Tetánia - bolesť pod rebrom

rqduskq
14. okt 2016

Chcem sa opýtať, má niekto diagnostikovanú neurogénnu tetánia a bolieva ho pod ľavým rebrom?
Ževraj je to jeden z príznakov?
Ďakujem

motiilik
14. okt 2016

@rqduskq som laik...ale myslim si,že pri tetanii ( porucha nervového systému , depresia a podobne ) nebolia rebrá... tam sú príznaky ako,malatnost,trpnutie rúk,úzkosť, svalové kŕče, dýchacie problémy, strach,panika...a podobne...

rqduskq
autor
14. okt 2016

No mne ju diagnostikovali a neurologička mi včera povedala, že bolesť pod rebrom je príznak tetánie, tak preto sa chcem opýtať, či niekto má takúto bolesť?

motiilik
14. okt 2016

@rqduskq nepočula som ešte o tom ... pre mna novinka, preto som napísala že píšem ako laik... ja mám tiež tetaniu, a také príznaky som nikdy nemala...a to sa liecim na ňu..

laurinkam
14. okt 2016

@motiilik mozem sa spytat, ako sa na nu liecite? Dakujem

danielahamar
14. okt 2016

Bolesti rebra, su v pripade, ze ho mas prekrizene, alebo mas vyhodene nieco na chrbte

motiilik
14. okt 2016

@laurinkam áno..liekmi od doktora (psychiatra) ...inak to v mojom prípade nešlo...rok som bojovala s odbornými doktormi a robila si rôzne vyšetrenia len aby som nebola za blázna, ale zistila som,že to nieje hanba..Keď som už. 3 krát do mesiaca bola na pohotovosti či sanitka u mňa,tak som sa odhodlala...

laurinkam
14. okt 2016

@motiilik mne odporucili magnezium, preto sa pytam 😀

motiilik
14. okt 2016

@laurinkam to aj mne zo začiatku...ale mne magnezko znizovalo tlak tak mi bolo ešte horšie...a to všetko len neurológ..potom nejaké lieky(timonil) a to dom myslela že je so mnou koniec...

laurinkam
14. okt 2016

@motiilik pekne, aj zistili pricinu?

motiilik
14. okt 2016

@laurinkam áno..od detstva som bola stále v strehu,napätá..otec opilec a bil matku,ex podobne

laurinkam
14. okt 2016

@motiilik psychologa neodporucili? :-/

mima4
14. okt 2016

@rqduskq mozebyt aj nemusi, zaklad je absolvovat vysetrenie tvojho problemu a nepodcenovat to, lebo vies bolest hlavy moze byt aj nepodstatna ale aj vazna..

majkam6
14. okt 2016

Ja mam tetaniu cca rok duagnostikovanu, ale latentnu a priblizne mesiac ma boli pod lavym rebrovym oblukom plus vedla pupka tiez na lavo.pucha ma tuez aj na pravo asi 6 rok ale to od operacie zlcnika stale. Tiez sa mi zhorsilo travenie a odhodlavam sa ku doktorovi,kedze tam velmi nemusim a vzhladom na diagnozu si myslim ci to nie je psych.razu.

rqduskq
autor
15. okt 2016

@majkam6 no však ja som bola už aj na sono orgánov a nič také nenašli, môže to byť psychické to zlé trávenie a bolesti? mňa to bolí, pichá aj v ľavom podbrušku, akoby som cítila každý pohyb v hrubom čreve, divné .... kolonoskopiu som vydržala len 40 cm ale to som mala v poriadku a aj zhora som mala v poriadku gastroskopiu .... tak ja už neviem fakt .... ja mávam skôr také akoby pálenie na rôznych miestach tela, tŕpnutie tváre, a tiež bolesť na hrudi, dnes ma však aj riadne pálila záha a stále niečo ....

majkam6
15. okt 2016

@rqduskq aj pocitujem take palenie ci pecenie na miestach okolo pupka a skor na lavo..a co ma picha pod pravym oblukom to bude asi zlc.cesty.
samozrejme ze to moze vdaka tetanie.ked si vysetrena zo spodu aj z vrchu tak si ok.daj si pre istotu aj gyndu a v poho. Ja napr.nemozem ziadne magnezko lebo ma z neho boli zaludok.takze stavy mavam sem tam kys neprijemne hlavne teraz ked som sama v dome a manzel odcestovany.bojim sa zlc.zachvatov lebo pri nich ma tak chytla bolest ze som len klacala na styroch bez pohybu a neschopna ani hlas vydat.a to som rodila bez nicoho spontane bez pipnutia 16hod v pohode takze viem zvladat bolest

rqduskq
autor
15. okt 2016

@majkam6 no aj gyndu mám všetko urobené, už sa aj hanbím chodiť k obvodnej ale čo keď mi stále čosi je ..... a neviem či to mám všetko pripisovať tetánii alebo čomu už ....

majkam6
15. okt 2016

@rqduskq tak ja som opak ja nechofim nikde a tu teranovku mi zistili cez vianoce ked som mala strasne tiky mrsvcenie a trpnutie koncatin bolel ma cely clovek a bolo to strasne hlavne pri pomysleni ze mij otec zomrel ns ALS.a ked som pochpila ze je to tetanie nie ta steasna choroba bolo to strasne. Treba len pochopit seba a svoje telo s psychiku.mna dostalo to ze moj mladsi syn vazne zdravotne problemy a mne piska v oboch usiach takze hruza. A pochopila som tiez ze jeden mesiac ma bolia nohy z puchnu a podobne potom dalsi mesiac zase hlava migreny take ze ma totalne odstavia a teraz to je zaludok. Takze tak.pobehaj si vsetko pre svoj vlastny klud a ked sa ti nepodari samu seba ze si okej tak sa netrap a chod si po tabletky

majkam6
15. okt 2016

Sorry za pravopis ale debilny telefon a umele nechty.

rqduskq
autor
15. okt 2016

@majkam6 ok 🙂 no mňa teraz asi dva týždne bolia strašne kríže, ale tak čudne akoby vo vnútri .... moč som však mala v poriadku .... ja už fakt neviem 🙂

majkam6
15. okt 2016

Ani nevies ako ta chapem kto nezazil nepochopi. Skus si najst konicek.,neviem ci chodis do prace.ja sa v robote odreagujem.vobec neposobim jak kopka nestastia hoci sa tsk citim hlavne kvoli malemu.,neviem to vobec spracovat a prijat jeho diagnozu a toto ma taha spat. Takze nenic si zivot zbytocnym trapenim.pre vlastny klud pobehaj doktorov.ked im neveris tak dalsich a potom ti samej dohde ze je to ta skurvena tetania a ze je to super ze len to. Len ten cas pokial di to uvedomis treba prezit.relaxuj. chod na jogu do infra sauny.sexuj vela .zamedtnavaj mysel len pozitivne a mysli na to ze o chvilu bude fajn

rqduskq
autor
16. okt 2016

@majkam6 som 5 rokov doma s deťmi, malá má 2 roky zatiaľ, tak do práce až budúci rok, ale práveže sa mi nezdá, že by som bola v akomsi strese, len sa bojím o deti akurát keď sú choré a aby nemali úraz a tak .... no ja neviem ....

rqduskq
autor
2. nov 2016

Prosím Vás a aké sú bolesti brucha pri tétánii? Sú to len kŕče alebo to môže byť aj pobolievanie raz tam raz am v bruchu?

menatko
2. nov 2016

@majkam6 som na teba myslela a kukaj tu 😂

menatko
2. nov 2016

@majkam6 ako ked som zbadala nazov temy

majkam6
3. nov 2016

@menatko kokos nemusis vsetko vediet blondina jedna

bapsi123
18. jún 2019

@rqduskq viem,že je to dlhá doba od založenia témy,len ma zaujíma,ako to u teba dopadlo s tým ľavým rebrom...mňa boli,resp.tlaci pod ľavým rebrom vyše roka a neviem stále z čoho to je... vypestovala som si panicku poruchu a podľa všetkého mám aj tetaniu... dakujem za odpoveď 😉

zara282
17. nov 2020

Ja mam tetaniu a bolesť pod ľavým rebrom... Niekedy nic a niekedy aj tyzden bolesť

veve7777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oliv123
23. okt 2023

@majkam6 ahoj, co ti nakoniec zistili? bola to tetania? ja mam presne to iste. dik

lucinda010
29. mar 2024

@motiilik aj ja mám liek od psychiatricky radšej si dám polku tablety raz denne ako nežiť🤗