Tetánia

natalia419
17. sep 2022

Dobrý deň, všetko to začalo tak že v jeden večer pred rokom a pol išiel priateľ (25 rokov) spať a znicoho nič extrémne stavy, návaly tepla, tlak na hrudi, tŕpnutie ľavej ruky, vysoký krvný tlak, vysoké tepy samozrejme prišiel do toho strach že čo sa deje nemohol poriadne ani dýchať, prišla záchranná zdravotná služba vyšetrovali ho dosť dlho pretože tlak mu nešiel dole, samozrejme pichli magnézium neurol 2.5mg a povedali že má si doplniť všetky vyšetrenia. Ja som začala s priateľom chodiť po všetkých vyšetreniach, gastro len podráždený žalúdok, MRI mozgu v poriadku, kardiologia v poriadku, interné v poriadku, na neurológii mu zistili tetaniu stredne ťažkého stupňa, doktor mu povedal nech berie len magnézium podľa potreby nič viac,z magnézia sa mu točila hlava, mal veľké závraty... Samozrejme že ho doktor poslal aj na psychiatriu tam mu nasadili frontin 0.5mg že podľa potreby,.od vtedy čo sa to stalo prvýkrát tak sa to deje doteraz a ešte horšie. Nemôže vôbec spať pretože mu srdce bije ako o život, 160 tepy má bežné pričom doktorka povedala že je to v poriadku, no to určite nie je v poriadku. Vždy keď niečo zje je mu extrémne ťažko, neustále grganie, pálenie záhy. Závraty, každý a jeden deň mu je zle. Prestal chodiť do práce pretože nemohol fungovať. Stále sa hlavné sťažuje že cíti že mu je strašne zle od srdca. Už sme obaja zúfalí. Neviete nám prosím niekto pomôcť, poradiť? Budeme veľmi vďační.🙏

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaa1991
17. sep 2022

@natalia419 zmeniť kardio interne este.....ak ma vysoke tepy manzel bral nejaké.lieky 30r na tep malmaj holter priatel na 24hod??

kacena4
17. sep 2022

ak vam povedali ze je to tetania vcera davali na stv pekny prispevok o nej, problem ze s vylugovanim horcika v strede z tela, potom je ho malo a vznika rad roznych neprijemnych veci ako gysoky pulz, tlak, dychavicnost, trad ruk, trpnutie cadti tela.... treba pracovat so stresom a doplnat horcik. drzim palceky

zuzkaa1991
17. sep 2022

@kacena4 ja idem na testy tetenia o mesiac som zvedavá na výsledok......ale je to hnusny pocit vidim ze vela ludi tym trpi doteraz pre.mna bol to neznamy pojem ....takze magnézium by clovek mal brat stale??? Tak to dobre chápem?

mogaa
17. sep 2022

ono tetánia je taká novodobá diagnóza a v podstate pod ňu zaradia úzkostlové stavy, točenie hlavy, panické ataky, tŕpnutie končatín....nasadia magnézium a antidepresíva a finito - človek vybavený, buď to prejde alebo nie....dôležité je nájsť naozaj lekára ktorý určí príčinu tetánie, teda konkrétnych príznakov.....neter bola u neurologičky - tá jej nasadila 2x denne Mg a antidepresíva, nejaké lieky na točenie hlavy....išla na súkromnú kliniku k inému neurologovi a ten jej pekne vysvetlil že nie ona to nemá zo psychiky ale zo stuhnutej chrbtice....takže leiky čo jej dala predch.lekárka nebrať(údajne by jej ešte zhoršili stav a tie AD že sú je tiež nanič) a dal jej infúzku, iné lieky a Mg má brať miesto 2tbl denne 8tbl denne + rehabilitácie na krčnú chrbticu....ae fakt bol ten že pred.neurologička jej chrbticu vôbec nepozerala, len usúdila že to môže byť z psychiky

loginexistuje
17. sep 2022

@natalia419 asi by mal ist znovu na paychiatriu a mal by mat doplnenu liecbu ledze ostatne kardio a spol ma ok

neni dobre brat kardio lieky ak je vsetko z ich strany ok lebo mu umelo znizia tlak a bude mu zasa nevolno z nizkeho tlaku

katarinka89
17. sep 2022

@mogaa môžeš mať úplnú pravdu- ja mávam také stavy a krcnu chrbticu mam v prdeli....

irusa
17. sep 2022

Na gastre bol ??? Histaminova intolerancia ???

janura
3. júl 2023

@natalia419 zdravím mam na 100,00 % rovnaký problém píšem od ženy.