prosím vás,robil si niekto test na covid z lekárne? Mám určité príznaky a keďže normálne testy budú možno o týždeň radšej chcem mať istotu hneď,alebo je ten test z lekárne somarina?
@veronka523 v lekárni kúpiš nanajvýš rýchlotest - ten je menej presný ako PCR test ktorým robia výtery....PCR test máš výter z nosa a krku a rýchlotest z kvapky krvi....tie rýchlotesty záleží v akej kvalite kúpiš ale môžu ti ukázať falošnú negativitu.....tie sa používajú skôr na zistenie protilátok či už si ochorenie prekonala....tam sú presnejšie
@veronka523 su rozne, napr ja poznam jeden co ma presnost 90 percent, treba ho robit tiez az po nejakom case - aspon 5 dni po vypuknuti priznakov. Takze ak len cakas na pcr test sa to velmi neoplati..
@veronka523 unizdrav.sk predava rychlotesty certifikovane. Dodavaju rychlo
Ano, unizdrav ma certifikovane, jeden 20e...tiez sme uz brali niekolko....
@janeninka možem sa opytat o aky test ide
ahaaa to som ani nevedela, ze sa daju certifikovane kupit takto lacno, ja som si myslela, ze volno predajne su len tie necertifikovane
@veronka523 znama si robila ten rychlotest z krve rano vysiel negat...o 2h isla este aj na sntigenovy a vydiel pozitivne..priznaky mala 4ty den..
@veronka523 ahoj, ten test nie je certifikovaný, nemusí ti správne ukázať, v lekárni by ho ani nemali predávať.... Najlepšie bude počkať si na testovanie ...