Tetánia a lézie na mozgu

diablica952
27. aug 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť 🙂
Už dlhšie mám zdravotné problémy, bola mi zistená tetánia a mám aj demyelizacne lezie na mozgu, ale nič sa nepotvrdilo.
Ako mi bola oznámená tetania, tak som začala brať magnezium a vitamíny B, pri záchvate mi veľmi nepomáhal tak som začala brať aj vápnik. Na lézie beriem cavinton. Zdravotné problémy neubudajú. Nemám strach, že by sa mi dačo malo stať abo čo. Neriešim, keď niečo príde aj odíde. Trápi ma to, že už nevládzem byť vkuse v bolestiach denno denne k tomu zasklby, búšenie srdca a podobne.
Neviem čo sa stalo, ale veľmi som sa zmenila a všimol si to každý. Každý vraví, že to nie som ja, že sa mam spamätať, že odháňam od seba ľudí, ale ja neviem čo robím. Uvedomujem si, že som nepríjemná, iná ale neviem čo mám robiť, lebo neviem ako to prišlo a čo sa stalo. Niekedy som vedela aj cez bolesti byť vtipná a v pohode ale teraz som vraj na nepoznanie.
Ocitli ste sa aj vy v takej situácii? Čo vám pomohlo? Rozmýšľam nad psychológom, ale chcem takého ktorý by vedel pochopiť tie zdravotné problémy alebo neviem, psychiku mám pohode, len to že som sa zmenila.
Ďakujem 🙂

taktotedanie
27. aug 2024

@diablica952 po precitani prispevku psychiku v pohode nemas, precitaj si to po sebe parkrat a snad pochopis
Za mna na tetaniu obyc magnezium nestaci, bud magnosolv napriklad a k tomu AD- jednoznacne!
Takze si pories vysetrenie u psychiatra a zacni sa liecit efektivne

laura164
27. aug 2024

Podľa mňa ti chýba draslík, ja keď ho mám málo, mám zasklby, búšenie srdca, vysoký tep, depresie, hrozna únava, bolesť chrbta, rúk.. nech ti zoberú krv

diablica952
autor
27. aug 2024

@laura164 v krvi mam všetko v norme

diablica952
autor
27. aug 2024

@taktotedanie magnosolv som brala, potom ako mi došiel tak obvodný mi nepredpisal, lebo ze v tom teple ma magnezium rozbije ešte viac.
Tak som si kúpila magnerot

taktotedanie
27. aug 2024

@diablica952 magnosolv a magnerot sa neda ani len porovnat
Vie to vypisat aj neurolog asi k nejakemu chodis ked mas dg tetania

laura164
27. aug 2024

@diablica952 tak potom ok, keď máš draslík v norme 🙂

mamina7070
27. aug 2024

@diablica952 ries psychiatra co najskor a riadnu liecbu

2medvede
27. aug 2024

Co ti povedali na tie lezie, aka je pricina? Pokial viem, tak tetania nesposobuje bolesti ani lezie na mozgu..sice nemam zdravitnicke vzdelanie, ale riesila som podobne zdravotne problemy...skusila by som este skonzultovat s inym neurologom

petracandle
27. aug 2024

@diablica952 autorka, ty práveže potrebuješ psychológa ako soľ. Psychiku nemáš vôbec v pohode (súdiac z tvojho prispevku). A nemyslím to v zlom! Proste potrebuješ pomoc lebo sama to nezvládaš. Zdravotné príznaky ktoré máš zhoršuje práve psychika.

diablica952
autor
27. aug 2024

@2medvede ja viem, že to nespôsobuje tetania tie lezie.. robili mi aj lumbalku, vyšli mi albuminy a IGG a IGE, neurologicka mi vravela ze tam bude k tetanii aj nejaka autoimunita, ale nakoniec skleroza sa nepotvrdila robili mi aj ja systematické ochorenie ale je to ok, len na neuroplasticky syndrom mi vyšlo pozitívne PMNA2(Ma2/Ta) ale tak vraj je všetko v pohode podľa slov neurologičky.
Obvodnému sa to nezdá, že to nevedia doriešiť, že treba vyššie odborné pracovisko. Ale už ma nebaví chodiť od doktora k doktorovi, aj keď možno by som mala ísť, ale zas nechcem robiť paniku keď povedali, že je to ok

diablica952
autor
27. aug 2024

@petracandle to áno, ale to co to zhoršuje sú normálne veci ktoré sa dejú aj zdravému človeku.
Predsa je zdravé mať z niečoho stres alebo sa zlaknut, neviem v com by mi pomohol psycholog.
Bola som už dávno keď som ešte nevedela, že mám tetaniu strašne ma bolel chrbát a hrudník tak som si povedala ze som mlada, že možno mi šibe q boli ma to zo psychiky. Psychologička ma obdivovala a neviem čo a to mi nepomohlo, tak som prestala chodiť lebo mi to prišlo ako strata času. Nepovedala, že potrebujem pomôcť, skôr povedala, že som vyrovnaný človek a mam dobre postupy, ale to bolo 5 rokov dozadu.

diablica952
autor
27. aug 2024

@taktotedanie áno, len kvôli tomu sa mi ich nechce otravovať

2medvede
27. aug 2024

@diablica952 pocuvla by som obvodneho a zistovala dalej na tvojom mieste. Podla toho, co pises tam moze byt nejaky dalsi zdravotny problem, ktory ked sa poriesi a zbavis sa bolesti, tak aj psychika sa da dokopy. U mna to bola borelioza, ale presla som cez 5 roznych neurologov, kym sa to potvrdilo, tiez to zvalovali na psychiku, tetaniu, ani vlastna rodina mi neverila, kazdy ma len za psychologom posielal. Jasne, ze ked sa clovek citi nahovno, tak nebude srsat dobrou naladou, cim nechcem povedat, ze psycholog nemoze pomoct aspon ciastocne, ale ak tam je proste nejaky dalsi zdravotny problem, tak tvoj problem to nevyriesi a mna osobne vtedy navstevy psychologa este viac frustrovali,lebo som citila, ze problem je inde

petracandle
27. aug 2024

@diablica952 tvoje slová - " Neviem čo sa stalo, ale veľmi som sa zmenila a všimol si to každý. Každý vraví, že to nie som ja, že sa mam spamätať, že odháňam od seba ľudí, ale ja neviem čo robím. Uvedomujem si, že som nepríjemná, iná ale neviem čo mám robiť, lebo neviem ako to prišlo a čo sa stalo. Niekedy som vedela aj cez bolesti byť vtipná a v pohode ale teraz som vraj na nepoznanie."
Toto ti príde v poriadku a myslíš, že ti netreba psychológa? Veď už len to, že píšeš nevieš čo máš robiť je jasná znak smer psychológ. Ak by si ho nepotrebovala tak by sa ti to nedialo a vedela by si ako si pomôcť