Test covid na pracovisku

13. dec 2024

Tento týždeň som nastúpila do práce po chorobe,nebola som však PN,ale absenciu v práci som pokryla paragrafom a dovolenkou .Pred nástupom do práce má veduci požiadal aby som si doma urobila test na covid, ktorý bol negatívny,výsledok som mu oznámila .Po nástupe do práce,asi hodinu od začiatku prac.doby,ma zavolal do šatne,kde mi znova vykonal bez akéhokoľvek dôvodu ďalší test.Tiez negatívny.Tento postup vedúceho je správny?

rozculena
13. dec 2024

jemu šibe?

autor
13. dec 2024

@rozculena to neviem posúdiť,len či ste niečo podobné nemali aj vy ,myslím teraz ,no keď bol covid v plnom prúde.Viem sa proti tomu nejako brániť?

rozculena
13. dec 2024

čo už teraz,keď si ho to nechala urobiť.....samozrejme odmietnuť,kde by vzal na toto oprávnenie??
Testuje iba teba?
Akým právom vstupuje do ženských šatní?

klip0
13. dec 2024

Pracuješ v zdravotníctve alebo ti nejaký len tak random kancelarovy šéf pchal paličku do nosa ?

autor
13. dec 2024

@klip0 v potravinárstve,a sedí na mne nejaký čas,,sme menší kolektív,nikdy nikomu inému test nerobil
@rozculena

klip0
13. dec 2024

To si si ho ale spravila sama alebo ti to robil on ? No divím sa že si si to nechala.

rozculena
13. dec 2024

a okrem neho už nemáš iného nadriadeného?

rozculena
13. dec 2024

@klip0 zo slín sa testuje

autor
13. dec 2024

@rozculena test bol z nosa

panonia
13. dec 2024

A prečo si ho to nechala urobiť?

autor
13. dec 2024

@panonia ja som v tom momente bola taká prekvapená,že má možnosť odmietnutia ani nenapadla

weronika171717
13. dec 2024

Už by som tam nerobila. Sa čudujem, že si mu vôbec dovolila, aby ti robil test, ktorý nemá žiadnu výpovednú hodnotu.

rozculena
13. dec 2024

čooo??? a to kde zobral?veď k tomu obyčajný človek nemá prístup. čo potom robil s tou paličkou? Ako zistil,že si negatívna ???

autor
14. dec 2024

@weronika171717 silne zvažujem výpoveď a tak aj zisťujem okrem iného či sa môžem aj na tento neadekvátny postup oprieť

ktobytobolpovedal
14. dec 2024

@rozculena ved covid test do nosa sa da kupit v kazdej lekarni za 1,50 😅
Palickou vytries nos, namocis ju do roztoku, nakvapkas na kazetu…mi nehovor, ze o tom pocujes 1x preboha 😅

Autorka: neviem co mu to napadlo. Kazdopadne, pravo na to nemal. Ale zas nezblaznila by som sa z toho. Nabuduce odmietnes. Bodka

autor
14. dec 2024

@ktobytobolpovedal jasné nabudúce už viem reagovať,len tentokrát to bolo také ,že prvý krát a bezdôvodne

ktobytobolpovedal
14. dec 2024

Tak ale zas vypoved kvoli kovid testu by som rozhodne nedavala 🤣

autor
14. dec 2024

@ktobytobolpovedal toho je viac,ohováranie vedúceho počas mojej neprítomnosti a toto už bol vrchol

weronika171717
14. dec 2024

@ktobytobolpovedal a prečo nie? Ak má rozum, tak vie, že to je protiprávne vykonávať test na zamestnancovi bez vyjadrenia jeho súhlasu podpisom. Ja by som ani nedovolila robiť si ten trápny test na mne. Nikdy som sa netestovala a ani sa nebudem.

bosorkabb
14. dec 2024

@weronika171717 len tak logicky uvažujem ako mu to dokáže. On bude tvrdiť že nič také sa nestalo.
Máme bežne v práci tieto testy. Každý si môže test urobiť ak chce. Ľudia to využívajú veľmi často. Pravdaže si ich robia sami. A keď chcú.

rozculena
14. dec 2024

@ktobytobolpovedal ja som si kupovala zo slín

ktobytobolpovedal
14. dec 2024

@weronika171717 jasne, treba to hrotit… ale to si ty, ak by to bol jediny dovod, tak prist pracu, lebo niekto si zobral moj sopel je take ze ehm… 🤣

ktobytobolpovedal
14. dec 2024

@rozculena tak ale kde si prisla na to, ze ku klasickym antigenovym testom do nosa nema bezny clovek pristup..

rozculena
14. dec 2024

@ktobytobolpovedal no keď sa to robilo na tých testovacích miestach,tak personál musel mať zdravotnícke vzdelanie...a zrazu si to môže kúpiť hocikto

ktobytobolpovedal
14. dec 2024

@rozculena to su PCR testy. Nie antigenove. Tie si vies kupit pomaly od zaciatku pandemie

autor
14. dec 2024
weronika171717
16. dec 2024

@ktobytobolpovedal kokos, ľudia sú na úplnom dne so zmýšľaním. Vás pekne vyprázdnili sledovaním tv novín. 🤣🤣🤣

ktobytobolpovedal
16. dec 2024

@weronika171717 no hlavne ze ty si lietadlo ✌️

weronika171717
17. dec 2024

@ktobytobolpovedal bež si pre 4 dávku. 😆

ktobytobolpovedal
17. dec 2024

@weronika171717 co? Ty co davas? Nevadi. Aj tebe pekne sviatky