Tetanický záchvat po 3 rokoch

oblaacik
8. sep 2024

Prvy zachvat som mala pred troma rokmi, bolo to neskutocne neprijemne, trvalo to asi pol roka, kazdy den, niekedy aj viac krat denne. Potom to prestalo. Priznaky tetanie som potom pocitovala velmi slabe, a velmi zriedka. Dnes rano som mala opat zachvat, zobudila som sa na busenie srdca, ale neskutocne, tep som mala 150, uplne v klude v sede, nestihala som dychat bolo to hrozne, ten isty scenar ako pred 3 rokmi, prisla sanitka urobili ekg, vsetko bolo so srdcom ok, aj vlastne vsetko ostatne len tep som mala strasne vysoky. Nakoniec bolo vlastne vsetko ok, ale strasne sa bojim ze sa mi to vrati a budem musiet tu nocnu moru okolo toho prezit zase. Pamatam si ze ma to blokovalo uplne vo vsetkom, neustale som sa bala ze sa mi to stane niekde vonku, ze mi zase bude zle proste strasne to bolo. Jedina pomoc na to je magnezium, ale mne to vobec nepomaha, pre mna je to ako keby placebo, ze len nech ma clovek pocit ze nieco zobral. Ak s tym mate skusenosti alebo nejake rady ako sa tomu vyhnut a ako tomu pomoct, prosim podelte sa somnou.

viktorka124
8. sep 2024

Ahoj, asi ti to veľmi nepomôže, ale mne po pol roku zistili tetániu a u mňa začala tým že som nedokázala prehĺtať ani jedlo ani tekutiny, potom mi zoslablo celé telo že som sa nevládala ani ísť sama vycikať a pridalo sa sťažené dýchanie. Takže verím že to bolo pre teba peklo. Ale teda ja som po tom polroku skončila s 1500mg magnézia denne a xanaxom…. Že v tomto štádiu už sa jednoducho nezaobídem bez liekov na úzkosť. Chodíš s tým aj k neurológovi?

betulinka1
8. sep 2024

@oblaacik ak mas zachvat raz za 3 roky maj doma neurol 0,5 mq a ked pride, tak si ho daj. Z toho raz za 3 roky alebo raz do roka, sa ti nic nestane. Skus porozmýšľať co bolo spustac, mala si tazky tyzden, mesiac, prazdniny, bolo toho na teba viac, pila si vela kavy, vypila si kavu rychlo, bolel ta pred tym chrbat, busenie srdca moze byt od hrudnej chrptice…. Proste sa zamysli, co sa dialo inak…. Pridaj nie len magnezium ale aj mineraly, vitaminy, vitamin B,D, kludne tyzden dvojnásobne davky ako su v letáku. Neboj sa, raz za cas je to v pohode a nic sa nedeje

oblaacik
autor
8. sep 2024

@betulinka1 mala som tazky mesiac, velmi. To ano, bolo toho vela vsade v praci v rodine, toto kludne mohol byt spustac. Tak isto kedze som bola velmi vytazena tak som pila vela kavy co ja nemozem presne kvoli buseniu. Hlavne dufam ze toto bolo jednorazovo a nezacne sa kolobeh ako pred 3 rokmi, ze kazdy den a cely zivot mi to obrati naruby.

oblaacik
autor
8. sep 2024

@viktorka124 1500mg je fakt dost. Ja beriem 700g maximalne. Tie lieky ako xanax alebo neurol su pre mna uplne posledna moznost, tomu sa chcem velmi vyhnut. Mozno ak by som zvysila tu davku magnezia mozno tak ako si to mala ty tak by to aj malo nejaky zmysel. Vyskusam, mpzno to co ja beriem je malo pri takychto stavoch. Co myslis ze ti viac pomohlo magnezium ci az xanax?

viktorka124
8. sep 2024

@oblaacik to magnézium mi to zlepšilo o trošku za pár dní. Skús naozaj viac magnézia, ja beriem magnerot. Ten xanax bude u mňa príležitostný liek, tiež moc nechcem tlačiť do seba také lieky, ale neurológ mi napísal len 0,25mg čo je úplne nízka dávka. Skús to magnézko, prípadne do toho zapojiť aj psychológa aby si zvládala úzkosti z tých záchvatov. Kľúčový je ale neurológ ktorý ti poradí najlepšie.

betulinka1
8. sep 2024

@oblaacik tak ked mas tazky mesiac okamzite pridavaj mineraly a vitaminy dvojnásobne mnozstvo, aspon na 15 min. denne si sadni a dychaj do brucha alebo trosku meditacie, púšťaj si hudbu pri praci, viac spi a nepi kavu. Namiesto kavy si daj Q10 aspon 100mq, ginko, ked si unavena. Pozri ked ti to preslo pred 3 rokmi, prejde ti to aj teraz. Tak trosku sa ukludni a najdi si relax aj v hektickych dnoch.