Dobrý deň chcem sa opýtať je tu niekto kto má tetániu? ako sa lieči a sú pri tetanii nejake obmedzenia? dakujem
Mám tetaniu už asi tretí rok, mám brať magnezium ale neberiem.. všetko je v hlave, keď mám "záchvat" snažím sa proste len ukludnit..
A v tehotenstve to spôsobuje nejaké problémy?
@florianabotosova nie nie, ako hovorím, je to v hlave. Ja som prvý rok mala paniku z toho, kazdu chvilu som bežala na pohotovosť, dýchanie do sáčku a podobne. Potom som došla na to, že je to v hlave a nesmiem na to myslieť, teraz som záchvat nemala už asi rok a nič neberiem, no keď príde, tak proste myslím na niečo iné.. začiatky sú ale ťažké, treba sa naučiť ovládať to
Ja dúfam ze u mňa to bude v pohode že nebudú žiadne problémy
@sima789 treba sa to naucit, len to neni take jednoduche s tym stresom, najma ludia navokol vedia poriadne skomplikovat snahu udrzat sa v pohodicke 😉
aho, ja mam tiez tetaniu, mna najviac trapia kazdonne zavraty a unava
@sima789 ahoj tak u mňa sa to prejavuje kŕčmi ktoré mam väčšinou v prstoch na, kŕče dosť bolia a dychavicnost, zvyknem mat návaly tepla a je mi na odpadnutie niekedy no a bolesti hlavy niekedy ma hlava boli týždeň vkuse
@solinkarka závraty zvyknem mat aj ja a únavu tiež ale nevnímam že by som bola často unavená
@klaudscha11 no ja pracujem v zdravotníctve takže tam je niekedy toho stresu dosť 😁
@florianabotosova ked spominas tieje navaly tepla tak to uz mam teraz 4.den a tiez sa rychlo zadychcim aj z nicoho nic sa mi tazsie dycha...
@florianabotosova treba dobre magnézium najlepšie od neurológa magnosolv a vápnik.zalezi či si mala aj veľký tetanickeho záchvat vykrucanie rúk, kútika úst, brnenie mojej známej dali na to ukludnovaky a slabú dávku AD, ale ona mala dýchavičnosť, arytmiu z toho stresu,neschopnosť nadýchnuť sa
@florianabotosova keď robíš v zdravotníctve dobrý neurológ Ti sprav tetanicky test a hneď budeš vedieť
Obmedzenie je iba jedno obmedziť stres😁
@eliska13 dnes som bola na EMG kde potvrdili tetaniu no musím ísť ešte na očné vyšetrenie a zo všetkými výsledkami k neurologovi
@eliska13 magnosolv mam
Magnerot zabera vysoke davky 3x denne
Kocky mne diagnostikovali mierne zvýšenú ale problémy mám kazdy deň vyčerpanie,únava vkuse ako keby trasenie v hrdle v svaloch je to otrasne. Trasenie rúk občas zasklby svalov. Beriem Timonil a magnézium ale žiadne zlepšenie
@mellisa065
@borihh
@florianabotosova
@solinkarka dobry den zienky. Mojej znamej mamka ma tetaniu a zacala uzivat produkty na baze aloe vera od firmy forever. Vrelo Vam odporucam skusit. Uz len pitim aloe vera gelu sa vietw dostat do formy a zahnat unavu 🙂
@florianabotosova hej hej to chapem, najma celkovo ked je praca s ludmi tak to vie byt dost komplikovane :/
@klaudscha11 no ja som pracovala so starými ľuďmi ktorý boli niektorý dementni alebo mali nejakú psych.poruchu
@florianabotosova to ti verim, to je narocne, aj po fyzickej aj po psychickej stranke, toto akoze ozaj obdivujem, osobne by som taku robotu asi robit nemohla
@klaudscha11 no je to náročné dosť teda ale dá sa to zvládnuť, teraz keď som v kľude že sa tak veľmi nestresuem a nie som až tak veľmi podráždená nemám tak často kŕče no sa mi zistil nový problém co nie som vôbec nadšená
@solinkarka ahoj je to stary prispevok ale prešli ti tie stavy alebo ich mas stale .. mne to trva cca pol roka :(
@leameleg Ahoj, musím si zaklopať ale prešlo to najmä to šialené točenie hlavy...tak som sa konečne odhodlala na druhé dieťa...momentálne som v 21tt a cítim sa celkom fajn ale jasne že už to není ako kedysi....ani neviem čo mi pomohlo asi skôr byť psychicky ok, pravidelne užívať magnézium
@solinkarka mas pravdu psychika asi ozaj robi svoje. A nemas nizky tlak ? Lebo ja mam nizky
@leameleg tiež mám stále nízky tlak
@solinkarka ja mam niekedy tetaniu bez toho aby som o nej vedela a inokedy to je hrôza
@florianabotosova vraj dlhodobe uzivanie magnezia a vapnika je fajn. Taktiez sa treba naucit pracovat so stresom😓