Zdravím ma niekto skúsenosti s tetaniou? Ako dlho to trvá je to na celý život ci jak mne dr poriadne ani nevysvetlil co to je až doma som si to nasla na nete som z toho fakt zúfalá dostanem ten záchvat a potom ešte 3 dní mi je zle neviem vôbec co mam robiť bojím sa ísť niekde sama aby to na mňa neprišlo co vám pomohlo ?
ja som mala akurat vcera zachvat po dvoch rokoch. Ano je to na cely zivot a pomaha jedine sa z tym zmierit nikdy neviem kedy to pride a tak sa ani dopredu nebojim, Mne napr velmi pomohlo ked ma v tom najhorsom stave ked som nemohla ani dychat a trplo mi cele telo dala dr na pohotovosti na ekg. a ukazala mi vysledky, ze vsetko je v normale a telo je v pohode, ze to vsetko mi robi hlava.To si treba uvedomit pri zachvate a pojde to lahsie,
Baby ako ste na tom s tlakom? Tie ktore mate tetaniu, v case zachvatu. Neskace vysoky-nizky?
@era123 kamaratka ma priznaky uplne rovnake ako pri tetanii. Nakolko ma 60rokov, posielaju ju od kardiologa na vselijake vysetrenia... Aj kvoli kolisavemu tlaku bola v BA v boroch na nejake speci cievne vysetrenie, na pozorovanie. Vsade vsetko ok. Hovorila som jej o tetanii, u neurologa este nebola. Myslela ze upchata cieva, preto tlak. Ale vysetr ma ok. Ma take dlhodobo stresove obdobie. Nechce si dat poradit
@panda6 mne vtedy ide tlak riadne hore, srdce búši ako divé a preskakuje alebo vynecháva no úplná paráda ☹️
@lagunka0000 ach to musi byt hrozne taky stav. A beries nieco, lieky?
@panda6 magnosolv, kaldyum no a už žiaľ aj lieky na tlak
Ahojte. Mám otázočku. Musí byť pri tetanii úzkosť ( búšenie srdca, pocit hrče v hrdle alebo pocit že nemôže človek dýchať) ? A ataky pri tetanii sú na začiatku také že každý deň, celodenná bolesť ktorá mení miesto? Ďakujem
@gubcikova ja to mám tak ako píšeš
@era123 a pomáha ta milgama lebo kamarátke zmizla od toho tetania len chcem vedieť viac skúseností ďakujem
@michaela404 ani nie ale teraz ma poslali na vyšetrenie ci to je tetania pretoze ziadne lieky mi nepomohli mne pomohlo iba na to zabudnúť ze som mala tie záchvaty od kedy to ignorujem tak mi nic neni tak bud mam tetaniu alebo záchvaty úzkosti tak uvidíme ja som začala mat záchvaty ked ma seklo v chrbtici az tak ze som zvracala od bolesti ale ked nad tym teraz rozmýšľam tak to bolo zo stresu .. Na neurologii mi povedali ze to je najčastejšie co stresu hlavne matky ktore su choré alebo niečo im je a maju strach ako sa postarajú o dieťa v tom momente a to je ten spúšťač tych záchvatov
Babulky zdravím, boli by ste prosím ochotné vyplnit anonymný dotazník zameraný na tetaniu? Zber dát je súčasťou výskumu VEGA. Veľmi by to pomohlo 🙏ďakujem