Tik v oku plus padanie vlasov

20. nov 2023

Ahojte baby, dve otázočky mám na vás z oblasti zdravia. Od rána mám tik v oku, myká mi viečkom. Neviem čo to za neurologický počin 🙂 Čo by mi pomohlo? Guajacuran nem pomáha. Magnosolv? Čo ešte odporúčate?
Ďalšia otázka je padanie vlasov. Už od septembra mi padajú vlasy. Mineralogram mám v poriadku - horčík, vápnik, železo je ok. Krvé testy v poriadku. Používam šampón revalid. Plus som si kúpila kolegán na tvár aj na kosti. Aj mám nejaký výživový doplnok z BENU. Ale obávam sa, že do pár mesiacov už prídem o väčšinu vlasov. Čo by ste mi poradili?

lukbe
20. nov 2023

Tiky sú z preťaženia ,vycerpania, pomôže, myslím, béčko. Pri vypadavaní vlasov zvýšiť príjem zinku, pomohol mi cibuľový zábal, tá obsahuje veľa zinku. Nastruhat, dat na pokožku šťavu, zabaliť na 20 minút,umyť. Plus z lekarne šampón Thermal.

autor
20. nov 2023

@lukbe chápem a ďakujem za odpoveď. Len ja som nemala vôbec stresy, mala som 5 dní voľna, išla som dnes do práce po dovolenke, oddýchnutá a v práci dnes neboli stresy. Ani toho v práci predtým nebolo veľa, tak tomu preťaženiu a vyčerpaniu nie celkom rozumiem. Zinok si doplním 🙂

lukbe
20. nov 2023

Tak netuším, pozoruj to, ak sa to nezlepší, tak sa spýtaj asi lekára.

kvet123ka
20. nov 2023

Tik moze byt z prievanu v oku alebo aj v uchu nejaky nerv sa mohol zapalit. Ja som to mala. Usny mi poradil dat si alpu na tycinku do ucha a potriet vnutro ucha na tej strane kde je to oko. Ale daj pozor or aby nebola tycinka velmi mokra a B komplex brat. Malo by to prejst.

martinah92
21. nov 2023

presne tik v oku je možno zo stresu, dobré je céčko a aj ashwagandha pomáha pri stresoch a záťaži.