Tetánia - aké má obmedzenia?

florianabotosova
20. feb 2019

Dobrý deň chcem sa opýtať je tu niekto kto má tetániu? ako sa lieči a sú pri tetanii nejake obmedzenia? dakujem

sima789
20. feb 2019

@florianabotosova vraj dlhodobe uzivanie magnezia a vapnika je fajn. Taktiez sa treba naucit pracovat so stresom😓

borihh
20. feb 2019

Mám tetaniu už asi tretí rok, mám brať magnezium ale neberiem.. všetko je v hlave, keď mám "záchvat" snažím sa proste len ukludnit..

florianabotosova
autor
20. feb 2019

A v tehotenstve to spôsobuje nejaké problémy?

borihh
20. feb 2019

@florianabotosova nie nie, ako hovorím, je to v hlave. Ja som prvý rok mala paniku z toho, kazdu chvilu som bežala na pohotovosť, dýchanie do sáčku a podobne. Potom som došla na to, že je to v hlave a nesmiem na to myslieť, teraz som záchvat nemala už asi rok a nič neberiem, no keď príde, tak proste myslím na niečo iné.. začiatky sú ale ťažké, treba sa naučiť ovládať to

florianabotosova
autor
20. feb 2019

Ja dúfam ze u mňa to bude v pohode že nebudú žiadne problémy

sima789
20. feb 2019

@borihh A ako sa ti prejavovali zachvaty ? Mala si to vytacanie ruk ci noh? ( len som o tom citala) lebo ja niekedy mam pocit slabosti v lavej ruke q niejedy akoby mi zapestie zmeravelo taky zvlastny pocit. Tazko opisat.

klaudscha11
20. feb 2019

@sima789 treba sa to naucit, len to neni take jednoduche s tym stresom, najma ludia navokol vedia poriadne skomplikovat snahu udrzat sa v pohodicke 😉

solinkarka
20. feb 2019

aho, ja mam tiez tetaniu, mna najviac trapia kazdonne zavraty a unava

florianabotosova
autor
20. feb 2019

@sima789 ahoj tak u mňa sa to prejavuje kŕčmi ktoré mam väčšinou v prstoch na, kŕče dosť bolia a dychavicnost, zvyknem mat návaly tepla a je mi na odpadnutie niekedy no a bolesti hlavy niekedy ma hlava boli týždeň vkuse

florianabotosova
autor
20. feb 2019

@solinkarka závraty zvyknem mat aj ja a únavu tiež ale nevnímam že by som bola často unavená

florianabotosova
autor
20. feb 2019

@klaudscha11 no ja pracujem v zdravotníctve takže tam je niekedy toho stresu dosť 😁

solinkarka
20. feb 2019

@florianabotosova ked spominas tieje navaly tepla tak to uz mam teraz 4.den a tiez sa rychlo zadychcim aj z nicoho nic sa mi tazsie dycha...

eliska13
20. feb 2019

@florianabotosova treba dobre magnézium najlepšie od neurológa magnosolv a vápnik.zalezi či si mala aj veľký tetanickeho záchvat vykrucanie rúk, kútika úst, brnenie mojej známej dali na to ukludnovaky a slabú dávku AD, ale ona mala dýchavičnosť, arytmiu z toho stresu,neschopnosť nadýchnuť sa

eliska13
20. feb 2019

@florianabotosova keď robíš v zdravotníctve dobrý neurológ Ti sprav tetanicky test a hneď budeš vedieť
Obmedzenie je iba jedno obmedziť stres😁

florianabotosova
autor
20. feb 2019

@eliska13 dnes som bola na EMG kde potvrdili tetaniu no musím ísť ešte na očné vyšetrenie a zo všetkými výsledkami k neurologovi

florianabotosova
autor
20. feb 2019

@eliska13 magnosolv mam

borihh
20. feb 2019

@sima789 záchvaty u mňa sú také, že lapam po dychu, mám pocit, že neviem dýchať a dostávam kŕče do prstov na nohách a vtedy sa mi aj vytočia

ufatess
21. feb 2019

@eliska13 je to síce len jedno obmedzenie ale povedala by som, že toto zvládať je dosť náročné. Ale tak človek keď veľmi chce tak sa to dá 🙂 Treba sa aj v hlávke nastaviť na to, že nič nie je dôležitejšie ako zdravie

trish31
23. feb 2019

Magnerot zabera vysoke davky 3x denne

mellisa065
24. feb 2019

Kocky mne diagnostikovali mierne zvýšenú ale problémy mám kazdy deň vyčerpanie,únava vkuse ako keby trasenie v hrdle v svaloch je to otrasne. Trasenie rúk občas zasklby svalov. Beriem Timonil a magnézium ale žiadne zlepšenie

mkado
3. mar 2019

@mellisa065
@borihh
@florianabotosova
@solinkarka dobry den zienky. Mojej znamej mamka ma tetaniu a zacala uzivat produkty na baze aloe vera od firmy forever. Vrelo Vam odporucam skusit. Uz len pitim aloe vera gelu sa vietw dostat do formy a zahnat unavu 🙂

klaudscha11
13. mar 2019

@florianabotosova hej hej to chapem, najma celkovo ked je praca s ludmi tak to vie byt dost komplikovane :/

florianabotosova
autor
16. mar 2019

@klaudscha11 no ja som pracovala so starými ľuďmi ktorý boli niektorý dementni alebo mali nejakú psych.poruchu

klaudscha11
3. apr 2019

@florianabotosova to ti verim, to je narocne, aj po fyzickej aj po psychickej stranke, toto akoze ozaj obdivujem, osobne by som taku robotu asi robit nemohla

florianabotosova
autor
6. apr 2019

@klaudscha11 no je to náročné dosť teda ale dá sa to zvládnuť, teraz keď som v kľude že sa tak veľmi nestresuem a nie som až tak veľmi podráždená nemám tak často kŕče no sa mi zistil nový problém co nie som vôbec nadšená

leameleg
30. júl 2020

@solinkarka ahoj je to stary prispevok ale prešli ti tie stavy alebo ich mas stale .. mne to trva cca pol roka :(

solinkarka
30. júl 2020

@leameleg Ahoj, musím si zaklopať ale prešlo to najmä to šialené točenie hlavy...tak som sa konečne odhodlala na druhé dieťa...momentálne som v 21tt a cítim sa celkom fajn ale jasne že už to není ako kedysi....ani neviem čo mi pomohlo asi skôr byť psychicky ok, pravidelne užívať magnézium

leameleg
1. aug 2020

@solinkarka mas pravdu psychika asi ozaj robi svoje. A nemas nizky tlak ? Lebo ja mam nizky

solinkarka
1. aug 2020

@leameleg tiež mám stále nízky tlak

leameleg
4. aug 2020

@solinkarka ja mam niekedy tetaniu bez toho aby som o nej vedela a inokedy to je hrôza