3 meraní 130/70.
Merania boli hneď za sebou jedným tlakomerom.

ildiko36
12. jan 2024

@magimi aj ja mam taky diastolocky tlak, a mam brat.
nepisala som ze v kazdom pripade bude musiet brat len zrejme a le to sa rozhodne lekar.
Ked vynecha energeticke napoje mozno samo sa to upraví

magimi
12. jan 2024

@ildiko36 ale diuretika?

himedzi
14. jan 2024

Rozdiel medzi vrchným a spodným tlakom ma byt 40. Vy máte 16, čo je veľmi zle