Ahojte vcera mi diagnostikovali tetaniu, prejav u mňa keď to na mňa ide je ze ma zaleje horúčava, začne búchať srdce a mravcit v rukách, prosím vas beriete na to nejaké lieky? Lebo mne dr kazala magnezium vysadiť ze mi nepomaha ked mam také výsledky a dala mi nejaké lieky, čo poznám ľudí s tetaniou žiadne lieky neberú...
@alexnina777 no super, ja mam aj histaminovu intoleranciu lenže nedarí sa mi moc odsledovat si co mi robí zle, ako väčšiu časť viem, ale stále sú medzery tak y to mohlo spolu aj súvisieť 😏
@patricka urcite neber ad ak sa to da zvladat...ja som.mala zac.strasne..priznaky podobne tvojim...podla mna na to treba cas...casom sa naucis stym pracovat...zial vyliecit sa to neda..len sa naicit s tym zit...u.mna bol najhorsi strach ze to zas pride...nehovorim ze to mam za sebou obcas sa to prihlasi...ale.je to iz ovela menej a lepsie...
@patricka no tak s HIT to súvisí tiež podľa mna, radím ti viac sa povenovať strave a pri tom aj hlave a možeš si tým veľmi pomocť..ja som bola aj na jednej terapii kvoli stresu a mne to úplne odišlo tá tetánia..
@alexnina777 ja mam stres zo všetkého a to doslova, aj keď idem do obchodu na nakup nechápem prečo, momentálne som na MD takže k tomu určite pridava aj stereotyp, deti, keďže sú problémové trosku a aj to ze som.cele dni s nimi sama, nakoľko staviame dom a muž je nonstop na stavbe....
@patricka tak si si našla už aj príčinu, Hit a stres.. treba to uchopiť..ten stres poznám, deti mám veľa a covid obdobie tiež urobilo svoje k tomu..radím ti, snaž sa pracovať s tým stresom, nájdi si svoje cestičky ako na tom zapracovať, pár minut pre seba, dýchacie cvičenia, meditácia..naštuduj si o tom niečo a uvidíš zmeny..tá HIT ka je kapitola sama o sebe, tam si treba tiež veľa veci naštudovať, ja som si zápal žalúdka naštudovala a vyliečila sama protizápalovou stravou..všetko toto s tým súvisí..držím ti palce🙂
@alexnina777 prosim ta, mohla by si mi napisat viac o tej strave a ako si postupovala? dakujem moc
@patricka ake lieky ti prosim dali?
@janulka182 áno napíšem ti
@alexnina777 dakujem 🙂
@janulka182 dala mi BISTON
@alexnina777 ten serotonin zisťujú z krvi? Resp ako inak sa da zistiť, ci je v čreve zápal alebo nie? Protizapalovu stravu máš na mysli gaps? Ak chceš, môžeš mi napísať aj správu. Budem veľmi rada. Ďakujem
@ameanda áno serotonín zisťujú z krvi, ja som bola na neurológii v Agel klinik v Bratislave. A kedže mi toto vyšlo, neurologička ma nasmerovala na gastro, pretože serotonín sa tvorí v tráviacej sústave, a kedže sa mi netvoril, príčina musela pochádzať z čreva.
@ameanda protizápalovú stravu myslím, klasickú takú že som si našla na internete zoznamy potravín kroré sú PRO zápalové a tie som vyradila, plus zaradila som vela protizápalových potravín, to sú napríklad zelený čaj, kurkuma, vývary, pečená zelenina a pod. nalačno som pila zelerovú šťavu, a kúpila som si knihy o potravinách a Zelerovej šťave od medical medium, odtial som čerpala vela info o potravinách, plus doplnky a minerály som mala prírodné, rozne zdroje mám na ne
@alexnina777 dakujem za odpoved. Ano, o protizapalovej strave som citala, ale nemam ju uplne nastudovanu. Tiez zeler som chcela vyskusat pit, len nemam odstavovac, tak to ma celkom brzdi. Inak sa vyhybam cukru a psenici; ale viem, ze prave vela ludi si problemy dokazali vyliecit vdaka strave. Musim sa na to lepsie mrknut. Dakujem a som rada, ze si z toho von 🙂
@ameanda Držim Ti palce, strava je základ, nie je to jednoduché ale keď si to nastavíš v hlave tak to ide, hlavne keď si motivovaná svojim zdravím🍀
@alexnina777 presne tak, verim tomu; dakujem pekne este raz 🙂
ten pocit "keď to na teba ide" , to sú úzkostné stavy a panické ataky, len sa to už všetko hádže na tetaniu. je to psychického pôvodu. veľa stresu odbúrava minerály v tele, takže to je potom všetko v jednom
@patricka ahoj, mála som ju diagnostikovanú, mala som rovnaké prejavy..nikdy som nič nebrala..je to aj o nastavení v hlave, teda u mňa to platí..čo mi pomohlo ..určite vyššie dávky magnézia a vitamínu D, konkrétne tekuté Magne B6, lepšie sa vstrebáva..a nastavenie v hlave..ukludniť sa , poriešiť stres, nájsť príčinu stresu a nestresovať, ak áno tak zhlboka dýchať a meditovať..a protizápalová strava- mala som nízky serotonín na základe zápalu tenkého čreva a žalúdka,/preto som nemala serotonín, lebo sa v čreve nevstrebávali minerály a živiny/ toto som si preliečila a nikdy viac som tetániu nemala..lekári neriešia príčinu ani neskúmajú širší problém..všetko treba potlačiť liekmi a neriešiť nič viac, klasika..toto mne nestačí..