Tinitus z čeľustného kĺbu

lesiaoldi
1. okt 2024

Ahojte, mal niekto tinitus z čelustného kĺbu?

simca115
1. okt 2024

@lesiaoldi áno mám , bolesti v ušiach zo sánky.

lesiaoldi
autor
1. okt 2024

@simca115 ja mám neznesiteľné sustanie a pískanie v ľavom uchu, pravdepodobne z čelustného kĺbu.

barbora854
1. okt 2024

Ja mám aj zalahnute ucho už dva roky z celustneho bolesť tvare atd pomáhajú mi nato Ad na neuropatiu

lesiaoldi
autor
2. okt 2024

@barbora854 a máš aj tinitus?

barbora854
2. okt 2024

@lesiaoldi no sumi mi v ušiach keď som v tichu
Cez deň neregistrujem ale áno mám .zalahnutie je podľa mňa horšie ako symfonie 😂šumenie mňa vôbec netrápi

lesiaoldi
autor
2. okt 2024

@barbora854
No mne šumí tak, že nemôžem spať kvôli tomu..cez deň iba občas a to mi je tiež jedno ale celú noc akoby som mala vietor v uchu také šumivé hvizdanie hrozne hlasné, niekedy aj píska...:( chcem si dať vyšetriť celustny kĺb a už si vybavujem aj dlahu proti škrípaniu lebo sa má už ušný aj physioterapeurka na to pýtali a pristihla som sa v noci ako mám zatatu čeľusť...

barbora854
3. okt 2024

@lesiaoldi mne niekedy v ušiach bije srdce a vŕzga 😂😂😂😂hrozne no

barbora854
3. okt 2024

@lesiaoldi a kde to vybavujes prosím tá?

lesiaoldi
autor
3. okt 2024

@barbora854 Family dental care, majú pobočky v rôznych mestách. V pondelok tam idem na odtlačky zubov

lesiaoldi
autor
3. okt 2024

@barbora854 a celustny kĺb ti kde vyšetrovali? Ja chcem ísť na Haydukovu. Musím sa objednať. Dúfam, že to bude z toho a bude sa to dať liečiť;(

barbora854
3. okt 2024

@lesiaoldi nemám ho vyšetrený ale viem že je to od neho
Aj neurolog sa tak vyjadril .on mi nasadil liečbu .prv si myslel že to bude herpesom že sa mi prebudil a usadil v uchu ale po liečbe to neprešlo .a aj cviky na celustny mi pomáhajú
Aspoň ako tak .su dni kedy to je katastrofa a potom sú lepšie dni kedy poriadne to záahnutie neregistrujem .inokedy mám aj také akokeby mi kameň niekto na bubienok tlačil boli ma za uchom ,líce okolo nosa .takze môj názor tiež že je to čeľustnym

lesiaoldi
autor
4. okt 2024

@barbora854 no ja si dám vyšetriť kĺb, chystám sa na Haydukovu niekedy. Zatiaľ tiež cvičím dva cviky čo mi ukázala physioterapeutka.

monika_ma
5. okt 2024

@lesiaoldi prosím ako prejavuje ten čeluštný kĺb? Máte problémnori jedení? Puká vám v ňom ?Kto to vysetruje oroped? Mna neboli len mi huči v hlave veľmi už som vsade bola vsetko skúsila poradte prosím

simca115
5. okt 2024

Sánku vyšetruje maxilofaciálny chirurg nie ortopéd.

monika_ma
5. okt 2024

@simca115 a ako sa vám to prejavuje

simca115
5. okt 2024

@monika_ma u mňa bolesť ucha , bolesť pri zivani , neotvorí je úst na maximum Max 2 CM , pukanie, vyskakovania a celodenná bolesť

monika_ma
5. okt 2024

@simca115 ahaa to nemám

lesiaoldi
autor
5. okt 2024

@monika_ma ja mám ikony zalahnute ucho, pocit plnosti ucha, mierne Tupá bolesť pri uchu a celú noc mi šumí v uchu pulzujuco. Neviem pri tom spať som zufala

simca115
5. okt 2024
monika_ma
5. okt 2024

@simca115 mne v noci huči vkuse sa budím na to neviem spať z čoho ten tinitus može byt pre boha ked som uz u vsetkych lekarov bola

lesiaoldi
autor
5. okt 2024

@monika_ma bola si aj na stomatochirutgii?maxilofaciálny chirurg myslím .

lesiaoldi
autor
5. okt 2024

@simca115 mne ušný povedal, že ucho je v poriadku úplne aj sluch, že to bude pravdepodobne TMK kĺb lebo ja mám aj akoby zalahnute a pobolieva má akoby ucho a že to na boli ten klb asi a aj tinitus môže byť z toho

lesiaoldi
autor
5. okt 2024

Ja som inak mala tinitus pred 4 rokmi, aké nie tak silný a c noci len tak 15 minút Max 30. Po nejakom mesiaci aj pol alebo dvoch to prešlo chodila som len na masáže. Tiež ma vtedy bolelo akoby to ucho. Aj zalahnutie som mala..a po 4 rokoch sa to vrátilo nečakane a silné. Nemôžem spať, celé noci

monika_ma
5. okt 2024

@lesiaoldi tam som objednana 25.11

lesiaoldi
autor
5. okt 2024

@monika_ma a kam ideš?Ja som chcela Ružinov, ale vraj sa dá len osobne objednať, a ja nie som z Ba. Nechce sa mi tam len tak chodiť.. Tak plánujem ísť na Haydukovu, tam fungujú na casenky.. Tiež nič moc, ale je s nimi aspoň nejaká komunikácia

simca115
5. okt 2024

@lesiaoldi za mňa určite Banská Bystrica, príjemný prístup a dobrý lekári. Keďže je to dlhodobý proces tak prajem pevné nervy. U mňa sa to vlečie už druhým rokom a stále to nemá koniec

katka501
16. nov 2024

@lesiaoldi už ste boli na vyšetrení?

lesiaoldi
autor
17. nov 2024

@katka501 Áno, samozrejme, že na RTG nič nenašli, najprv povedala, že sa jej tam niečo nezdá keď ma vyšetrovala, ale na RTG nič extra nevidela a na ďalšie vyšetrenie má zatiaľ neposlala. Len na 10 rehabilitácií a nejaké cviky na doma mi dala. Kamzík mi odporučila a ešte niečo na spanie na výkonnej báze. Uvidím po rehabilitaciach, možno keď budem mať stále problémy, má pošle aj na CT alebo MR, ktovie.

katka501
18. nov 2024

@lesiaoldi zdravím☺️ no poviem Vám, že nič moc. Dr.nezáleží na nás. Ja idem 29.11.na MR.

lesiaoldi
autor
19. nov 2024

@katka501 je to smutné no :(