Test na cukrovku a vracanie po glukózovom roztoku

dena50
6. feb 2019

Dobry den
Dnes som bola na test cukrovky v tehotenstve 26tt .
Mate niekto skusenosti s tym ze po vypiti glukozy cam prislo strasne zle az ste ju vyvratili ?

simonkaba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dena50
autor
6. feb 2019

@simonkaba myslela som ze to v pohode dam kedze sladke mozem ...ale ..potom ma poslali domov kedze mi nemaju co testovar kedze som to ....
Objednala ma zasa na piatok . Ale to mam doma o 8mej zjest 2rozky s maslom a vypit 3dcl caju v ktorom bude 6 kociek cukru .
A o 10tej mam uz cakat v cakarni

katyav
6. feb 2019

@dena50 Tiež som sa vtedy toho bála, ale mne sestrička povedala, aby som si doniesla citrón. Vyžmýkala som si tam skoro polku citróna a úplne v pohode som to vypila, nenapínalo ma vôbec.

simonkaba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dena50
autor
6. feb 2019

Dufam ze bude vsetko v poriadku ..drzte prsteky aby to v piatok co najlepsie dopadlo ....dam vediet ako som na tom ...a dakujem simonkaba za povzbudenie troska pomohlo

simonkaba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dena50
autor
6. feb 2019

Ved prave rovno mozu povedat ze sa rano mozme najest akurat ze mame vypit velmi sladky caj ...bolo by to jednoduchsie a aj lepsie ako cele doobedie hladovat.... Drzim prsty a potom daj vediet ako si dopadla

seva22
6. feb 2019

@dena50 a nezabudni tie dve hodiny nic nerobit,max. sa prejst na wecko...

sonicka96
6. feb 2019

@dena50 ja som to absolvovala... Poradím ti,neber si žiaden citrón lebo tie testy nebudú 100% keďže tam dáš kyslosť.... Mne bolo tiež zle tak som si po kvapkach píla čistú vodu, nesmie sa vo veľkom množstve ale trošku si môžeš dať pretože ak to vyzvracaš, budeš musieť ísť ešte raz 🙂

11iva11
6. feb 2019

Zjesť 2 rožky s maslom? To potom bude vierohodné? No neviem...veď preto sa to volá glukózový test, lebo sa užije glukóza.
Ja to mám už za sebou, urobila mi to gynekologička, resp. sestrička v jej ambulancii/čakárni, takže našťastie žiadne behanie po nemocnici ako tu niektoré písali.
Ten roztok bol síce naozaj brutál sladký, ale bola som rada, že aspoň niečo môžem konečne na ten lačný žalúdok.
Podľa mňa si ženy vopred vsugerujú, že to bude hnusné a preto z toho vracajú. Veď čo ste nikdy nezjedli na posedenie 100g tabuľku čokolády alebo sa neprežrali sladkostí či koláča? Alebo také Salko...? 😉

sonicka96
6. feb 2019

@11iva11 no poviem ti 😂😂 keď som to vypila tak som vážne nič také sladké ešte do úst nedala :D ale pravdaže dalo sa to vypiť :D

katyav
6. feb 2019

@sonicka96 Citrón sa dáva iba pre znesitelnejšiu chuť. Výsledok to neovplyvní nijako.

lenzas
6. feb 2019

@dena50 Tiez som pocula, ze je to dost casto sa stava, ked zena vyvrati, vraj potom davaju jest rozky, ale z rozkami mensia istota, ze test potom ukaze spravny vysledok. A inac mojej kolegine normalne horalku dovolili zjest a to ani nevraciala a brali len krv z prsa. Ked som sa ja pytala na horalku, tak povedali, ze nic take, ze max citron do cukru a ze mam ho doniest sama a krv mi brali zo zily pred a po a potom este aj vzorku mocu chceli, Takze vela co zavisi aj od lekara.

sonicka96
7. feb 2019

@katyav mne to doktorka zakázala ,však ten čaj je na cukrovku a ak tam dáš citrón tak nebudeš mať presne výsledky

simonkaba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenzas
7. feb 2019

@simonkaba Mna inac tiez napinalo skoro cele tehotenstvo, a musela som potrochu jest aby nevracat a mna este aj 1 hodinu nechali cakat pred ambulanciou este pred tym ako vziali kriv a dali to vypit, bol to inac zazitok 😁 Ale inac som to vypila v pohode, som sa este cudovala, ze nie je to az take hnusne ako som o tom pocula, ale mala som v tom aj citron 😁

simonkaba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenzas
7. feb 2019

@simonkaba Ano, je to na dlho, ja som bola s manzelom, som si netrufla ist sama, najma vtedi bola kopa sniehu a klzko a este aj tak dlho nalacno. A k tomu mi este aj jeden krat zobrat krv so zily je umenie, a dva krat v pribehu par hodin, to ani nehovorim, chudiatko sestricka a ja spolu s nou 😂

katyav
7. feb 2019

@sonicka96 Nič v zlom, ale moja krstná je diabetologička a keď som vtedy išla na glukózový test, spomenula som jej, že mi sestrička povedala, že si mám doniesť citrón. Ona mi povedala, že v jej ambulancii, kde má cukrovkárov to tak nerobia, ale že to už počula a že výsledok to neovplyvní, nakoľko keď si dáš do šálky 3 lyžice cukru a kvapneš na to citrón, zješ to, stále zješ tie tri lyžice cukru (príklad). Iné by bolo, keby niečo kyslé neutralizuješ. Ale v tomto prípade to nemá žiaden vplyv na výsledok 😉

vroni
7. feb 2019

Mne dali rovno glukozu s citrónom. Takže to miliopercentne výsledok neovplyvňuje. Ale bolo to hnusne, ja sladké inak moc nejem, mala som z tej hnusnej brecky týžden migrénu, druhýkrát som odmietla to do seba naliať.

zuzkaz91
7. feb 2019

@dena50 no tak úprimne keď si z maku tak sa pototo,ale hádam to vydržíš,všetko je v hlave 😉

bobuema
7. feb 2019

Dobry den,ja som bola tehu v r.2015.Citron doktor povolil,v labaku pri teste zakazali..prvy pokus nevysiel vygrcala soom to do 15min,islo zo mna zelene take kriklave doteraz to mam pred ocami tu zvlastnu ffarbu.Druhy pokus vysiel, zial tehu cukrovka sa porvrdila.

bobuema
7. feb 2019

Este poznamka prvykrat sombola s kamoskou robili sme srandy ze na zdravie a. potom pohara na ex a este som sa po vypiti v cakarni nahynala a ttym tlacila na brucho. Z chodila hore dole po chodbe.druhykrat som to pila po duskoch tycch 15min myslim a poton sadla do kresla a vylozila nohy.ak mate otazky kludne sa pytajte.

dena50
autor
7. feb 2019

@zuzkaz91 niesom z maku isla som tam s tym ze to v pohode dam kedze sladke mozem , nemam s tym problem . Po vypiti mi prislo strasne zle ani voda, otvorene okno nepomohlo . Zacalo sa mi zatmievat pred ocami a prislo mi zle.

bobuema
7. feb 2019

Presne tak nie vsetko je o psychike,ja som na prvykrat isla vesela,ze to dam v pohode co tam jeden napoj a nevyslo to...je vela okolnosti co to ovplyvnia...

dena50
autor
7. feb 2019

@bobuema aj tebe prislo zle ?

bobuema
7. feb 2019

@dena50 anno precitaj si vyssie mpje dva prispevky

dena50
autor
7. feb 2019

@bobuema ked sa vam cukrovka potvrdila ci vam naordinovali ? Aky bol dalsi postup ?

bobuema
8. feb 2019

@dena50 Bola som sledovana na diabetologii..pravidelne odbery,kontroly..a merala som si hladinu cukru v krvi.Chvilu mi hrozil aj inzulin no dali sme to bez neho..a musela som mat prisnu dietu...ja ako 45kg som musela v strave vynechat sladkosti,cukor a vsetky pochutiny ake si len viete predstavit a byt na strave,ktora nezvysuje hladinu cukru..cize aj obycajny biely rozok bol tabu a aj zemiaky ci cestoviny ...jedla som vylucne len bielkovinovy chlieb...vela syra, sunky,sezonnej zeleniny...ovocie len vynimocne...a jedina sladkost pre mna bolo mlieko s vlockami a kusok bananu a jedna kocka kvalitnej horkej cokolady..

bobuema
8. feb 2019

@dena50 kludne si mozeme tykat.