Pred 2 m mi bola diagnostikovaná podľa symptómov a obvodná mi dala Magnosolv.Kedze sa mi nelepsi dnes som sa konečne dostala k neurologicke, ktorá povedala, že pôjdem na EMG, ale že ani nevidí dôvod, lebo je to jasná tetania mám pokračovať v brani magnézia.Pytala som sa na mineralogram vraj netreba, lebo sa uvidí len MG, CA v krvi a dôležité hodnoty sú medzibunkove.Na vyšetrenie štítnej žľazy povedala, že netreba
Otázka aké ste podstúpili vy vyšetrenia?mám si zvyknúť, že denne mravceni okolo pier, tlak v hlave budem mať stále?
magnezium dlhodobo hlavne na noc nech co najdlhsie zostane v creve a ucinne formy nie magnosolv
@savmebej dala mi na noc a tvrdila, že magnosolv je najlepšie.Ake odporúčas?Beriem jeden sáčok.
Teraz mám vysadiť pred vyšetrením to si ani neviem predstaviť ešte aj menzes mám dostať a cítim, že to je horšie.
Na tlak v hlave ma odoslala doktorka na rtg, zistili posunutu platnicku v krcnej chrbtici, chodim na rehabky, cvicim a myslim ze to zacina byt lepsie.
Na tetaniu mam magnezium(aj ked podla krvi mam mineraly ok), urutal a dorsiflex.
Na stitnu ti moze krv zobrat aj obvodna aj gynda, ak bude nieco zle, moze ta aj poslat k endo.
Nedaj sa odbit, ja idem k niektorim aj ako samoplatca
V pondelok som bola na EMG, potvrdená tetánia, ktorá sa vyše polroka tvárila ako kardio problém, takže beriem betablokátor na arytmie a vysoký tep a k tomu Mg Doteraz som užívala MagneB6 alebo SuperMag, dva týždne mi dr. predpísal Magnosolv (1x denne). Vzala som si ho aj ráno pred vyšetrením a prístroj na mňa reagoval uz po prvých sekundách, po minúte ho dr.vypol, lebo som šla do kŕčov. Nič iné sa na to neužíva, ak teda neberieme do úvahy AD. Môj drahý má tetániu už vyše 15 rokov, ja mávam hypereventilačné záchvaty, on viac kŕčuje (ruky, nohy). Nič iné okrem Mg neužíval.
@nikaeli ahoj tiež mám arytmie aký betablokátor berieš ? ja mám pocit, že niekdy je koniec. Kardiologička mi povedala, že nevie , čo so mnou do jej ambulancie nepatrím. Mám záchvatové stavy fakt je to príšerné. Neurológ mi zase povedal, že mám tetániu najvyššieho stupňa, síce ani netuším aká to je, no nestretol sa aby boli pri tetánií problémy so srdcom..tak ja už fakt neviem
@irusa veď pri tetanii bývajú arytmie, neklud dokonca zažívacie problemy.
@zania áno tiež chcem od obvodnej aj na štítnu zlazu.Ja na šťastie mám asi miernejšiu formu uvidím...pálenie hlavy, mravcenie...kŕče v nohách ustúpili už mi to nejde do celého tela.S krčnou mám problémy pôjdem na MRI mozgu a krčnej, ale keď sa trocha dám do poriadku.Mam úzkosti a mri mi naháňa strach ako to tam vydržím🙂)
Mne neurologicka odporúčala antidepresíva, ak by ma to veľmi obmedzovalo povedala, že s tým má najlepšie skusenosti
Ahoj bola mi tetania diagnostikovana pred týždňom na pohotovosti. Za týždeň mam absolvovať EMG vyšetrenie. Skončila som na pohotovosti ako sa mi rapídne zvýšil tlak, mravcenie celého tela nonstop týždeň..... Tiež predpísaný magnosolv. Želám všetko dobré, tetania je pliaga. 😒
Ja som mala EMG, testy krvi (ma pravdu ze z krvi deficit magnezia nezistís, ja som vsak mala nízky serotonin a Dcko) magnetickú rezonanciu na cievy (kvôli tomu ze mam aj migreny). To je všetko. Mne magnosolv pomohol, ja by som vsak riešila mozno psychológa pretoze tetania je velmi podobna panickej poruche. Zavisi od toho ako sa u teba prejavuje, napríklad ja som nemala búšenie srdca ale zas mi trpli končatiny, na co to magnezko bolo dobre.
@allie458 ja na šťastie nemám búšenie iba mravcenie a tlak v hlave, pere.Urcite je v tom psychika po stresoch v práci som dala výpoveď a do 2 t mi bolo zle:(
@savmebej magnerot som brala pokým som sa dostala k neuro.Mozem ich kombinovať či to by bolo už veľa magnezia?mne zase neurologická povedala, že nie je dobré si dávať vápnik aj magnézium, lebo sú to ako misky váh.Ze vápnik mám vysadiť.Aj, keď vápnik som brala poobede a mg večer.
Moz3m sa opýtať aké ste mali príznaky tetanie? Hneď ste vedeli že je to ono?🙂
@janaspa ja áno.Palenie hlavy, mravcenie na obočie, nose, strpnute pery a kŕče do rúk, nôh.mne povedala neurologická, že najlepšie je dýchanie do sáčku, keď príde mravcenie či tak skúšali ste to niektorá pomáha?
Aj mne pred rokmi zistili tetaniu s tým, že ja mám stavy kedy odpadnem do bezvedomia. Mala som vysoký tep, pichanie srdca, betablokator nezaberal. Neurológ mi predpísal Timomil, po ňom mi bolo zle a jeho odpoveď, že iný liek na to nie je, tak som vymenila neurológa, ten mi predpísal Preglenix a je to omnoho lepšie. Každý rok ma pošle na CT kvôli tomu, že odpadujem. Tiež mám najsilnejšiu formu tetanie, prístroj začal pískať ešte skôr ako ho doktor zapol, len vopchal ihlu do ruky a začal fúkať manžetu a prístroj už pískal, dr. ostal v šoku, že toto ešte nezažil. 😂😂😂
@nikaeli
@rena28
@irusa baby dnes som bola na EMG tak mám ju potvrdenú mali ste tiež podobné výsledky?pri prvom vyšetrení tá manžeta to bolo v poriadku pri silnom dýchaní sa to ukázalo ja som necítila nič len sa mi hlava točila povedala, že to je normálne.Vysadila som 5 dní magnosolv pred vyšetrením a predvčerom v noci zo spánku som sa zobudila, že ťažko dýcham a mala som záchvat dala som si Lexaurin a magnosolv dnes som to povedala, že som porušila to, že nemám nič brat.Hovorili, že čo chceli vedieť majú, ale som z toho smutná zobudiť sa na nemožnosť sa dobre nadýchnuť ma úplne rozhodila:(a ďalej nič vraj štítnu žľazu netreba kontrolovať, že ta to nespôsobuje, vápnik nemám brat, a odber krvi je zbytočný, lebo ju zaujíma medzibunkova aktivita a nie výsledok krvi.Pojdem k obvodnej na prevenciu a požiadam ju čo ďalej.
Ja som sa k výsledkom ani nedostala,len mi povedal,že mám tetaniu najvyššieho stupňa...u mňa sú príznaky arytmia, nepravidelný pulz, tep nad 160, sťažené dýchanie a mdloby, niekedy vysoký tlak...nedal mi nič. Obvodný mi predpísal magnosolv,no beriem radšej magnerot. Vraj ak by sa to zhoršilo,tak timonil liek na epilepsiu. Niekedy som mala záchvaty aj 3 x do týždňa, teraz tak raz za týždeň niekedy za dva týždne. Vraj na to lieky nie sú len horčík
A obvodná ti nepomôže. Popravde nepomôže ti nikto maximálne psychiater a to AD,no tvoj problém to nevyrieši.
Mám to 4 rok a pobehanych lekárov..už som to vzdala
Ja som bola len na tom emg a max krv nič iné. Ale to bolo asi 13 rokov dozadu. Zvyknúť si budeš musieť možno na viac vecí a zmieriť sa s nimi. Časom sa ti možno stav napraví. Ja už vôbec nemám také príznaky ako kedysi a ozve sa to len málokedy. Časom to už vieš odhadnúť. Brať magnezko a dať sa do kľudu...nič iné ti nepomôže