Tinnitus

matus0907
27. aug 2024

Ahojte, asi tak pred mesiacom mi začalo pískať v ľavom uchu, po tom ako som vykríkol čo nebolo až tak nahlas. Bol som u ORL, audiometria a nezistili žiadne poškodenie až po bubienok, ani stratu sluchu. Odvtedy mám aj také iný pocit v tom uchu a pukanie.. Beriem liek Meniserc 16 na prekrvenie ale neviem co mam robiť ďalej a nerád len tak čakám, lebo potom som z toho nervózny. Mam ísť na CT alebo MR ?
Čo na to pomáha lebo mam pocit ze niekdy to počujem oveľa menej a zdá sa mi akoby som ten zvuk ani nemal v uchu ale niekde v hlave, tak ci to nemôže vnímať už iba mozog, že si na to navykol

stellarstar
27. aug 2024

@matus0907 ct mrt ti v čom pomôže, ak to bude tinitus s tým sa musíš naučiť žiť

takacovama
27. aug 2024

no tam je skutocne MR zbytocne, nemyslim si, ze to k niecomu vedie. ale su rozne produkty, ktore ti to pomozu aspon zmiernit. neviem vsak, ci sa to da vyliecit uplne. niekomu to zacne zo zle preliecenej choroby napriklad.

matus0907
autor
27. aug 2024

@stellarstar U ORL mi povedali ze mam pošlú na MR, že či to nemám kvôli zápalu, dysfunkcii eustachovej trubice, poškodením vláskových buniek...

1didiana1
27. aug 2024

zdravim, mne velmi vyrazne pomohol na tinnitus revitanerv strong. uzivam ho uz treti mesiac a neprestala som s tym ani ked mi to piskanie v usiach odznelo. ma priaznive ucinky, takze nemam dovod prestat ho uzivat 🙏

matus0907
autor
27. aug 2024

@stellarstar ževraj to ma každý inak dlho, niekto 1 rok niekto 6 mesiacov niekto celý život

stellarstar
27. aug 2024

@matus0907 ja s tým žijem už od detstva 🙈

1didiana1
27. aug 2024

@matus0907 to je pravda 🙏 je to uplne individualne, ale ozaj to netreba podcenit, aj ked sa to niekomu moze zdat ako banalita.

matus0907
autor
27. aug 2024

@1didiana1 to určite skúsim

mamadievcatiek
27. aug 2024

Môj ocko žil polovicu života s tinitusom.Hučalo mu tak v hlave že často v noci nemonol spať, ku koncu života už bral lieky na spanie.
Niekto povie že človek sa musí naučiť žit s touto chorobou.Niekomu sa to nedá a je to deprimujúce ked človeku 24 hodín denne hučí v hlave a do toho má aj iné zdravotné ťažkosti.Neni to dôstojný život.

matus0907
autor
27. aug 2024

@1didiana1 môžem sa opýtať čo vám ešte pomohlo ?

rika44
27. aug 2024

@matus0907 mne na tinnitus zabrali vysoké dávky vit. B6 - konkrétne Magne B6 (doktorka mi stanovila 6 toboliek denne). Odvtedy mám pokoj už niekoľko rokov. Tinnitus vychádza z nervových vzruchov v mozgu, čiže vy tento zvuk počujete v uchu, ale pochádza z mozgu. B6 (pyridoxín) upokojuje roztrasený nerv a tým dochádza k úľave - nepríjemné pocity sa zmierňujú alebo celkom zmiznú. Spúšťačom tinnitu je dlhodobý silný stres.

matus0907
autor
27. aug 2024

@rika44 ďakujem za každé rady

marian123456
29. aug 2024

pripajam sa matus, na konci aprila zacalo asi 6 tyzdnov, ale len na hluk z okolia, v klude chvala bohu nie, potom 2 mesiace cca uplny klud, a teraz zacalo znova, rozmyslam ci to moze byt, pracujem v kancelarii kde je predpisana teplota 22stupnov, co teraz je velky teplotny rozdiel proti vonku a ked beham hore dole. ci to nemoze byt tim.. neviem, cakam na MRI za 3 mesiace