Tiky v oku

dominika1988
25. júl 2012

Ahojte. Hneď na začiatok sa ospravedlňujem, ak je tu už taká téma, ale nič som nenašla. Mám problém s tikmi v ľavom oku už dva mesiace viac-menej v kuse, začalo to deň predtým, ako som sa vrátila do práce, a odvtedy to trvá. Už som si párkrát aj myslela, že to pomaly prechádza, ale vždy keď ma niekto kvalitne nas..l, zase sa mi to vrátilo. Dva dni dozadu som sa neskutočne chytila s našou primitívnou susedou a odvtedy je to už skoro neznesiteľné, mám pocit, akoby to už ani nebolo mykanie okom, ale akoby som mala to oko už napoly zlepené, je to strašne nepríjemné a neviem, ako sa toho zbaviť. Ďakujem za každú radu.

hradnapani
25. júl 2012

@dominika1988 treba nasadit B-komplex, to ti povie aj ocna. A hlavne, zbavit sa stresu (alebo nieco neprijemneho v suvislosti s pracou alebo zmenou zivotneho rytmu), lebo to mykanie v oku je najcastejsie v dosledku stresu, ale ten B-vitamin by mal pomoct aj na to.

michaela.g
26. júl 2012

@dominika1988 je to zo stresu, ale viac pomaha magnezium.

alusha
26. júl 2012

@dominika1988 moja mamina ma s tym problem uz niekolko rokov, robi sa jej to stale, je to velmi neprijemne pre nu, hoci uz si aj zvykla... ak by mal niekto radu, budem tiez velmi rada... ona uz vyskusala vsetko mozne a nic nepomohlo... ale ona ma vela roznych diagnoz... u teba je to ine, si mlada, tiez to budes mat zo stresu si myslim...

sisaha
26. júl 2012

@dominika1988 ja som sa tym tiez zapodievala asi 3 mesiace dozadu a tiez mi to 2 mesiace liezlo na nervy. Ale ako radia baby - B komplex využívať - pomáha a potom sa snazit odstranit zdroj stresu... 😉 (u mna to bolo riesenie a vysporiadanie sa s tym, ze ma po RD z prace prepustia)

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubica339
26. júl 2012

@dominika1988 ja by som odporucila oriesky - 2 az 4 hrste kazdy den, plus oleje lisovane za studena. V orieskoch je cele spektrum B-vit., aj horcik, zinok a selen. Podobne oleje, tekvicovy, konopny, lanovy, obsahuju horcik, B-cka, aj ostatne mikroziviny v spravnom pomere, plus su tam aj mastne kyseliny. Tie su tiez potrebne na spravnu cinnost nervov (aby spravne fungoval obal okolo nervov - myelinova posva). Lieky riesia problem len docasne, potom sa to vrati spat. A navyse, obsahuju aj konzervacne latky (nap.siricitany), a o tych je uz zname, ze v tele nicia vitaminy, hlavne B-ckove. A este som zabudla - strukoviny. Aj tak je to vsetko o strave a zivotnom prostredi. Nasa potrava nieje taka vyzivna, ako predtym, lebo pouzivame vela pesticidov, hnojiv, hormonov, a polotovary (co je vlastne podobne ako plasty ☹ ). Poda je potom vycerpana a plodiny chudobne na ziviny. Ked to zjeme, sme stale hladni, lebo nam stale nieco chyba. A este k tomu znecistene prostredie a problem je na svete.

maja367
15. nov 2014

tak trosku neskoro sa pripajam do diskutsie ale ja uz tyzden mam tik v lavom oku a je to strasne neprijemne uz ked mam len soferovat .. a v strese niesom vobec ... ☹ ☹ fuu skusim este počkat par dni brat bčka aj vsetko mozne ak nie asi pojdem k lekarke ☹

susily
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska623
10. feb 2022

Už dva týždne mám tik v ľavom hornom viečku neviem čo už robiť. Magnézium beriem.

ada510
10. feb 2022

@dominika1988 ahoj no tak v prvom rade si dat zmerat očny tlak ak je ok vačšinou to ide od chrbtice takze neurolog doplnit vitaminy samozrejme no stres...Očna sestra

dominika1988
autor
10. feb 2022

@ada510 ahoj 🙂 téma je spred 10 rokov, ale ďakujem za radu 🙂 teraz ju skôr asi potrebuje @eliska623, ktorá tému obnovila...mne sa to ešte občas vracia, keď mám extrém stresové obdobie, nasadím magnezko a podobne a postupne to odznie...ale teda ako to po sebe tak čítam, dva mesiace v kuse som to mala asi len vtedy, odvtedy vždy max. týždeň-dva...

eliska623
10. feb 2022

@ada510
U očného som bola na jeseň, tlak bol ok ale tak vtedy mi to ešte nerobilo. K neurologovi som začala chodiť lebo mi tŕpnu ruky. Navyše má denno denne boli hlava. Teraz k tomu ešte to viečko. Celá som dodžubana 😀

ada510
10. feb 2022

@eliska623 štitna žlaza je ok?

eliska623
10. feb 2022

@ada510 áno to som bola v októbri na kontrolu.

nina88
2. máj 2022

@eliska623 ahoj,mam presne co ty? Vraj post covid. 🤦‍♀️

eliska623
2. máj 2022

@nina88 mne to už našťastie nerobí.

tajfa
5. júl 2022

@nina88 mne to presne zacalo robit po kovide. Teda este v priebehu karanteny 🤦🏻‍♀️

renalka
26. aug 2022

@nina88 a prestalo to? Tiež po covide už 2.tyzden to mam. 🤷‍♀️. Mam ísť na očné? Čítala som ze môže byt upchata očná cievka.

nina88
26. aug 2022

@renalka nasadila som si magnezium a milgamu a preslo asi do 2 tyzdnov

lucinkaboz
29. máj 2023

@dominika1988 ja som užívala všetko a dlhodobo, magnezium, b komplex, milgamu, nechala som si pichnúť botox, nič
Prestalo to, keď sa mi vyliečil zápal zaludka , dovod helikobakter

bazar3333
22. aug 2024

@lucinkaboz dobrý deň ja som mala presne ten istý problém, ako ste sa zbavili toho helikobaktera?