Dobrý deň, chcem sa opýtať, nemáte niekto skúsenosti s takýmto(foto v komentári) alebo podobným testom na nedostatok železa? Ukázal vám pravdivý výsledok? Lebo mám podozrenie na nedostatok železa u mňa..(bolesti hlavy, nenormalna únava,….) ďakujem za rady
Nie je jednoduchšie ísť k dr nech ti urobí krvný obraz? A poprípade nastaví liečbu pri nedostatku?
Skusenost s tym nemam. Ale pokial sa chces vyhnut ist k svojej Dr. Mozes si za tu cenu testu zaplatit v labaku odber krvi a mas tam aj zalozne zelezo (feritin) a ine parametre. Prip.aj hodnoty stitnej zlazy.
Ale mozno ti este niekto napise. 🙂
Treba isť k doktorovi a dať si vyšetriť aj štitnu žĺazu ja byvam strsšne unavena a zistili mi že mam zniženu funkciu štitnej žĺazy
Ďakujem baby, ja som však bola u lekárky na odberoch v októbri, a lekárka mi povedala ze ho mám znížené trocha a že mám užívať voľnopredajné tabletky alebo sirup 4 týždne. Pýtala som sa či nemám prísť na kontrolný odber a ze netreba. No celý október som brala železo, potom november bol ok bola som v pohode a keď prišiel december znova neskutočná ale neskutočná únava. Najmä posledné dva tyzdne( ráno vstanem po desiatich hodinách spánku a cítim sa ako zdochnutý pes keď už tak mám povedat a som veľmi slabá…) takže mám obavy či sa zasa železo nevyčerpalo alebo čo. Nechcem zaťažovať lekárku keď mi povedala že netreba kontrolu ale tak som chcela skusit ten test najskôr a samozrejme potom ak by vyšiel pozitívny tak by som ju informovala… 🙂
Ahoj ešte riešis zníženú hladinu železa? Mam presne také isté obdobia 2 týždeň dobre a potom zas sa cítim strašne unavena,točí sa mi hlava...zlepšil sa ti stav? Aké železo berieš?
@suzi212 ahoj, robila som si ten samotest a nasadila som si voľnopredajný sirup Ferofruit a o mesiac som objednaná na odbery🙂
samotest bol pozitívny 😃
Aj sa ti zlepšil trochu stav ,myslím tu únavu ci ti pomohol ten sirup.?..ja sa cítim tiež veľmi unavená.Globifer mi niako nepomohol skúšam iné železo.
@suzi212 Ano, myslím že sa cítim lepšie určite nie som tak veľmi unavená ako vtedy, to bol extrem🫣