Tenisový lakeť - skúsenosti s jeho liečbou

takyna
21. jan 2014

Ahojte 🙂, som účtovníčka a začal sa mi robiť "teniskový lakeť" ☹ , tŕpne mi celá lavá ruka, prsty, boli ma lakeť ako divý, je to nepríjemne, neviem čo robiť ako to liečiť...
nemáte skusenosti?, dakujem za kazdu dobru radu 🙂

angua27
21. jan 2014

@takyna, niečo podobné mávam ja na pravom lakti. suché teplo, nahrievať, držať v teple a keď bude lepšie, tak posiľovať.

januska4444
21. jan 2014

@takyna Mal to aj moj svokor..ale on to mal velke ako vajce,ked nie vacsie..mal to ist operovat..doma si to nahrieval,ruku sa snazil nezatazovat,drzal ju v teple a ani nie mesiac a sa mu to uplne stratilo..cize ziadna operacia sa nekonala..drzim palce

darina1952
21. jan 2014

@takyna ahoj odporúčam ti suché teplo (elektrický vankúš, infralampa, gélové zohrievacie vankúšiky a pod.) a navštíviť lekára aby ťa odporučil na neurologickú ambulanciu....potom ti nasadia liečbu a možno aj rehabilitácie 😉 určite toho lekára neodkladaj, držím palce nech sa skoro vyliečiš

takyna
autor
21. jan 2014

@januska4444 ,
@angua27
@darina1952 dakujem vam 🙂
objednala som sa na neurologiu ,ale az koncom februara maju volne.. ☹ , ja som sa zatial snazila to natierat konskou mastou, a tak podobne, ale chladiva je to, sa mi ale zdalo , ze trosku to povolilo po nej, znova sa to ale zapali, obvazujem si ju snazim sa ju vystierat, ale pri mojom prac.napore teraz sa neda ju setrit 😝

janazba
21. jan 2014

@takyna No, ak ti to nevysetril neurolog tak to moze byt hocico...skor ako sa zacnes doma a na modrom konikovi liecit tak si to daj vysetrit, a rehabka ti zaberie hned, naopak doma si mozes iba poskodit kedze niektore diagnozy znasaju suche teplo a na ine zase mokre...atd..

takyna
autor
21. jan 2014

@janazba bola som na pohotovosti s tym v sobotu, tam mi potvrdili ten tenis.laket

janazba
21. jan 2014

@takyna rehabka zaberie, uvidis 😉

ivanka07
21. jan 2014

jA HO Už MáM DRUHý RAZ.Prvy krat mi do lakťa pichol injekciu (neviem akú),ale zabralo to bolo pred rokom.Teraz sa mi znovu objavil kamarátka mi poradila tie lepiace prúžky čo mávajú aj športovci KT Tape

https://www.youtube.com/watch?v=-YPCMNv30cg

KT Tape: General Elbow Pain
www.youtube.com

takyna
autor
21. jan 2014

@ivanka07
@janazba dakujem za rady 🙂

takyna
autor
21. jan 2014

@ivanka07 a kde dostat tie lepiace pruzky?

ivanka07
21. jan 2014

no nedostať ich hocikde.táto moja kamrátka ich predáva ,pracuje v lekárni.Ak môžem odpručiť má stránku na MMB Martina S(tinkasu)ID35903.Skúste mne to pomohlo

janazba
21. jan 2014

@takyna
@ivanka07 Ale tapy sa nemozu lepit bez predoslej instruktaze od fyzioterapeuta...

takyna
autor
21. jan 2014

@ivanka07 dakujem 🙂

takyna
autor
21. jan 2014

@janazba budem musiet pockat do toho februara...snad dovtedy sa mi to este neskomplikuje 😖

janazba
21. jan 2014

@takyna Flector gelom nic nepokazis...

ivanka07
21. jan 2014

Prečo?Ona mi to pekne vysvetlila ja som popozerala pár videí a spolu s manželom sme to zvládli.Myslím ,že to každý zvládne ,len potrebuje druhú osobu a hlavne miesto vyholiť a vydezinfikovať lepí sa oveľa lepšie.

janazba
21. jan 2014

@ivanka07 Preco? Pretoze je fyzioterapeuticka metoda. Vystudovala som to a viem o com hovorim. Ak ma kamaratka ale k tomu kurz tak ok, ale neviem ci staci instruktaz pri okienku v lekarni.

zuzanocka
21. jan 2014

@takyna mozes to mat aj z krcnej chrbtice (to trpne malicek a prstenik), moze ti byt aj syndrom karpalneho tunela, ale pokial si si ista, ze to je tenisovy laket, lekari ti s tym nic nespravia. Na to liecba nie je. V ziadnom pripade si nedavaj obstreky a podobne.
Existuje tzv.golfovy laket a tenisovy laket. U oboch ide v podstate o krc sliach, z jednej alebo druhej strany. Su na to dva uplne trivialne strecingove cviky, ich cvicenie boli, ale po par dnoch sa problem z lakta vytrati.

zuzanocka
21. jan 2014

Tu je link na tie cviky - su to tie celkom dolu - pan v ciernom tricku http://www.climb.sk/?action=show&link=2007020002

takyna
autor
21. jan 2014

@zuzanocka no ista som si nie.., len na neurologii na pohotovosti mi to taka mlada doktorka povedala, ale bohvie, ci spravne..., krcna to tiez moze byt, lebo mi trpne malicek a prstenik... 😒

zuzanocka
21. jan 2014

@takyna pozri..skus tie cviky, nic tym nepokazis a do februara mozno uz budes fit 😉
Ak to je tenisovy laket, pomozu ti.

takyna
autor
21. jan 2014

@zuzanocka uz som aj skusala 😉 , diky za kazdu radu

vsetkym 🙂

zuzanocka
21. jan 2014

@takyna bolelo? :-/ skus pravidelne, napr. vzdy vecer. 😉
Ja som skutocne po zhruba tyzdni mala po problemoch (a to som uz bola dlhodobo na analgetikach)

takyna
autor
21. jan 2014

@zuzanocka ani nie velmi, v niektorych polohach ma dokonca ani neboli, skor to neznesitelne trpnutie tie mravce v prstoch
ale dakujem, skusim 🙂

kiki68
22. jan 2014

ja som si to uhnala na strednej, proste som makala ako diva za stojanom az to zacalo byt pekne zle a objavilo sa to v den talentoviek na vysku, ked to zacalo boliet sko svina, Takze nejak som to prezila, ruku som odlahcovala ako to islo a potom pauza, o 2 tyzdne dalsie talentovky, po par hodinach to zacalo zlobit zas, takez potom poriadny oddych a pauza od prace. Este sa mi to zvykne objavovat,ale uz je to lepsie, snazim sa to rozcvicovat a nepretazovat to ako vtedy. Hlavne uz nerobim take hovadiny ako 8 hodin vkuse kreslit, modelovat....nerada by som si tu ruku odpalila uplne.
Ja som sa bala aj karpalneho kanaliku,ale nastastie ok...

isabella22
22. jan 2014

presne klud,teplo,operaciu neunahli a prinajhrosom mne pomohli obstreky do toho lakta....a dlho mam pokoj...

1elluska1
4. sep 2014

Ahoj, ak ti môžem poradiť neunáhli sa s tou operáciou. daj tomu čas. určite by som skúsila aj biolampu a u nás v rodine sa osvedčil veľmi dobre aj wobenzym. enzýmy sú dobrá vec, spýtaj sa na to v lekárni nie je to na predpis.

nutrimas
4. sep 2014

Treba poriešiť rameno, krčnú chrbticu, uvoľniť stavec C7. Premasírovať svaly predlaktia hlavne v mieste kde sa upínajú na lakťový kĺb.
Na youtube nájdete videa na cvičenia pri tenisovom lakti.

adelaide74
21. jan 2015

@takyna Mám ten istý problém, na jednej ruke mi pomohli razove vlny, teraz idem liečiť druhú ruku

nika82
29. aug 2015

treba navstivit ortopeda nech pichne obstrek to pomoze nachvilu a ka prestane ucinkovat tak mne odporusil operaciu, pravu ruku mam uz odoperovanu v 2009 a uz mam 6r klud a lavu mam termin operacie teraz 11.9.