Tetánia a magnézium

evkaap
23. aug 2024

Dobrý večer. Dievčatá, vy čo máte tetaniu, užívate magnézium? Tlak mávate vyšší alebo nízky. Ja mám nízky, len vysoký tep a lekárka mi kázala užívať magnézium. Bojím sa, že mi ho zníži ešte viac.

lubossi
23. aug 2024

magnezko neznizi tlak, ale tep
ak mas nizky tlak zacni sa viac hybat a castejsie pit

werony_n
23. aug 2024

@evkaap tiež beriem magnézium, to ti tlak nezníži , nemáš sa čoho báť,

evkaap
autor
23. aug 2024

@werony_n ďakujem 🌹

evkaap
autor
23. aug 2024

@lubossi ďakujem

luccija
23. aug 2024

@evkaap mám nízky tlak a magnézium ma doslova ťahá dole, mám ťažké oči, zivam atd....Beriem ho na noc, ráno ma uspavalo.

nikaeli
23. aug 2024

Môj bežný tlak 90/70, Mg beriem podľa potreby 2-3x denne v závislosti od dňa. Vyskúšala som niekoľko druhov a foriem, žiadne Mg mi tlak neznížilo. Dokonca ani keď som ležala ako tehotná v nemocnici a brala 3x denne Mg infúzne.
@evkaap vyskúšaj, sama musíš prísť na to, čo ti pomôže. Ja užívam aj draslík, manžel zas kalcium a kardio mi odporúčal raz za čas iontový nápoj.

evkaap
autor
23. aug 2024

@nikaeli
@nikaeli skúsim si to odsledovať, môžem robiť čokoľvek celý deň mám tlak nižší

nikaeli
23. aug 2024

@evkaap 90/70 mám denne už dobrých 25 rokov 🤷🏻‍♀️

evkaap
autor
23. aug 2024

@nikaeli a ako fungujete? Nezahmlieva sa vám pred očami, nie ste unavená?

nikaeli
23. aug 2024

@evkaap skrz tetániu som mala také šialené stavy, že únava je oproti tomu nič. Časom som si zvykla a naučila sa s tým žiť. Liekom na tetániu je zmena životného štýlu. A nezľaknúť sa každého ďalšieho príznaku. Lebo tým sa len človek krúti v kruhu atakov. Pomáha aj uvedomenie, že to nie je život ohrozujúci stav a že sa na to neumiera.. A ako fungujem? ako každá pracujúca matka s dvomi deťmi 😉 škôlka/ škola, práca, nákup, domácnosť, úlohy, ale aj výlety, oddych, prechádzky, večerný kúpeľ, voňavý čaj, teplá deka, spánok, keď to potrebujem.. inak ma vypne atak 🤷🏻‍♀️