Test na okultné krvácanie

ctrl
14. sep 2019

Vie mi niekto povedať nakoľko sú spoľahlivé testy na OK kupované v lekárni? Viem že obvodný lekári tento test robia v špeciálnych prístrojoch na ambulancii výsledok majú do 5 min je tento tento test u nich spoľahlivejší ako kúpený z lekárne? Vďaka za odpovede a osobne skúsenosti .

tiwahe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nina255
14. sep 2019

Sú veľmi spoľahlivé, ak dodrzis správny postup.. Je to to iste ako robia v labaku, akurát možno iný výrobca.. A vyvediem ta z omylu, lekári ten test nerobia v špeciálnych prístrojoch vôbec :D

ctrl
autor
14. sep 2019

@nina255 ako vieš že sú veľmi spoľahlivé?

mogaa
15. sep 2019

@ctrl nič nie je na 100%🙂zo stolice odoberáš vzorku z troch vpichov.....nemusí to byť zrovna "reprezentatívna vzorka"🙂naopak občas ti môže výsť krvácanieak máš v konečníku trhlinku čo krváca alebo hemeroidy😉

nina255
15. sep 2019

Lebo som s tým robila, proste ak tam ta krv je tak to pozitívne bude, ak tam nieje, nebude... Ten test môžeš mať slabo alebo silno pozitívny v princípe ti ukáže čiarky ako tehotenský test bud 1 alebo 2

chulieta
10. jún 2021

@nina255 prosím o radu. Je možné že užívanie antibiotík alebo menzes ovplyvnia výsledok testu na okultné krvácanie? Ďakujem

ctrl
autor
11. jún 2021

@chulieta ATB nie ale menzes určite áno .

chulieta
11. jún 2021

@ctrl vy ste zdravotník?

ctrl
autor
11. jún 2021
nina255
11. jún 2021

@chulieta uzivanie ATB nie a menzes zalezi od toho ako robis odber ci ho nekontaminujes nie ? Ak pouzivas tampony nie vlozky podla mna nieje ziaden problem ani s tym..

chulieta
14. jún 2021

@nina255 hmm lebo som z toho mimo trošku. mam za sebou 4te antibiotika, trávenie mam rozhádzané neskutočne a vyšlo mi to pozitívne. tak mám strach. sestricka v ambulancii mi povedala ze menzes neskresluje výsledok, že ide o skryté krvácanie len bola taká strasne neprijemna na mňa tak neviem či ma aj poriadne počúvala čo sa jej pýtam.

stanulienkat
14. jún 2021

@chulieta jasne,ze menzes skresluje. Ved ked sa tam dostane krv,tak je to pozitivne. Len sa ti tam moze dostat krv aj z hemoroidov,alebo z trhlinky. Takze to moze byt skreslene. A Atb neviem. Ale Atb su agresivne na sliznicu traviaceho traktu. Robila by som to az tyzden po dobrati.