Tetánia, strach z cestovania a pravidelná podráždenosť. Ako sa toho zbaviť ?

kukypink988
16. júl 2022

Ahojte mám 23 rokov tetaniu mám od 16 keď mi začala nebolo to prijemne :/ ale nebudem hovoriť o začiatku presuniem sa na 2 roky späť čiže rok 2020 keď som mala strach s cestovania a dostávala záchvaty v tej dobe som s tým nejako bojovala a nakoniec bez psychológov a liekov porazila sama cestovanie a prestala sa ho báť nad tetaniou som zvíťazila a nezasahovala mi do života 🙂 zmenilo sa to však minuly rok kedy som pracovala vo fabrike na 3 smeny a raz na nočnej dostala silný záchvat ktorý trval 4 hodiny bol to najhorší záchvat aký som kedy mala a musela pre mna prísť záchranka v ktorej mna nedokázali upokojiť nakoniec som bola zo záchvatu tak unavená že som zaspala a zobudila sa na pohotovosti o 7 ráno som išla domov a pospala si z nočnej v tej dobe sa to začalo celé zhoršovať a nakoniec prišli aj zdravotné ťažkosti mala som silnú depresiu a začala užívať antidepresíva ktoré vyvolávali úzkosti a ďalšie problémy prestala som ich užívať nakoniec aa ukázalo že chýbalo železo plus ďalšie vitamíny ktoré som doplnila a cítila sa lepšie a minuly rok išla do Poľska a na terchovu na mensiu dovolenku 🙂 autom mi nerobí nejaký problém cestovať…teraz pracujem dokážem byt sama doma ísť sama autobusom,taxíkom aj ísť do obchodu čo som minuly rok nedokázala takze si myslím že som urobila pokrok len mám problém cestovať na motorke :/ keď mame ísť niekam ďalej ešte keď mám problém s chrbátom ktorý keď boli tak mi to viac dráždi psychiku…nechcem užívať antideprsiva myslím si že je to blbosť ale veľmi rada by som sa znova zbavila toho strachu s cestovaním :( len každý deň sa cítim zle stále mna boli chrbát a veľmi buší srdce mám stále vysoký pulz aj kvôli tomu sa bojím ale prosím poraďte mi ako sa zbaviť strachu s cestovania a keď to na mna ide ako sa dať čo najrýchlejšie do kľudu ďakujem

bebemonika
16. júl 2022

@kukypink988 Ja by som skúsila psychológa. Antidepresíva sú aj podľa mňa v tvojom stave zbytočné. A máš problém iba s cestovaním na motorke, či všeobecne s cestovaním?

kukypink988
autor
16. júl 2022

@bebemonika no tak napríklad neviem či by som dokazala ísť lietadlom ešte som poriadne nikde nebola ale autom mi to nerobí až taký problém viem sa tam natiahnuť a mám tam pohodlie ale na moto mám problém môj chce ísť na moto do prahy na moto a neviem ako to mám zvládnuť