Tetánia a cvičenie

tetanicka
25. sep 2024

ahojte, už dlhšie ma trápi problém - prichádza mi zle pri fyzickej aktivite, nie ale vždy, keď začnem dýchať nejak z hlboka, začne sa mi točiť hlava, nemôžem sa akoby nadýchnuť, príde mi zle že mám pocit že umriem. Potom spanikárim a je to horšie a horšie a ešte keď sú okolo mňa ľudia, je to ešte horšie. Bola som na všetky vyšetrenia so srdom, pľúcami atď atď...všetko mám OK... keď idem behať alebo do kopca, začne sa mi tak točiť hlava že neviem ani dýchať len si musím kľaknúť a počkať...mám hyperventilačnú tetániu..stretol sa s tým niekto ? prípadne ako s tým bojovať? cvičenie milujem ale bojím sa

danielahamar
25. sep 2024

Ja som prestala skrz toho cvičiť, chodila som na zumbu a musela som to nechať. Ale čo s tým netuším

ina2405
25. sep 2024

@tetanicka tak skús napr.power jogu, pilates, obyč.posilňovanie s ťažkými váhami, načas vynechaj kardio cvičenie.

minenkak
25. sep 2024

@tetanicka treba sa naučiť dýchať

lucpro1
25. sep 2024

mne praveze cvicenie na tetaniu neskutocne pomaha. citim sa ovela lepsie, praveze si naopak nedokazem predstavit, ze by som cvicit prestala, to som mala extremne stavy predtym. ale tak kazdy to ma inak.

tetanicka
autor
25. sep 2024

@lucpro1 tak to máte veľké šťastie, ja kebyže môžem, športujem každý deň 🙂

tetanicka
autor
25. sep 2024

@minenkak pracujem aj na tom 🙂 ďakujem

tetanicka
autor
25. sep 2024

@ina2405 ďakujem, skúsim, aj keď pri jóge je to pre mňa taktiež náročné, to dýchanie 🙂

tetanicka
autor
25. sep 2024

@danielahamar tak to ma veľmi mrzí, dúfam že na to prídeš časom, tak ako aj ja, že ako na to 🙂

ina2405
25. sep 2024

@tetanicka skús jogu bez špeciálneho dýchania, ber to ako posilovanie s vlastným telom.

mimisram
25. sep 2024

Treba len skusat, ktore cvicenie sadne. 🙂 Kazdy tetanik to ma inak, ale vacsinou im to cvicenie praveze pomaha zmiernit priznaky. Drzim palce, verim, ze aj ty prides na to, co pomaha tebe. 🙂

minenkak
25. sep 2024

@tetanicka yoga je úplne úžasná na naucenie sa dýchať ,tam máš a musíš mať všetko pod kontrolou