Zdravím, mám potvrdenú tetaniu, je to však latentna forma, teda ataky ako busenie srdca, zrychleny tep a pocity na odpadnutie nemávam. Môj problém je bolesť končatín, trpnutie, brnenie, trasenie tela ale netrvá to chvíľku ale celý deň. Sú dni kedy je to úplne v poriadku a potom dní kedy to trvá celý deň. Prosím Vás je tu niekto to ma rovnako?
@janetta03 Urcite je to tazke a velmi frustrujuce, uplne to chapem tiez mam dni ked to zvladam lepsie a horsie. Nic ine mi na to neurologicka nedala iba magnezium, to beriem pred spanim a potom L-tryptofan co je aminokyselina ktora pomaha telu tvorit serotonin (nie je na predpis) to som brala 2x denne a ked uz som sa citila dobre tak tiez iba vecer.
@janetta03 ja by som sa len chcela opýtať ako ti ju diagnostikovali. Obyčajným EEG ? Ja mam podozrenie na tetaniu , osm objednaná k neurologovi ale až v decembri
@lenuska9999 bola som na EMG a všetko som mala v poriadku, tak mi neurológ urobil test na tetaniu s tlakomerom. Bol to už druhý neurológ, prvý mi urobil bežné neurológicke vyšetrenie ako reflexy a pod. a usúdil že všetko je v poriadku 🙄
@janetta03 aj ja som bola na emg vyšetrení a tiež všetko OK a ten test s tlakomerom to sa robí ako? Ja mávam ale tie druhé príznaky, že búšenie srdca, tlak mi ide hore a keď som v pohode tlak ukážkový a ani búšenie nemávam. Všetky možné vyšetrenia mám za sebou a nič iné mi nezistili, tak už mi ostala len tá tetánia a ani tú nepotvrdili tak už neviem čo sa mi to deje
@lagunka0000 na niekoľko minut sa nasadi tlakomer a ak je pozitívna tetania tak vlastne do tej ruky kde je tlakomer som dostala kŕč.
A mávate aj take celodenné bolesti alebo len vtedy keď je ten záchvat tetanicky?
@janetta03 práveže nemávam, "len" to búšenie srdca a niekedy mi tŕpne ruka, v noci sa na to zobudím
Ja to mam presne tak isto 🙂 Uz to neriesim snazim sa nestresovat a zdravo jest, doplnujem vitaminy a ked mi nieco trpne tak si poviem ze to je tetania a idem sa prejst. Tetania je precitlivenost nervovych zakonceni a stres to zhorsuje tak je dolezite byt v klude a cvicit napriklad stretching alebo jogu alebo meditacie, citat knizky, cokolvek co uvolni telo.