Tetánia

evangelina321
20. sep 2018

Ahojte. Máte niekto skúsenosti s tetániou v tehotenstve? Diagnostikovali mi ju a snažíme sa o bábätko, či to teda tie stavy nezhorší alebo neprivodí ďalšie problémy. Samozrejme lekárky sa opýtam, idem k nej však až o mesiac. Ďakujem za rady.

elizabeth88
20. sep 2018

V googli si nehladala?Aj ked ,samozrejme,skusenosti su uzitocnejsie.

evangelina321
autor
20. sep 2018

@elizabeth88 hľadala ale boli tam také všelijaké informácie, dosť sa vyvracali. A áno, chcela som radšej skúsenosti 🙂

eliska13
20. sep 2018

@evangelina321 nikto Ti nepovie či sa zlepší, zhorší.Ake máš prejavy?liečis sa u neurológa?najdôležitejšie je ventilovať stres, oddych, užívať magnosolv vápnik minerály vitamíny niekto má tu nervovu sústavu drazdivejsiu a takto sa prejavuje.V tehotenstve je všetko iné nik nevie ako zareagujes.len nemáj obavy, lebo budeš z toho len nervózna.Ja som minulý týždeň u kamošky videla tetanicky záchvat je to nepríjemné no nie životu nebezpečné ani diagnóza je to pocit.Zalezi čo máš kŕče?závraty?mravcenie?tetania príde po veľkom fyzickom psychickom tlaku, zlej strave....skús dobre spať, jesť, robiť čo Ťa baví..

savmebej
20. sep 2018

@evangelina321
@eliska13 pozor!tetanicky zachvat moze byt zivotu nebezpecny,v pripade ak stahuje priedusky,clovek sa moze dokonca zadusit! Magnosolv je zle vstrebatelny..skus formu citratu alebo.orotat

evangelina321
autor
21. sep 2018

@eliska13 asi pred 11 rokmi som dostala prvý záchvat, mala som kŕčom stiahnuté celé telo, skončila som v nemocnici, kde prišli na túto diagnózu. Potom len občas stuhnutý krk, nervozitu a napätie v tele, to sa ale dalo zvládnuť, žiadny záchvat. No pred mesiacom sa mi z ničoho nič zhoršil stav, strašne ťažko sa mi dýchalo, závraty... Strašne som sa zľakla, čo mi tiež nepomohlo. Teraz mávam predovšetkým tŕpnutie prstov a búšenie srdca. Samo o sebe to nie je hrozné, dá sa to zvládnuť, no obavy tam sú, čo by sa mohlo stať v tehotenstve. Prečítala som si ale viacero fór a rozhodla som sa pre návštevu psychológa, tak dúfam, že mi to pomôže 🙂

evangelina321
autor
21. sep 2018

@savmebej beriem Magnézium od Galvexu, vraj je najlepšie. Ja sa v tom nejak moc nevyznám.

eliska13
21. sep 2018

@evangelina321 nemáš lepšie magnézium od neurológa?to býva iba na predpis...veľa vápnika....v tehotenstve pracuje psychika únava to všetko môže zase spustiť takú labilitu

pupavocka101
21. sep 2018

@eliska13 tak tak magnezium od lekara je ovela ucinnejsie, no tehotenstvo u kazdej zeny prebieha inak pri tetanii u niekoho pride rapidne zlepsenie u niekoho zase zhorsenie, ale vsetko by som konzultovala s lekarom 🙂

savmebej
21. sep 2018

@evangelina321 nie je najlepsie,zle sa vstrebava,mne vobec nepomahalo,ani magnosolv,az formy citratu,to sa vstrebava pocas 24hod,alebo magnerot,ale davaj si.hlavne vecer o 21,00nech najdlhsie vydrzi v creve,alebo rano.nechapem,preco lekari predpisuju alebo odporucaju nieco,co nepomaha...a mak napr yak mas 12x viac vapnika ako v mlieku alebo tabletkach

milus777
21. sep 2018

Suhlasim najlepsi nosic pre magnezium je kyselina orotova takze jednoznacne magnerot si kup 🙂 drzim palce

tinocka310
29. sep 2018

Ahojte.. nestalo sa niekomu najpv to začalo takto v noci m začalo pálit na hrudy a rukach prešlo to do 1 minúty...nakoniec som mala bolesť medzi lopatkami a mam to do dnes. Dokonca aj tažšie dýchanie.. ekg mi robili tam som mala všetko ok len pri prvom ekg som mala zvyšeni tep prišlla som na druhé kontrolne ekg a už to bolo ok 🙂...aj krv som malá dobru predpísal mi len magne b6 a kuacaran tabletky... stalo sa niečo take niekomu ?

pupi14
29. sep 2018

@tinocka310 môže sa to stať, viem, že kamoška niečo takéto spomínala, že tiež mala bolesti medzo lopatkami, ale že postupne jej to prešlo. Naďalej chodila k lekárom ako mala a ono to postupne odoznelo, ale že im to aj na jednej kontrole spomenula a povedali, že aj to sa može stať, len že ak by to dlho pretrvávalo alebo sa to nejako zhoršilo, že treba im to oznámiť 🙂

tinocka310
29. sep 2018

@pupi14 a mala to zo stresu?...ci z čoho u bolest medzi lopatkami

bubukaaa
20. dec 2018

@eliska13 podla toho aj ci ma prvy alebo 4stupen lebo napriklad tetania ma priklad 12 priznakou ja trpim vsetkimi kym niektora ma dve tri 4priznaky

bubukaaa
20. dec 2018

@eliska13 magnezium galvex beriem aj ja udajne je najlepsi a silnesi ucinok ono to je aj na lekarsky predpis ale sa to da aj volnopredajne a beru ho aj iny ludia napriklad hc kto kto pocituje silnu unavu a krce noh alebo aj mi tetanici a aj tehotnim zenam ho doktor predpisuje

bubukaaa
20. dec 2018

@savmebej nooo neviem ale mne napriklad magnezium galvex pomaha a ja mam ten najhorsi stupen aky moze existovať tetaanii to je tiez individualne nakazdeho vpliva vsetko inac inac reaguje organizmus na vsetko ukazdeho inak co mne pomoze inemu nemusi a tomu dalsiemu zas moze pomoct tiez takze ona musi sama skusit a vediet citit ci je lepsie ponom alebo ani nie mne osobne pomaha

bubukaaa
20. dec 2018

@tinocka310 ake tabletky ti predpisali podobne pocity som mala uz aj ja no ja mam uz par rokou tetanicky sindrom a panicku poruchu aj zachvaty paniky alebo tetaanie

kikuskar5
20. dec 2018

ja mam manifestnu tetaniu 3ho stupna 10 rokov. Zachvatove stavy, raz az tak, ze som na pohotovosti dostala taky krc, ze som nevedela hybat nicim, len ocami dolava a doprava, vtedy mi to zistili a zacal sa kolotoc. V tehu sa to vratilo viac menej silnejsie, bolo to zasa jedno horsie obdobie, ale uz som vedela, ale zvladlo sa to. Ale zo zaciatku som priznaky k tetanii nespajala, ma to trklo az raz, ked som v strese skolabovala skoro. Lekari to nijako zvlast neriesili, len som brala vela magnezka, ale to aj pre ine veci, len to mali zapisane, bala som sa, co porod, dychanie a tak, lebo mi staci malo k nabehu, ale nakoniec bola sekcia pri oboch, takze prirodzeny a predychavanie kontrakcii som nezazila.

bubukaaa
29. dec 2018

@kikuskar5 ja sa toho strasne bojim ked budem tehotna neviem si predstavit mat a rodit dieta nie ze by som nechcela no pri mojich zachvatoch sa strasne bojim taktiez treti stupen ked namna pride zle obdobie mavala som aj kazdy den zachvat za den dva razi kazdy den aj take ze tiez som sa nevedela ani pohnut take krce som mala ze som uz plakala od tych hnustnych stavov

kikuskar5
29. dec 2018

@bubukaaa ja som sa toho strasne bala. Toho rozdychavania, bo mi staci malo, aj ked mi robili vysetrenia, museli to stopnut, lebo sa mi rozbiehal dalsi zachvat a skoncila som s brutalnou zimnicou a dopovali ma dalsimi injekciami. Tak rozdychavanie kontrakcii bol pre mna docela des. Ale teda netusim, co by bolo, keby sa k tomu dostanem. Chodila som na take predporodne cvicenia, viedla ho psychologicka a som to s nou rozoberala, ale dost ma ukludnila, ze treba to len lekarom podsuvat, lebo najvacsi problem je ten, ze oni to neberu ako chorobu ako taku, ale vedia rychlo zasiahnut, ze sa nemam coho bat, tak som pri kazdej prilezitosti toto spominala a tvarili sa, ze to beru do uvahy, ale ci to naozaj registrovali som nezistila 😅 ale je fakt, ze po rozhovore s tou psychologickou som bola tak vnutorne ukludnena, ze som sa az tesila na porod a aj druhy krat som bojovala o prirodzeny porod, osud to zariadil inak. Ale co si pamatam, pri druhej sekcii mi musela davat anesteziologicka ukludnovaky, lebo sa mi zacalo tazko dychat, hned ako som jej to povedala, do 10 sekund som bola ok, nieco mi pridala do infuzky. Takze ked raz nahodou (najskor o 6 r) by som znova chcela byt tehotna a podarilo by sa, tak by som zasa podla moznosti bojovala o prirodzeny porod 😊 inak v okoli mam 2 tetanicky, ale v slabsom stadiu ako zistili mne a prirodzeny zvladli lavou zadnou, prirovnali to k adrenalinu 😁