Ahojte , chcel by som sa opytať hlavne tych ktory stym maju skusenosti , alebo to zažili , popripade zaživaju … nejak sa cez to neviem preniesť a uz to mam skoro 2 mesiace no rozdiel necitim … vkuse sa pozorujem ,čitam rôzne prispevky ktore väčšinou niesu pozitivne a všetci hoovoria len ako to je navždy a že sa to časom len zhoršuje. Skratka si neviem predstaviť žeby som to mal intemzovnejšie. Žijete stym niekto? Orl vysetrenie bolo 3x a vzdy vraj usi su v poriadku bez straty sluchu ..
Tiez od detstva, tiez 40+. Nepomaha nic. Ciastocna strata sluchu tiez od detstva….
Tiež to mam asi 4 mesiace, vraj to prejde samé, mi povedala naša doktorka v praci 😀, a na ORL že mam asi zlý vankuš.. Dala mi Betaserc ak to neprejde dam si predpisať Cavinton.
@panonia to je riadna hlupana ta doktorka, nic same neprejde a uz vobec nie po 4 mesiacoch a priprav sa ze to neprejde nikdy aj ked budes hltat tabletky
@katulienkax nechcem byť nijako zly ale každe telo je ine a to že to vam neprešlo neznamena že to neprejde nikomu inemu.. prešlo to dosť veľa ľudom same od seba , samozrejme keď to nemali spôsobene poškodenym ucha a jeho časťami ktore je nenavratne.
Ja som mala pískanie,dunenie v oboch ušiach 5 rokov.Po krutom boji s diabetológom už to mám zriedkavejšie.Hlavne keď sa mení tlak vonku,alebo je prudká zmena počasia.Žiaľ ,mi potom dg.nedoslýchavosť.
Tinitus je beh na dlhe trate, súhlasím, že hlavne každé telo je iné a to prečo Tinisus vznikne. Ja som mala tinitus 2x vždy zo stresu. ORL mi prepísal lieky, no vždy to dlho trvalo najviac som nemala rada ticho, lebo som mala v uchu šum mora a počula som si svoj tep... je to nepríjemne. Časom lieky začali účinkovať, už si dávam pozor na stres a veľa pijem :( držím palce, mne sa točila aj hlava a bolo to veľmi nepríjemne nepočuť na pol hlavy a len take pískanie :( ja som brala cavinton forte - V ušnom a nosovom lekárstve sa používa pri poruchách sluchu, závratoch a tinite (zvonení v ušiach), pokiaľ sú vyvolané nedostatočným prekrvením. Chodila som na infúzie na ORL. Zaspávala som pri hudbe, aby som nebola v tichu. Momentálne pískanie nemám a lieky som mala pocit, že začali zaberať cca o 6m s tým, že zníženie stresu, veľa piť a nebiť v tichu.
Ja som tým žijem od detstva a to mám už 40+. Mne pomáha pravidelne užívať magnézium a nemať veľa zvukových podnetov napr hlasna hudba alebo hudba cez sluchátka