Tinnitus

5. jún 2024

Pekný deň prajem,,🍀Dva roky mám nepríjemné šumenie v uchu a je to veľmi obmedzujúce a neprijemné a chcela by som sa spýtať,že na aké vyšetrenia vás poslal usny/krcny lekár aby vám presne diagnostikoval Tinnitus alebo nieco ine,lebo mna len vyšetrila a predpisala Betahistin ktorý beriem 3mesiace a vôbec mi nezaberá,,,Za každú radu budem veľmi vďačná🍀

ewwe
5. jún 2024

ahoj na magneticku rezonanciu a vysetrenie u orl, na tinitus mi nezabera absolutne nic, mne piska v usiach asi 5rokov, treba sa s tým naucit zit

guudy
5. jún 2024

Ani mne nic nezabera, mam ho od detstva…bud rada, ze mas len sum, ja mam hlucne piskanie.

rozculena
5. jún 2024

túto diagnózu stanovuje ORL,takže ak ju máš už určenú,tak ťa nikto na žiadne iné vyšetrenie nepošle.Bola som na mag.rezon. mozgu,aby sa vylúčil nejaký nádor.
Mňa sa pýtal,či chcem klasický liek alebo prírodný,vybrala som si prírodný,tak mi predpísal ginko,platí sa to v plnej výške.Sú prípravky aj bez receptu.
Mne to postupne prestalo,neviem,či tým,že som prestala pracovať v prostredí,kde bol špecifický druh zvuku,alebo že som začala chodiť k fyzioterapeutovi s chrbticou....
Inak ak ti len šumí,tak to je nič,mne hučalo v uchu ako lokomotíva,cez deň som to nepočula,až keď som si večer ľahla.Nespala som niekoľko nocí,bola som z toho úplne hotová.Nakoniec som si musela dať do uší slúchatko a pustiť hudbu,tak som dosť dlho spávala....

nikaeli
5. jún 2024

Manžel s tým žije už vyše 10 rokov, jemu v ušiach piští. Zhoršuje sa to pri stresovom vypätí. Na jar obehal kontrolné ORL, neurológa, ortopéda, bol na MR, chodil na fyzio kvôli krčnej chrbtici. Vybral quajacuran, betahistin a neviem čo ešte. Raz je lepšie, raz horšie 🤷🏻‍♀️