Ahojte, máte niekto skúsenosti s testom na protilátky pri covid-19? Zaujíma ma, aký druh ste mali, aký si mám zvoliť (prehľad mám). Meria sa nejako hodnota protilátok IgG a IgM? Aké bývajú tie hodnoty? Ďakujem za rady.
Ahoj, bola si na tom teste? Aj my zvazujeme, len neviem, nakolko su tieto testy presne - lebo ked ako AG, tak tam ist a platit zato nema velky zmysel .... dakujem
Sa objednajte do skutočného zariadenia stojí to 20€ a viete na čom ste... prípadne keď už ste ako samo-platca rovno si tam prihodte aj meranie vitamínu D napríklad, hormóny .., podla toho čo by Vás mohlo trápiť.
Zdravim.
Mate niekto test na igg a igm protilatky na koronu?
Ake mate hodnoty?
Ja som mal na jar respiracny problem az som po cca 2 mesiacoch od zaciatku problemov skoncil v nemocnici na plucnom. Pred hospitalizaciou ma pri prvom pohlade na rtg pluc ma vyhodil na ulicu aby som pockal na zaskafandrovanych s krvnym rychlotestom. Vysiel negativny. Prvy test a to prc test som mal este pred krvny a tiez bol negativny. Ten som absolvoval asi mesiac po tom ako mi zacali problemi ale stale nie a nie prestat. Vyuzival som 3 baliky roznych antibiotik. V lete mi problemi zmizli a dnes som zdravi a kortikosteroidi mi boli vysadene. Rtg pluc ciste. Po roku som v poriadku az na to ze este mam pocit bludiaceho zapalu po tele.
No a teraz o co ide?
Dal som si spravit krvny test na protilatky. Rok po zacati problemov. Igg 7 a igm 4. Vraj negativ. Mali ste niekto koronu a mate protilatky negativ?
Viem ze tieto protilatky klesaju. Mozno keby som mal test pred 2 mesiacmi tak by boli nad 11 a teda pozitiv. Co vy nato?
Ja mám tiež ísť, akurát tento týždeň sa mám u doktorky objednať na odber krvi. Manžel a dcéra boli v januári pozitívni, ja som len stratila čuch a bola trochu slabšia a aj antigénový test, aj PCR test mi vyšli negatívne. Tak som zvedavá, čo mi vyjde.
@ivetulik Pripnem sa.
Ja mám tú prvú hodnotu 4,95 (IgM) a druhú 7,36 (IgG). Že negatívne...
@ivetulik ako je možné že ja mám IgM hodnotu 1,6 a mám to ako pozitívne a vy máte 4,95 a máte to negatívne
@1natalka123 iny typ testu/referencnych hodnot.
Môžeš mať kludne aj nič, ja mám 0.3 a 0.6,mala som ľahký priebeh v decembri, suseda ťažký a má čistú 0🙈
@kozova87 aj ja som mala ľahký priebeh začiatkom decembra, preto ma prekvapilo že mam pritlatky a dokonca aj tie skóre čoby malo znamenať že mam vírus ešte v sebe
To je na zamyslenie. Ja mám tie horeuvedené a mohla som mať pred vyše rokom. Alebo netuším...zdá sa, že tu niečo nesedí.
Odporúčam dnešný archív:
https://televiziaslovan.sk/archiv/
IgM sa tvoria v skorých štádiách infekcie.
Protilátky v triede IgA sa dajú zistiť v akútnej/prebiehajúcej fáze infekcie
Imunoglobulín G (IgG) je považovaný za imunoglobulín „neskorej fázy“, tvorí sa približne od 14. dňa po kontakte s infekčným agensom a v organizme pretrváva mesiace až roky. Jeho prítomnosť naznačuje, že ste infekciu prekonali, či už s klinickými príznakmi alebo bez nich.
Moj test vykazuje pozitivnu hodnotu IgG 16,4, hodnoty IgA a IgM mam negativne, takze zrejme mam nejake protilatky v krvi. Ci ich je vela, netusim.
@anamor
Mne doktorka povedala, že jej vo výsledkoch neukazuje hodnoty,len či sú protilátky pozitívne alebo negatívne protilátky (vyšlo mi, že pozitívne, čiže som Covid prekonala) a nakoľko nevie v akej hodnote a nezachytil ma test ani PCR, tak mi to potvrdenie nevystaví. A musím ďalej ako picino chodiť každý týždne na testovanie. Ja som to potvrdenie chcela v podstate len kvôli tomu,aby som nemusela chodiť. Som ešte doma na RD, idem len na nákup a keď sa dá, len von sa s deťmi trochu prejsť a aj to chodíme mimo sídliska, naozaj do prírody. Ale tak nikdy nevieš,kde ťa zastavia policajti a nechcem platiť pokutu.
@katka2505 ja som si preto dala robiť protilátky súkromné v nemocnici aby som vedela presné hodnoty
@snehovakralovna ja už mám takmer 4 mesiace po korone a IGM protilátky mi vyšli aj tak pozitívne, takže nechápem
@1natalka123
Ja som mala svoj jediný príznak (strata čuchu) od 12.1., takže na začiatku apríla to už mám 3 mesiace. Už sa mi to teraz neoplatí platiť na ten necelý mesiac. Ale keby som vedela, že naša doktorka to robí takto, tak si tiež zaplatím tie testy s výsledkami.
@katka2505 ja sa riadim tymto a na testovanie nechodim. Ked budeme chori tak budeme doma.
https://hearthis.at/slobodnyvysielac/pekny-den-...
@ivetulik alebo tymto.
Toto je v pisanej forme.
https://zalobyvocistatu.sk/informacie-advokata/...
Ahojte, tiež sa chcem spýtať. Mám hodnotu IgG protilátok 3,58. Čiže negatívne. Ale mala som Covid, či nie? Kedysi dávno, pred rokom cca?
@andrad ako si dopadla? Ja tiež uvažujem ísť na krv, chorá som nebola ale možno som prekonala
Tiež sa nejako bojím toho ockovania