Ahojte. Chcem sa opytt,ci nemate niekto takyto problem,ze vam zvoni v uchu. Ja mam otosklerozu,bola som na jednej operacii a o 2 tyz.ma caka dalsia operacia ucha,lebo ta prva bola neuspesna...Co ma najviac,ale trapi,je tinitus. Mam ho od januara a v poslednom case sa mi zhorsil
Mam taky pocit. Bojim sa,ze sa raz dostanem do takeho stadia,ze mi z toho sibne. Chcem sa opytat,ci nemate niekto skusenosti s liecbou tinitusu tzv.generatorom sumu? Dakujem.
@katulienkax dakujem za odpoved. Otosklerozu mi zistili tak,ze som prisla na to,ze na lave ucho velmi malo pocujem. Bola som u usneho,robil mi vysetrenia a mal podozrenie na otosklerozu,ale nebol si isty,tak ma poslal k dalsiemu usnemu dr.a tam sa to potvrdilo. Mala som 60%straty sluchu,asi 2mes.na to ako mi zistili diagnozu mi zacal tinitus a od vtedy ho mam stale☹ Odporucili mi operaciu,na ktorej som bola v RK,s tym,ze sa mi zlepsi sluch a je sanca 50 na 50,ze mi zmizne tinitus.Bohuzial moja operacia sa nevydarila a po nej som skoncila s deravym bubienkom☹ Takze zlepsenie sluchu ziadne a tinitus pretrvava☹ O 2 tyz.idem na plastiku bubienka a skontroluju mi ten piston,co mi do ucha dali.Ja som mala fakt smolu,bo dr.bol prekvapeny,ze mi to takto dopadla,ze vraj sa im toto este nikdy nestalo a som raritny pripad☹ Bojim sa dalsej operacie,ako to zase dopadne,ale hlavne ma desi ten tinitus,ze sa bude zhorsovat☹ Ak sa operacia podari,chcem sa objednat do tej BA,aj ked velke nadeje tomu nedavam... Zaujmave je,ze o tom generatore sumu som sa dozvedela z netu.Ked som sa doktorov pytala,ako sa to da riesit,tak mi po edali,ze nijako,mam si na to zvyknut=-O Inak ta otoskleroza je vlastne skostnateny strmienok a tym sa porusi prevod zvuku.Je to bud dedicne alebo vplyvom velkych hormonalnych zmien,co si myslim,ze je moj pripad,lebo sa mi to objavilo po druhom tehotenstve...
Na tvojom mieste,by som vyhladala ineho usneho dr.lebo nejaku pricinu to ma,ze horsie pocujes... a ten chlap z tej knihy sa ako k tomu dopracoval,ze tinitus uz nevnima?
No on rok nosil na uchu ten generátor poctivo 8 hodin denne až raz zistil ze už nepočuje Tinnitus . Neviem no podla mna treba skúsiť všetko co sa da aby sa človek nezblaznil.
Ja ale zas nemam pocit ze by som zle nejak počula akurát ze niekedy počujem trocha cudne ale to moze byt kvôli tomu Tinnitus. A vadia mi niektoré vysokofrekvenčne zvuky typu strnganie kľúčov, minci, brzdenie autobusov apod ale nie vzdy si len ked to ma určitú frekvenciu. A tiez po detskom reve mi niekedy vzniká taká ozvena cico. Takze ani to neni bohviečo pri dvoch upístanych deťoch. A este k tomu ja mam taký premenlivý ten Tinnitus niekedy jeden tón, inokedy aj so šumom a minule skoro cely mesiac som počula tep krvi dost silno to bolo najhoršie na zblaznenie este ten jeden tón sa da ale ben pulzujúci tep hrôza. Ty co počuješ?tento tyzden to mam tichšie takze sa da ale mení sa to raz mesiac silno potom mesiac slabšie a tak
@katulienkax ja pocujem sumenie ale hlavne zvonenie. Urcite vyskusam ten generator sumu. Ja by som prijala,keby sa mi ten tinitus aspon zmiernil alebo aspon minimalne zastabilizoval... Neviem si ale predstavit co to obnasa,kedze ten generator sumu vydava nejaky zvuk plus do toho ten tinitus... dufam,ze mi z toho neprepne... Ja teda dost vnimam,ze zle pocujem,hlavne ak niekto na mna rozprava z lavej strany... Stale sa ale utesujem,ze kym sa mi da zaspat a spat,tak je este dobre:-\
Zdravím,
ja mám otosklerózu vyše 15 rokov a aj tinnitus. Ak by ste chceli viac informácií, skúste sa pozrieť sem:
Výborná stránka, nájdete tam aj fórum kde si ľudia radia a nájdete tam všetko o tinnituse čo hľadáte.
http://www.tinnitranaorchestra.com/#!members-ed...
alebo uzavretá skupina na Facebooku "Otoskleróza a tinnitus"
Všetko samozrejme české lebo na SK nič nefunguje
Pardon, dala som zlú stránku.
http://www.itinnitus.cz/
Či sa mi zhoršuje otoskleróza alebo tinnitus ? Otoskleróza sa mi zhoršuje, pred 15timi rokmi som bola nedoslíchavá na 40%, dnes na 80%. S tým som sa nejak naučila existovať. Zatiaľ kým počujem s nasluchátkami je to celkom v pohode. S čím som sa ale nezmierila je neznesiteľný tinnitus, ten mám skoro 2 roky a som z toho celkom na nervy.
V tom prvom linku dáte heslo a potom to nie je v angličtine.
v horním menu kliknout na položku MEMBERS EDITION, zadat heslo tinnitranatherapy a stisknout tlačítko OK. Dostanete se tak do speciální sekce stránek, kde již naleznete všechny potřebné informace jak o tinnitu, tak i o albech, která lze přes tuto platformu stáhnout. Určitě si také přečtěte všechny informace o albech a o tom, jak vlastně relaxační hudbu správně poslouchat.
@zahirica a vy ste neboli na operacii,koli tej otoskleroze,ze by sa vam sluch aspon trocha zlepsil? Mne sice prva operacia nepomohla,v utorok idem na dalsiu,ale tak ja son taky rearitny pripad...vraj...Su ludia,ktorym ta operacia zlepsila sluch,aj zmizol alebo sa aspon zlepsil tinitus... A co sa toho tinitusu tyka,neskusali ste ten generator sumu? Velmi pekne dakujem za odpovede a za rady.
Na operáciu som nešla lebo ma všetci strašili, že je len 5%tná úspešnosť, ale to bolo skoro pred 16timi rokmi. Dnes keď by som šla, tak sa mi to už neoplatí a riešim to v Čechách, tak uvidím. Čo sa týka tinnitusu, tak som skúšala všetko možné a pomohol mi na 4 mesiace akurát prednison - kortikoidy ... namiesto infúzie. Generátor šumu som neskúšala pretože aj tak skoro nič nepočujem a neviem si predstaviť, že by som s tak vysokou stratou, silným tinnitusom mala ešte denne 8 hodín počúvať generátor šumu. Za ďalšie je to na dlhé lakte, to nejde len tak. Musíte to nosiť 2 roky 6-8 hodín denne a výsledok môže byť nulový. Veľa sa o tom dočítate na tej stránke, čo som uviedla.
Ten kto ma ten tinitus ma aj zavraty?
@janula2511 nemusi mat zavraty
nie, vôbec nemusí mať závraty a ten kto má závraty nemusí mať tinnitus. Ak sú pri tinnituse závraty, tak je to väčšinou Meniérov syndróm
Neskusali ste riesit aj krcnu chrbticu? Moze to byt i problem s nou...
salo
Chcem sa ťa spýtať, kto v Rk ta operoval? Ja mám tiež otosklerozu. 1. raz ma operovali v BA pred 10 rokmi. Na chvíľu mi to pomohlo, ale teraz mám zasa zhoršený sluch a rozmýšľam o reoperácii. Niektorí doktori má od toho odhovárali, že je tam riziko straty sluchu. Ale jeden mi povedal, že je tam aj šanca. Tak mám chrobáka v hlave, už som si zvykla, že na ľavé ucho nepočujem, ale na načúvací prístroj si nedokážem zvyknúť, a to ho mám už 6 rokov.
Ahoj ja to mam od decembra minulého roku a najhoršie je ze mi nikto nestanovil žiadnu diagnózu akurát usny povedal ze mam miernu poruchu sluchu ale ja by som radsej vedela keby som vedela co konkrétne mam zle v uchu a aká je prognóza lebo táto neistota ma ubíja ☹ ta otoskleroza sa ako prejavuje ako to zistili? Inac nejaká doktorka sa zaoberá na antolskej v BA tinnitom vraj ta Metoda s tým generovanim sumu funguje na 75% ze to vraj mozog akokeby zabudol na ten Tinnitus nieco ako psychoterapia s počúvaním toho sumu. Tiez sa tam chystám zavolať a snad sa objednat a treba dúfať ze snad pomôže. Čítala som knihu od jedného chlapíka a on tvrdil ze uplne zabudol na Tinnitus a ze ho vobec nepočuje len ked sa veľmi veľmi veľmi sústredí.