Dobrý deň dneska sa cítim zle kvôli tetanii dal som si za deň 3 magnézia ale na balíku píše ze odporúčaná dávka je jedna tableta na deň ale jedna tableta ma len 130 mg horčíka je to zle keď som si dal viac?
Ja som užívala magnerot 500mg 3x denne takže to je nič a veľmi slabé magnézium
Ale to asi myslíš šumivé, kde je odporúčaná dávka qtbl denne.. takže take zahoď, pretože to nemá taký účinok ako normálne magnézium.
@zuzka0605 aha takže ja celý čas beriem tieto slabé a sa čudujem prečo sa mi nezlepsuje stav viete poradiť nejaké silné magnezium co nije na predpis? Dakujem
Ak mas diagnostikovanu tetaniu, magnezium ti predpise lekar.
dobrý večer, treba užívať magnézium s vyššou vstrebateľnosťou. Treba čítať zloženie, určite tam nepatrí napr. Magne B6, magnezium lactici, Magnosolv, šumivé magnézium za 1euro a pod. Prečo? Lebo sa jedná možno o vyššií miligram, ale nízku vstrebateľnosť-patria sem magnézium oxid, citrát, laktát. Magnézia s vyššou vstrebateľnosťou sú magnézium ororát (magnerot), magnézium chelát, magnézium bisglycinát. A dávkovanie? Napríklad Magnerot sa užíva prvý týždeň 3x denne 2 tablety, sama uvidíte ako sa vám začne uľavovať. Mnohí tetanici napríklad tvrdia, aj lekári že Magnosolv je najlepší, lebo je na predpis. Omyl! Má síce vysoký podiel miligramov horčíka, ale vstrebateľnosť len 4%.Mnohí si myslia že sa predávkujú a že majú hnačku lebo majú veľa horčíka... Omyl, hnačkujú z formy horčíka, lebo sa nevstrebe, proste prebehne črevá. Dajte si do google kľúčové slová napr. vysoká vstrebatelnost horčíka s nájdete mnoho článkiv, blogov, youtube videá, ktoré zmenia váš pohľad na horčík. Odporúčam knihu od Carolyn Dean Zázrak jménem horčík! Keď prečítate pochopíte 😉 Dovolím si tvrdiť, že by mala byť povinnou výbavou každého tetanika, úzkostno depresívneho človeka, farmaceuta, neurológa, psychológa.... Viem o čom hovorím prešla som si iným peklom čo sa tetánie týka. Neviem ako sa dá vložiť príspevok, ktorý som už písala do inej diskusie, zajtra sa vám pokúsim ho tu skopírivať.
@martinkatinka nepredpisal mi nič
a diagnostikoval tetániu? to je teda divné, lebo tam sa dáva hlavne magnézium a v dosť vysokých dávkach....k tomu ti môže dať AD, liekay na točenie havy či stuhnutú chrbticu, záleží z čoho usúdi že je tetánia....ono magnézium sa tak či tak platí, takže t ho nemusí ani predpísať, ale v lekárni povedz že potrebuješ na tetániu.....dobrý je magnerot a kúpiš ho bez receptu
Ked mas tetaniu diagnostikoval Ta asi neurolog predpisuje sa Magnosolv, alebo volno predajny magnerot tak pytaj od obvodnej.Mg je velmi dolezite nebolo by tolko nervoznych, uzkostlivych ludi v strave ho mame malo
ja ako silny tetanik si davam minimalne 750mg denne a je to odobrene kekarmi, beurologickou aj obvodnou
to je ake magnezium? 130 je pri tetanii nic.napr. Mg od Galvex to modre je 500g, a odporucana denna je az 3 tabletky.