Stretli ste sa niekedy s úzkou stolicou? Asi 2 týždne s tým mám problém, spolu aj s bolesťou brucha,skôr situovaná vľavo. Bola som aj v nemocnici...krv ôk,sono ôk,ct ok ...na kolono a endoskopiu som objednana na február 🥺 všade čítam len rakovina rakovina rakovina
Môže to byť aj málo vlákniny, podráždené črevo, lieky, stres. Prvý krok si už urobila, termín máš, tak ostáva už len čakať a hádam to bude len niečo nezávažné. Možno medzitým nejakú nedráždivú, protizápalovú stravu, vlákninu, probiotiká. Držím palce.
@alenacseto skúsil by som zmenu stravy viac vlákniny kľudne aj na raňajky ovsena kaša pro bio produkty a podobne.Može to byť aj UC zápal v čreve.Ja sa na to liečim dlhodobo.V tedy vznikne bolieť ľavá strana hrubé črevo.Ale najlepšie je kolonoskopicke vyšetrenie.
@alenacseto ešte by som si kúpil v lekárni voľne dostupný test na skryté krvácanie zo stolice pár eur a spravil doma test zo stolice.Aspon 2x
Keď máš všetko v poriadku, tak rakovina ani nic vážne to nebude. Kúp si probiotika.
@petermafo rozmýšľam nad tým,len rozmýšľam,ze keď mi vide pozitívny,čo s tým spravím takto cez sviatky...umriem do januára od stresu
@alenacseto Tie testi na akútne krvácanie sú len skrining testi aby ľudia išli na kolonoskopicke vyšetrenie/rektoskopicke pár cm čreva róby to aj zdarma vš.doktor či priamo pošle domov poisťovňa zdarma test a odnesie sa doktorovy ale s lekárne sú domáce okamžite.To že niekomu vyde pozitívny test ešte nič neznamená.To bere krv aj gastrolog iné parametre záleží podľa kolo vyšetrenia.Volakedy ľudia na to nešli teraz aj vďaka testom ich to prinúti vyšetrenie.Hlavne po 50rokov vyšetrenie.Neni to nič vážne.Aj zdravý človek ktorému nič nieje neboli je odporúčané ísť aspoň raz za život na kolonoskopicke vyšetrenie. Podľa mňa ste niečo zle jedli alebo nejaká potravina jedlo vám róby zle.Hoc čo kľudne aj káva.Zvolte diétny režim zelenina vláknina tekutiny voda vylúčte pečivo chlieb ťažké jedlá atď.A kúpte čaj na čreva alebo žalúdok/čreva hrubé črevo.Barz kde majú.
@petermafo u mňa to začalo vlastne minulý týždeň vo štvrtok, strašne bolesti v lavom boku a v lavom podbrusku. Potom opat v pondelok ,tak ma nechali v nemocnici,ale ct,sono,aj krv bolo ok. Som objednana na to gastro. Co sa týka problémov,tak bolesti sú síce menšie ale pretrvávajú,som momentálne na šetriaci diéte ale pomaly začínam prechádzať na riadnu stravu. , dosť sa mi grga a mam tenkú stolicu. Asi si to zajtra kúpim.
@stanulienkat z tych vysetreni co autorka postupila sa vela neda zistit. Istota je kolono
@alenacseto Tak sono ct urobili aby vylúčili nejaké vážne ochorenie taký štandard.Roby sa aj vyšetrenie konečníka hmatom lebo aj hemeroidy keď sú vnútorné môžu potrápiť aj krv aj stolica aj bolesti.Ale na vyšetrenie čreva je kolonoskopicke vyšetrenie 1.mieste len to neurobia lebo treba príprava a musí byť gastrolog.
@leeo bože,určite mi niečo zistia
@alenacseto nemyslím si Max jak mne autoimunitné ochorenie ulcerozna kolitida ma to veľa ľudí ani o tom nevie.Alebo syndróm dráždivého čreva podobne.
@petermafo a aké ste mal symptómy?
@alenacseto
@alenacseto Pri UC alebo syndróm dráždivého čreva.Je to podobné bolestí brucha večinov lavostrana ale aj právo strana bolesť.Riedka stolica veľa krát primes krvi hlienu.Ajj bolesť hlavy svalov nespavosť.U niekoho môže byť aj tenká stolica.UC je podobne ako angína hrdla keď sa zapáli sliznica a vytvoria vredy.U každého symptómy iné môžu byť.Pokial je príčina črevo zistí až gastrolog.
Treba si zistiť viacej Gastrologov.A keď tak si to aj zaplatiť a ísť súkromné skórej keď treba.Skuste Symed alebo dr.Klinovsky Ružinov.
@petermafo Najprv by som sa zameral na stravu a hľadal príčinu tam.Čo ste jedli pili atď.Alebo brali nejaké lieky aj tieto spôsobia spôsobia veľakrát.A zameral sa na pro Biotika a vlákninu jedla zelenina olivový olej biele mäso ryby.A pitný režim voda čaje.Doplnil vytaminy C,D.Lahko stráviteľné.A počkal či sa to zmení alebo nie príznaky.A robil si viac krát počas dní tie domáce testi.
@petermafo Ja keď som mal prvý krát príznaky niekoľko dní bol som KO.Hučanie v hlave v ušiach krv išla so mna bolesť.Nespavosť psychický na dne.Strach stres.A pred prvou kolonoskopiov ešte horšie že čo mi zistia atď.Umieral som dopredu už.Všade som videl rakovinu.Uplne každého chápem s podobnými problémami.Hlava nepustí myšlienky darmo.Nakoniec všetko dobre dopadlo liečba.A teraz ísť na kolo žiaden problém pre mňa
@petermafo dnes pôjdem do lekárne,niečo si pokúsim,zatiaľ ďakujem. Ja sa samotnej kolono nebojím,bojím sa výsledku, bojím sa,ze povedia prišli ste neskoro a podobne.
@alenacseto dnes vela ludi trapia rozne choroby zazivaceho traktu ako spoelmenul petermafo. Nie su smrtelne iba neprijemne. Neboj sa lebo strach vie pridat fantomove symptomy (psychika) a nabalovat nieco co neexistuje. Takze zatial by bolo dobre zmenit stravu a viac sa hybat.
@alenacseto Dnes je iná liečba ako pred desiatkami rokov na čreva.Gastrolog vie okamžite liečiť už pri vyšetrení mne nie raz liečil polypy na čreve ktoré sa jednoducho vypálila neboli to.A aj pri vážnejších stavov je liečba iná jak v minulosti.
@petermafo kupila som si psylium, nemali psylium pto bio,tak mam psylium zvlášť,zvlášť probiotika a iberogast. Snáď sa to trosku zlepší.
Zatiaľ vám krásne všetkým dakujem
A inak ešte co mam také,tak často pocitujem nevoľnosť od zaludka
@alenacseto Tak niekedy to vôbec nemusí byť v črevách a tie môžu byť úplne OK .A môže za to kľudne aj žalúdok najčastejšie helibakter piroli dosť bežné dnes.Vtedy sacaj grga aj pocit bolestí a ďalšie veci.Aj to som mal aj vred.A ten sa dá zistiť aj z vdychu u gastrologa tuším aj testami.Je to liečiteľné.
A ta stolica je tenka ako ceruzka,ci len tensia ako bezne. Moze sa to stat,ked mas nejaku prekazku v creve,ktora to zuzenie sposobi. Co by mohlo suvisiet s tymi bolestami. Ale zas CT by tam asi uz nieco odhalilo.
@alenacseto mne sa takto prejavila uplne banalna intolerancia na laktozu 😀 prešlo to cca po 5 dňoch bezmliečnej stravy a samozrejme sa ju snažím čo najviac dodržiavať aj naďalej. Nehladajte za tym zatial nic vazne a nestresujte sa, užite si sviatky.
Po vlaknine a probiotikach sa mi polepšilo,ale stále mi pretrváva bolest v oblasti ľavej obličky.....obličky mam vraj ok
@alenacseto Možno to nesúvisí s črevami ani žalúdkom.Nemože to mať súvis zo svalmi alebo chrbticou alebo cievami.Alebo tlakom krvi?Ja keď som mával vysoký tlak neliečený tak nie raz bolesť obličiek až krížov.Skusil by som sono ciev žil.
@petermafo tlak mam v poriadku,chrbtica je otázna...pri chrbtici by sa mi bolest prenasala do oblasti obliciek? Akože čítala som niečo také, len som.o takom nepocula este