Tetánia, zobudenie zľaknutím, silný rýchly tep

karinhm
2. aug 2023

Ahojte, pred par rokmi mi diagnostikovali tetaniu. Všetky príznaky ktoré som mala prešli môj život sa vrátil do normálu a raz za čas po mesiaci cca pred zaspatim mi strašne bije srdce tep aj 160 hádam 🤣 a trasie sa mi ako keby zrak. Pozerám a všetko okolo mňa sa trasie ako zemetrasenie. Keď otočím hlavu do prava v pravom uchu brutálne počujem tep srdca. Ale som zvyknutá viem že to prejde poprehadzujem Sa 2 hod. A zaspím. Ten tep srdca mávam aj počas dňa keď otočím hlavou do prava. No a teraz k veci... Aktuálne už 3tiu noc sa budím po zaspatí so strašným lakom, zaspím uplne v pohode a v tom to zľaknutie. Túto noc som si necítila pravú ruku a mala. Som ju strašne strnutu a s krikom som sa zobudila myslela som si asi že zomrem srdce mi brutálne bilo ako o závod a bolo mi zle. Môj priateľ sa nato zobudil a tiež sa veľmi zľakol že čo mi je. Cez deň fungujem uplne v pohode až na ten tep ale. To môže byť aj z chrbtice a som stále unavená... Najdsivnejsie veci sa mi deju len počas spánku, nechápem to mam 23 rokov a nikto v mojom okolí nemá také problémy. Doktorka mi dnes predpísala neurol 0,5 ale ja sa bojím to jest... Mate nikto niečo podobné? Nejaké rady co mi je?

marianarem
2. aug 2023

@karinhm Ja to mavam. Mam uz roky rokuce uzkostno-panicku poruchu a toto je u mna jeden z prejavov. Mam to raz za cas. Proste blbne nervovy system.

karinhm
autor
2. aug 2023

@marianarem treba s tým ísť k psychologičke?

1fifinka1
2. aug 2023

@karinhm podľa mňa ti ona moc nepomôže. Zo skúseností viem, že si človek musí pomôcť sam. Nasmerovať ta môže, ale to je všetko. Stres stres napätie atď. V noci mozog odpočíva a vtedy to príde. Podľa mňa ako prislo tak odíde.

karinhm
autor
2. aug 2023

@1fifinka1 dúfam 🙈 Nemám kedy behať po doktoroch 🤣

marianarem
2. aug 2023

@karinhm K psychologicke aj ano kvoli tomu, aby si odburala zbytocny stres, ktory tomu nepridava. Moze byt, ze niektore veci ta stresuju a pritom by nemuseli.
Treba s tym ist k psychiatrovi. Mnohym ludom na to zaberaju antidepresiva, mne teda velmi nie, ale vela ludom ano. Neurol by som pouzila len na krizove situacie, maximalne tak 10 dni, aby sa nevytvorila zavislost.
Alebo mozes skusit nejake relaxacie a jogu a co najviac zo svojho okolia odburat prebytocny ruch. Ak pozeras pred spanim tv alebo mate tv ako kulisu, tak to by som zrusila. Celkovo aj obmedzit cas pri inych obrazovkach.

luccija
3. aug 2023

@karinhm často sa mi stane, že mi v noci strpne ruka a padne mi na tvár je to veľmi neprijemne iba si sa zľakla.Uzivaj magnezium dlhodobo nedostatok môže spôsobiť búšenie srdca, uzkost a Neurol tiež pomôže trocha sa ukľudniť.

natty0987
24. feb 2024

@karinhm ja som tiež mladá a mávam to mne pomaha magmoslov

aurelka1
24. júl 2024

@karinhm ahoj viem že to už trochu staršia diskusia len sa chcem spýtať ako ti je prestalo to či?
Mám niečo podobne v noci sa zobudím nato že mi trpne polovica tvare,jazyk veľmi nepríjemne kŕče do rúk,potom začne hrudník pocit na zvracanie je to dosť blbe niekedy si mýslim čo ak mám infarkt alebo niečo vážne strašne sa bojím trvá to 4 mesiace je to už kus lepšie zvykla som si nato ale ako to príde tak ten strach príde tiež
Teraz začalo ma veľmi bolieť chrbát a cely krk strašne