Ahojte, mate skusenost s tehotenstvom ako spustacom reumy, ci reumatoidnej artritidy?
Ake mate proznaky?
Dakujem
@kiki68 v noci a.rano mam opuchnute klby na rukach a nohach. Tiez ma bolia. To moze byt v tehu? Fiiiiiiiiha.......
Karpalny tunel ma manzel.
Mama ma tu reum.artritidu.
mne sa v tehotenstve spustila parainfekcna artritida. Zo zapalu ucha som dostala tazky zapal klbov v celom tele, vyzeralo to ako reumatoidna artritida. Opuch klbov spoljeny s cervenymi flakmi som mala. Mesiac som nebola schopna poriadne sa hybat, lebo kazdy pohyb bol akoby mi polamali vsetky kosti v tele naraz,tak to bolelo.samozrejme som mala vysoky zapal, bola som aj v nemocnici a trvalo dlho kym som sa dala dokopy...ale to moje bolo dost specificke. verim, ze u teba to je nieco menej komplikovanejsie 🙂
@feketka joooj, to drzim palce, nech ta ta choroba nici co nejmenej.
Ja mam normalne strach, kevo viem, ze tie reumy a artriridy davaju lydom zabrat... mame v rodine uz nasadenu aj bio liecbu koli tomu
Ano to je v tehu, citala som o tom odborne clanok. Sposobuje to vnutorny opuch, to tlaci na tie nervy a sposobuje tento efekt. Tie bolesti su priserne. Mne dve hodiny trvalo nez som rozhybala prsty vobec, strasne bolesti. Isla som za gyn a ten mi to potvrdil. Ja som cele tehu brala vodu do tela a opuchala zvnutra. Neskor uz to bolo hrozne. Ale tie ruky nejako po 34tt presli trosku. Ze nebola bolest
Ahojte, chcem sa spytat tie ktore ste si prisli tymito opuchmi klbov v tehotenstve, po porode vam to zrazu normalne preslo?
Skor ci to nebude ak mas v tehu bolesti napr ruk Syndrom karpalneho tunela. Ja som to mala a mne kazdy den vykrucalo ruky ako mojej nable pri reume. Tiez som myslela, ze dopadnem ako babicka, nez som prisla na to, co to je