Teplota, vyššie CRP, bolesti

26. jún 2023

Dobrý večer maminky , prosím vás o názor lebo ja som zúfalá 🤦‍♀️
Dieťa má od soboty teploty, 38-40 ale väčšinou sa to drží na 38.
Dnes sme boli v nemocnici na infuzii, brali krv, moč. Obličky v poriadku, zápal moč. Mechúra sa nepotvrdil.
CRP vyššie. Idú zuby.

Ale dieťa je neustále v bolestiach, pri akejkoľvek manipulácii je evidentne v bolestiach, nechce sa hýbať, chodiť, sedieť proste nič. Čo by to mohlo byť? Máte niekto skúsenosť?
Zajtra ráno ideme znova moč +CRP skontrolovať.
Budem vďačná za akúkoľvek radu čo by to mohlo byť, ako pomôcť.

aliaray1
26. jún 2023

Aky je stary-vek pls? Boli ste v kolektive viacerych ludi, cestovali? Nejake kozne prejavy? Ako ohlasuje bolesti? A chyta sa za hlavku, casti tela?

autor
26. jún 2023

@aliaray1 13 mesiacov.
Prejavuje sa to tak že sa trasie od bolesti keď sa snaží akokoľvek pohnúť, prestalo chodiť, sedieť, hýbať sa. Plače. Aj po podaní liekov na zníženie horúčky ktoré by mali fungovať aj proti bolesti prejavy zotrvávajú.
Nebolo v kontakte s deťmi, nebolo očkované.
Necestovali sme, nechytá sa za hlávku ani za iné časti tela

zuzikak
26. jún 2023

prosim ta nestresuj sa. Neviem, ci ti tu my vieme poradit, kedze nie sme lekari. Bud pockaj na zajtrajsiu navstevu u lekara alebo ak je zle - chod na pohotovost.

lilizzachy
26. jún 2023

Išla by som na pohotovosť alebo do detskej nemocnice

mayka730
27. jún 2023

Ako vám je ? Zistili už niečo ?

autor
27. jún 2023

@mayka730 teploty pokračujú, CRP vysoké. Sono brušnej dutiny, kĺbov a svalov nič neodhalilo, absolútne nevedia čo sa deje. Po dvoch dňoch prosenia sme dostali aspoň ATB, zajtra na moč, vo štvrtok kontrola CRP. Dieťa stále odmieta chodiť, je evidentne v bolestiach. Objavila sa precitlivenosť na paracetamol, takže môžme podávať iba nurofen, ten musí mať odstup až 6h, po 2h už je teplota znova na úrovni 39 a viac. Som absolútne zúfalá, vôbec nevieme nájsť príčinu vysokého CRP

malavrtka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. jún 2023

@malavrtka vyter z hrdla, nosa aj z konečníka.
Avšak nemá sopeľ, kašeľ, začervenané hrdlo aj ušká má v poriadku

malavrtka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikulienkadd
27. jún 2023

Ahoj,mám síce staršieho syna-takmer 5r,ale podobné príznaky mala jeho viróza, kt.si priniesol zo škôlky. Vraj to malo veľa detí. 4 dni teploty do 40, potom už "len" 38,4. Dnes už bez teploty len kašle. Hlavne zrážaj bábätku horúčku, dá sa aj vlažnou sprchou alebo zábalom. Dbaj o pitný režim. Prajem skoré uzdravenie 🍀

lilizzachy
27. jún 2023

Žiadaj aj odber krvi. Ak by bolo zle, chod opäť na pohotovosť alebo do nemocnice. V nemocnici ho komplet vysetria. Držím palce aby sa drobcekovi polepšilo.

mamina7070
27. jún 2023

kolko ma crp ? nejake autoimunitne sa nespustilo ?

autor
28. jún 2023

@lilizzachy odber krvi robili, zistili len že ma väčšie množstvo biele krvinky, ale že to je pravdepodobne kvôli tomu zápalu ktorý značí CRP.

@mamina7070 CRP včera 101, deň predtým 82.

mamina7070
28. jún 2023

aslo nemal vysoke ? niekedy su fokusy hnisave pod mandlami

malavrtka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. jún 2023

@malavrtka dobrý deň, natrafili sme na úžasného doktora ktorému patrí obrovská vďaka. Venoval nám 4 hodiny času, nič nezanedbal, spravil pre nás všetko čo sa dalo , urýchlil všetky potrebné vyšetrenia a čuduj sa svete, čo iní neodhalili za 3 dni, on odhalil za 20 minút len si chcel byt istý ci sa nemýli. Dal diagnózu, liečbu, ukázal cviky.
CRP dnes vo výsledkoch kleslo, teplota našťastie už nieje, dieťa už je pohyblivejsie aj keď stále v miernych bolestiach.
Viac takýchto doktorov by bolo treba na Slovensku ❤️

malavrtka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatrice3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz