co znamena ked mam tlak 110/94 a 105 pulzov
sys je este v norme ale dia je vyssi tak neviem co si z toho vyvodit a tiez ta tachykardia
Je to veľmi zvláštný tlak a nechce sa mi veriť, že ti to dobre odmeralo. Je to merané po päť minútovom kľude a na ramene?
Alebo si to ty, čo si nonstop meria tlak a hľadá si choroby???
maly ropdiel medzi hornym a dolnym tlakom sa vyskytuje len pri velmi zavaznych ochorneiach srdca, co by si vedela, ze mas. ,
inak je to nepresne meranie.
digi tlakomery nie su presne a niekedy ked odmeras 3x, zakazdym ti vyjde nieco ine.
@majamat este dodam ze pijem kazdy den energeticke napoje, normalne sa zacinam obavat, ze nieco mam s tym srdcom
+fajcenie tiez kazdy den
netreba sa obavat. ako sompisala. ak by bol psravne odmerany tlak, potom by si uz davno vedela, ez mas ochorneie srdca. kedzebto nevies,je to nepresne meranie.
a preco pijes denne energeticke napoje? to mas z toho prestan ich pit a vyriesene😉
ak fajčíš a piješ energetické nápoje (denne) prečo si meriaš tlak? však tým si priamo ničíš zdravie a potom chceš mať ukážkové hodnoty
zvýšení pluz, daj si vysetriť štitnú žlazu..diastolocky tlak tiež zvýseny, treba k internistovi, zrejme budes musieť brať diuretikua..
Čo sa tyka energetickych napojov pozor!!
mali sme mladeho pac, ktory vypil 1l a zomrel, dostal infakrt.
Treba si merat pravidelne a 3x denne, aby si mala prehlad ako to je s tlakom.
Moj manzel ma napr.vysoky spodny tlak...aj 95-100 mal a horny ok 140. Aj pulz obcas vysoky. Berie par rokov na to lieky.
Ale najprv vyluc energetaky...je to svinstvo...a uvidis ci bude zmena.
Cim nizsi tlak tym vyssi pulz
@ildiko36 diuretika?? u mladeho človeka, čo sa na nič zatiaľ nelieči? Zvláštny postup...
Zatiaľ netreba riešiť nič, z jedného merania sa nedá urobiť žiadny záver. Vysad v prvom rade energetaky, to je neskutočne svinstvo, čo pôsobí zle na celé telo, nie len srdce. Potom si pravidelne ráno a večer merajú tlak, vždy aspoň po 10 minútovom kľude. Potom sa môžeme baviť o určovaní nejakých diagnóz
Ešte by som pridala.
Pri každom meraní urob 3 merania a výber najtesnejší tlak.
Zažila som tlak 160/140 a pri 3 meraní 130/70.
Merania boli hneď za sebou jedným tlakomerom.
Rozdiel medzi vrchným a spodným tlakom ma byt 40. Vy máte 16, čo je veľmi zle
dia je horsie ked mam vysoke... a 105 pluzov je dost ale nic život ohrozujuce