Tetovanie a magnetická rezonancia

2. máj 2021

Ahojte. Chcem sa len informovat. Chcela by som tetovanie. Nic extravagantne, len pre mna symbolicku drobnost. ALE. Bolo mi povedane, ze s tetovanim sa nemoze ist na magneticku alebo kam. Je to pravda? Ovplyvnuje tetovanie ucast na nejakom vysetreni (hocijakom)? Momentalne take vysetrenia nepotrebujem ale viete ako to je. Nikdy nevies, treba mysliet aj dopredu. Dakujem.

ewitae
2. máj 2021

Tetovanie mi nikdy nerobilo problém a piercing sa dá vybrať vždy 😉

lussinda2
2. máj 2021

Ahoj ale kdeze ja som cela potetovana, niekolkokrat som bola na magnetickej a nikdy s tym problem nemali. Mam pol ramena, predlaktie, brucho a krize...

honey_lemon
3. máj 2021

O tomto mali jednu epizódu aj Bořiči mýtů 😁😁😁 neboj sa, nič sa ti nestane 😉

nina255
3. máj 2021

Nepomylili si to s piercingom ? Len ten vadi alebo ked mas v tele nieco kovove po operacii ako nahradu lebo magneticka je vlastne obrovsky magnet ktory by ti mohol z tela “vyrvat” to kovove pripadne tusim spálit tkanivo okolo toho ... tetovanie nema preco vadit... to brani len ked chces ist darovat krv a mas ho cerstve tusim do pol roka alebo roka nemozes ist..

sona96
3. máj 2021

Kedysi si, najmä väzni, sami miešali farby na tetovanie a tie časti obsahovali aj primesi ťažkých kovov a preto takýto ľudia nemohli ísť na magnetickú rezonanciu. Ale keďže už neplatí, že potrtovani sú len basisti a tetovacia farba má veľmi prísne kontrolované zloženie, je to dnes úplne bezpečné.

dmk_1
3. máj 2021

@sona96 presne tak, inak je tetovanie v MRI v pohode.

autor
3. máj 2021

@nina255 ja darovat krv nemozem tak ci tak. Tak je to okej.

autor
3. máj 2021

Dakujem baby ❤

sona96
3. máj 2021

Po tetovaní musíš počkať kvôli riziku žltačky pol roka počkať s darovaním krvi