Tetanický syndróm

kati24
21. jún 2023

Ahojte,chcela by som sa spytat ci mal niekto podobne problemy pri tetanii ako ja,popripade co vam najviac pomaha na potlacenie priznakov. Spustilo sa mi to cele cca pred 3 tyzdnami,zacalo mi mravcenie celej pokozky hlavy,pichanie v hlave,prechadzalo mi to na ramena,hlava najma vpravo hore na temene mi zacala akoby tuhnut a trpnut,jeden vecer som skoncila i v nemocnici na neurologii lebo mi strpla polka pravej tvare a cast pier. Tam skonstatovali okcipitalna neuralgia,spravili mi ct mozgu,to bolo ok. Par dalsich dni mi bolo naozaj hrozne,pokozka na hlave mi trpla kade tade,bola som v riadnom strese. Doteraz som absolvovala ct,interne,ekg,krv na infekcne ochorenia vsetko ok,iba na rtg krcnej chrbtice bol nejaky spazmus.Po znamosti som bola vysetrena neurologom,dal mi spravit aj MR mozgu,vysledky este nemam,ale na zaklade anamnezy,rozhovoru so mnou a vysetrenia roznych reflexov (chvostek pozit,slachovokosticove reflexy zivsie) mi povedal ze to bude tetania,nasadil mi magnezko,vapnik,milgammu,guajacuran...uz to uzivam nejaky cas a nemam vyrazny pocit zlepsenia,budim sa s hlavou celou strpnutou,bolesti hlavy mam take zvlastne,akoby ma boleli kosti na vrchu hlavy,zacalo ma pichat v lavom uchu,na vrchu hlavy mam pocit akoby mi tam niekto stale fukal studeny vzduch. Niektore dni je to lepsie,ine zasa sa to zhorsi. Mam male babatko,je to hroza. Je pravda ze som v strese z tej mr,aj cele predchadzajuce obdobie som bola trocha vystresovana,ale naozaj by dokazala tetania vyvolat taketo symptomy?? Dakujem za nazory.

luccija
21. jún 2023

Áno, presne tak sa to objavilo mne.Trpnutie hlavy ako vo zveráku, mravcenie okolo pusy, lícach
Je to zo stresu a nízka hladina minerálov
Mne sa výrazne polepšilo po 2m
Doteraz vždy pred menzesom mám mravcenie okolo úst a už sú to 2 roky.medzi mg a ca treba odstup v uzivani

kati24
autor
21. jún 2023

@luccija a diagnostikovali ti to cez emg? Mne len na zaklade reflexov a priznakov. Je to zacarovany kruh,stale sa clovek boji ze co ine by to mohlo byt,z magnetickej vysledky az o 3 tyzdne. U mna je najhorsi pocit v tej hlave akoby mi niekto chcel pretlacit pastou kosti na hlave a to trpnutie. Este idem na orl,a k chiropraktikovi ale niekedy som uz zufala,ak je to naozaj tetania asi to chce este cas 😔

luccija
21. jún 2023

@kati24 áno, na EMG manžeta a dýchanie nepichali mi ihlu. Ten strach to robí a únava z bábätka.Je to veľmi nepríjemné, ale musíš si len povedať, že to nič nie je...lebo sa zbláznis.A prestala som piť kávu bola som z nej ešte nervoznejsia

kati24
autor
21. jún 2023

@luccija dakujem za nazor 🙂

natalka273
11. dec 2023

Zdravím Vás chcela by som sa spýtať ako som sa dočítala tak mam asi podobný prípad,cca mesiac pociťujem hore na ľavej strane hlavy ako keby mravcenie a niekedy zas na líci...chcela by som stým ísť aj k Dr ale mam syndróm bieleho plášťa...pracujem ako recepčná 12hodin sedával práca a boli ma dosť aj krčná chrbtica môžem to mat aj s toho?za každú odpoveď budem vdacna

rrimir
1. mar 2024

@natalka273 Ahoj...ja mam teraz podobný problém. Ako Ti to dopadlo?