Teplota po vytiahnutí zubu

stanka_f
29. sep 2022

Mamke vytiahli zadny zub, osmicku, no napriek tomu ma bolesti ako aj pred vytiahnutim. Ma aj zvysenu teplotu. Od zubarky nedostala ziadne lieky, mala podla vas dostat nejake antibiotika?
Dakujem.

bashawelle
29. sep 2022

@stanka_f je tu poradňa zubára, tam sa skus spýtať, dostaneš odbornú odpoveď. Môj zubár napr nedava preventívne antibiotika po trhaní, len ak je problém. Niektorí zubári ale ATB dávajú automaticky. Ak vystúpila teplota, je dosť pravdepodobné, že ich potrebovať bude.

lulu2014
29. sep 2022

@stanka_f ATB sa davaju v pripade komplikovanejsej extrakcie alebo ak tam uz bol zapal…preventivne je to vacsinou zbytocne zatazivat organizmus.
Teplota a bolest moze byt ale odtialpotial.
Uvifite ako bude v noci a rano … ak by bolo velmi zle tak rieste aj pohotovost a ak to vydrzi ale neprejde zajtra spat zubarovi.
Moze si dat napr.Nurofen ten je aj protizapalovy a studene obklady a nevyplachovat.
Drzim silno palce.

majamat
29. sep 2022

ja som mala jedno obdobie dost problemy so zubami. viacere v rovnakom obdobi mi robili problemy. a teda jedna osmicka ma dost bolela, dokonca mi to vystrelovalo do krku, sanky, celuste. no uplna hroza. dr hovorila po vytrhnuti, ze nemam cakat ze mi to do vecera prejde. no tomsom este netusila, ze bude trvat tyzden, nez mi to prejde.

slovenka753
29. sep 2022

Počkaj do zajtra možno je to len reakcia organizmu ma zákrok. Ak necítiš sklbavu bolesť zábal to nebude. Ak áno je pravdepodobná a treba ísť k lekárovi.

simca06022011
29. sep 2022

Mna to bolelo este brutalne 2tyzdne po extrakcii a citlivé som všetko mala niekoľko mesiacov... Vážne. Ked tak rano zavolajte zubárovi. Mozno pojdete na kontrolu.

slovenka753
29. sep 2022

A ešte nezabudni miesto extrakcia dezinfikovat.

stanka_f
autor
29. sep 2022

Dakujem za rady 😊🙏

surama
29. sep 2022

@stanka_f Sice som teplotu nemala, ale mne dal zubar hned po zakroku silne lieky proti bolesti. Brala som ich 3 dni a fakt vdaka za ne...inak to dost bolelo.

cimage
29. sep 2022

Mne chirurgicky vyberali 8cku a dr mi dal antibiotika v pripade nudze. Tiez som mala teplotu prvy vecer, bolest ani extra nie a 2tyzdne som ledva otvorila usta.

lb1984
30. sep 2022

@stanka_f ja som mala v auguste extrakciu 2 dolnych osmiciek. Štandardom je extrakcia pod krytím atb lebo spravidla sa jedna už o zložitý zákrok. Z mojej skúsenosti pondelok mi ťahali to by som si hlavu o stenu najradšej rozdrbala ale paralen zabral a držal plných 5 hodín. A to Dr mi tvrdil ze paralen mi nezaberie ☺ o dva dni som bola na kontrole lebo som dostala tepotu povedal ze do 37,5-38 môže byť ok lebo je to reakcia organizmu, a skutočne teplota mi odišla na 4 deň. Tabletky proti bolesti som brala 3 dní tie znižujú aj teplotu, po 3 dňoch mi stačila jedna večer, po tyzdni som bola vyberať stehy precistil mi to peroxidom a od vtedy som fungovala v pohode. Ale atb som brala celú dobu. Ináč je rozdiel v trhani horných a dolných. Horné sú spravidla ako klasická extrakcia.

simca06022011
30. sep 2022

@lb1984 nedavaju sa standardne ani k 8mickam...

stanka_f
autor
1. okt 2022

Dakujem kocky, nalgesin pomohol, nebolia uz cele usta ale iba rana a aj to len trosku. Dakujem za vsetky rady 🙂