Dobrý deň chcem sa spýtať či niekto trpí tymto problémom? A ci by niekto vedel poradit
Ďakujem 🙂
Ahoj kľudne sa pýtaj
ano, už dlho, ale už je lepšie
@zazrakysadeju A ako dlho to mate co vam pomáha?
@karinaaaa panická porucha je beh na dlhé trate. Mala som hrozné obdobie. Nevedela som robiť nič. Vyjsť z postele, nie ešte do práce. Ak to príde až sem, riešte to. Samé to nezmizne. Buď psychiater/alebo psyhológ. Ja osobne som lieky nikdy nebrala, ale chodila som na pokec k psychológovi. Prečítala som si knihy, napozerala videá na youtube a veľa vecí som si uvedomila. Dnes je lepšie, aj keď nehovorím, že som z toho celkom vonku, občas sa nejaky atak objaví, ale už viem ako reagovať.
@matus7030 Prosim Ta a ako reagujes,ked pride panika? Ja mam teraz zle obdobie. Bojim sa ist von s dcerkou,ze mi pride zle. Vonku ma chyti uzkost,roztrasiem sa,tak ideme domov. Do obchodov nemozem chodit,ani sama nikde. Tiez citam,snazim sa byt pozit.naladena. Co Ti presne pomaha? Dakujem
@matus7030 - ja by som sa chcela spytat, ci tetaniu vam nezhorsuju kofeinove napoje? J aked si dam kavicku, tak sa zacnem cela triast plus brnenie v ruke a nohe a co navyse, zvysi sa mi riadne aj krvny tlak. Nemate problem s krvnym tlakom?Dakujem za odpoved.
@nikolajka2 ja som musela kavu uplne vysadiť aj aký kolvek alkohol ani deci vína. Nič
@miroslavaa31 každý si musí nájsť spôsob ako to zvládnuť. Len si treba stále uvedomovať, že to máme len v hlave. Keď som doma a chytí ma panika, tak si sadnem/ľahnem, otvorím okno, dám magnezium, zhlboka dýcham (odporúcam appku Nepanikár). Keď som v obchode snažím sa neutiecť a prijať paniku ako príde. Upokojujem sa myšlienkami. Naozaj to samé neprejde. Navstivte odborníka, alebo cítajte literaturu a skušajte, čo pomôže. Úplne rozumiem tomu, čo prežívate. Držím palce
@nikolajka2 mne robi priblem kava preto junuz nepijem a ano zvysi sa mi aj tlak
.