Tetanický syndróm

sirema
17. mar 2017

Ahojte, minuly rok v juni som po ulozeni do postele a snahe zaspat dostala krce do svalov - ale na celom tele, nemohla som to ovladat, bolo to fakt strasne, nevedela som co sa deje, tak som sla na pohotovost, tam to prestalo, dostala som tam intravenozne magnezium. Mavala som potom aj palenie tvare, ruk, noh a od neurologa som sa dozvedela, ze ide o tetanicky syndrom..mala som to spojene s panickou poruchou, takze som brala antidepresiva, ktore som uz vysadila a tetanicky syndrom sa zacina opat ozyvat..vecer pred spanim opat krce, ako keby zimnica, skratka zvlastne pocity - som z toho strasne nervozna - mate s tym niekto skusenost? Ide len o TS alebo aj nieco ine? Pytam sa preto, ci ste sa stretli s tymto syndromom v spojitostii aj s nejakym fyzickym ochorenim...viem, ze byva pri nadoroch - ale na to ani mysliet nechcem..vtedy v juni som bola na mnohych vysetreniach a fyzicky som bola v poriadku, tak sa na tom snad nic nezmenilo. A tiez ma zaujima, co u vas pomohlo? Ja beriem magnezium, ale nepomaha 100%ne.

ellca123
17. mar 2017

zistili mi to nahodne v nemocnici na neurologii

beriem Neuromultivit-na predpis od obvodneho lekara/je to skupina B vit.
magnezium/horčík ale v lekarni treba povedat cim trpite ,daju silnejsie
a kalcium/vapnik v tabletach

obcas mi ruky este trpnu ,ale beriem tie lieky viac -menej aby sa mi stav nezhorsil do buducna

sirema
autor
17. mar 2017

@ellca123 Ak tomu spravne rozumiem, nemali ste ziadne priznaky, kedze vam to len nahodne zistili?

eliska13
17. mar 2017

@sirema kedy si vysadila AD?nie nic zle v tom nehladaj je to iba psychika, nedostatok mineralov, stres....pokial si mala AD drzala si sa, ide jar na psychiku zle obdobie....ja mam PP a uzkosti, depresie beriem AD nie tetaniu, ale ono to ide vsetko ruka v ruke
bud zvys mineraly, alebo Ti treba nieco na ukludnenie, alebo zase AD

ellca123
17. mar 2017

@sirema
az vysetrenim som zistila preco mi ruky trpli
a videla som to u mami ,aj u tety tak som to nepovazovala za nic cudne

diana20
17. mar 2017

@sirema nie, nie je to znak ziadnej choroby.. daj si magnezium kľudne aj dva trikrát za deň a ber k tónu vitamín b.. buď si kup b-komplex alebo ja beriem k tomu pyridoxín a riboflavín.. to sú b6 a b12 myslím 😉

sirema
autor
17. mar 2017

@diana20 Ja beriem Magnerot dokonca 2tabletky naraz :D ale nesmie sa na mliecne vyrobky, tak asi aj v tom som robila chybu 🙂 a tie Bcka teda dokupim, snad pomozu 🙂 Dnes som kupila vitamin D a Persen, tak uvidime, co zaberie 🙂

diana20
17. mar 2017

@sirema skus aj viac piť tekutín, kup si mineralku magnezia... ja som inak tiež nevedela dlho, že to mám, trplo mi všetko a keď som bola rozrušená tak aj dasna, pery, celá hlava.. ale som si myslela, že to je normálne... potom som raz odpadla, ro už normálne nebolo a zistili mi tetaniu.. napriek vitamínom sa mi to aj tak občas stane ešte.. nejak to už neriešim.. držím palce 😊

sirema
autor
17. mar 2017

@diana20 ja by som sa tiez na to vybodla uz asi :D len stve ma, ze mam tie zachvaty vzdy ked si lahnem do postele, ze uz chcem spat, som unavena a vtedy zacnu tie nechutne krce do celeho tela, znervozniem, zaspat ani nahodou no cele zle 😒 a vcera vecer neviem ci som tiez neodpadla v posteli, lebo som zaspala dako z nicoho nic a zobudila som sa prekvapena, ze ako rychlo sa mi podarilo zaspat :D tak tazko povedat, ci som zaspala, alebo som v tom zachvate odpadla..

juliet86
17. mar 2017

Ja odporucam naucut sa mindfullnes techniky a meditaciu. Vizualizacie dychove cvicenia. Mozno prechadzku pred spanim ci teply kupel. Drzim palce. Pripadne pobyty v prirode. Mas predrazdenu nervovu sustavu. Potrebujes sa dostat do kludu

madamickova
19. okt 2021

Krásny den Vám prajem, veľmi by som potrebovala pomôct s výskumom tetanického syndrómu pre diplomovú prácu zo psychológie. Je to krátky dotazníček urcený ľudom s tetanickým syndrómom, len ho musím poslať poštou. Našlo by sa 9 ľudí, ktorí mi to vyplnia a dajú mi poštovú adresu do správy? Poštovné späť je hradené mnou a priložím aj malú pozornosť. Ďakujem vopred krásne všetkým, ktorí sa mi ozvú. Marcela Adamičková, madamickova@gmail.com