Tehotenstvo ako spúšťač reumy

29. jan 2024

Ahojte, mate skusenost s tehotenstvom ako spustacom reumy, ci reumatoidnej artritidy?
Ake mate proznaky?
Dakujem

kiki68
29. jan 2024

Skor ci to nebude ak mas v tehu bolesti napr ruk Syndrom karpalneho tunela. Ja som to mala a mne kazdy den vykrucalo ruky ako mojej nable pri reume. Tiez som myslela, ze dopadnem ako babicka, nez som prisla na to, co to je

autor
29. jan 2024

@kiki68 v noci a.rano mam opuchnute klby na rukach a nohach. Tiez ma bolia. To moze byt v tehu? Fiiiiiiiiha.......
Karpalny tunel ma manzel.
Mama ma tu reum.artritidu.

feketka
29. jan 2024

mne sa v tehotenstve spustila parainfekcna artritida. Zo zapalu ucha som dostala tazky zapal klbov v celom tele, vyzeralo to ako reumatoidna artritida. Opuch klbov spoljeny s cervenymi flakmi som mala. Mesiac som nebola schopna poriadne sa hybat, lebo kazdy pohyb bol akoby mi polamali vsetky kosti v tele naraz,tak to bolelo.samozrejme som mala vysoky zapal, bola som aj v nemocnici a trvalo dlho kym som sa dala dokopy...ale to moje bolo dost specificke. verim, ze u teba to je nieco menej komplikovanejsie 🙂

autor
29. jan 2024

@feketka joooj, to drzim palce, nech ta ta choroba nici co nejmenej.
Ja mam normalne strach, kevo viem, ze tie reumy a artriridy davaju lydom zabrat... mame v rodine uz nasadenu aj bio liecbu koli tomu

kiki68
29. jan 2024

Ano to je v tehu, citala som o tom odborne clanok. Sposobuje to vnutorny opuch, to tlaci na tie nervy a sposobuje tento efekt. Tie bolesti su priserne. Mne dve hodiny trvalo nez som rozhybala prsty vobec, strasne bolesti. Isla som za gyn a ten mi to potvrdil. Ja som cele tehu brala vodu do tela a opuchala zvnutra. Neskor uz to bolo hrozne. Ale tie ruky nejako po 34tt presli trosku. Ze nebola bolest

pipi89
29. aug 2024

Ahojte, chcem sa spytat tie ktore ste si prisli tymito opuchmi klbov v tehotenstve, po porode vam to zrazu normalne preslo?