Tehotenstvo a pôrod po konizácii

agi7717
16. júl 2020

Ahojte neska mi oznámili že mám ísť na konizaciu, strasne som sa vylakala lebo ešte nemám deti som mlada a bojím sa, chcela by som sa spýtať ktoré ste po konizacii, otehotnela ste bez problémov? Aj ste po rodili bez problémov? Citala som ze keď raz žena podstúpi konizaciu tak môže predčasne porodiť 😣😣

nina004
16. júl 2020

Ja som rok a pol po a otehotnieť sa mi zatiaľ nepodarilo.

danusiatko
16. júl 2020

Otehotnela som, ale bola som na rizikovom, odlezala so si tehu, porod ok

smeja1981
16. júl 2020

mam 2 deti donosene po konizacii. Otehotnela som po 4 mesiacoch od zakroku. V oboch som sa otvarala ale vsetko ok. Porody v 39 TT a 38 TT

sasanka605
16. júl 2020

To je tak individualne ze ti to nikto nepredpovie. Mne po konizacii sa doktor vyjadroval len veeelmi opatrne k tomuto.

lenuliatko84
16. júl 2020

Mne povedal doktor ze najskor o rok sa mame snazit a potom mi povedal ze radsej uz nie dalsie dieta.ale mam aspon jedno a 36 rokov.ak este nemas dieta,tak sa urcite obetujes budes aj pol roka lezat v postely aby si donosila

pininka1
17. júl 2020

Mojej sesterke zlé výsledky zistili po prvom tehu. Tak jej lekár povedal že ak ešte chce deti, tak čím skôr. Mala ešte jedno, ale už na cisársky. Ja by som sa asi opýtala viacerých lekárov ake akútne to je.

smeja1981
17. júl 2020

@lenuliatko84 prepac, ale preco dr. povedal, ze uz nemas mat deti ?? Celkom tomu nerozumiem. Ja som mala konizaciu ako bezdetna a teraz mam 2 deti a planujeme tretie. Biopsia ukazala Carcinom in situ, co bolo zle, ale vsetko vyrezali a krcok je v poriadku teraz. Bolo to pred 10 rokmy a prehliadky rok co rok ok. Kedze mam jedneho partnera, s HPV sa uz nenakazim.

larra111
17. júl 2020

Ahojky. Neboj sa a hlavne žiaden stres. Detičky budeš môcť mať, teda konizacia nespôsobuje neplodnosť, skôr opak😊. Ja mam koniz.za sebouuz dlho. 4 roky po nej sme chceli bábätko a pohoda aj pôrod úplne presne na čas. Pri konizacii sa odoberá máličko tkaniva. Ten stres viac zabija než zákrok. Treba byť hlavne psychicky v pohode hlavne keď budeš tehulka. 😊

andrea_ff
18. júl 2020

@agi7717 u mna najprv konizacia, potom otehotnenie na prvy sup....druhe tehotenstvo sa nam dokonca posmyklo....takze plodnost u mna absolutne neohrozena 🙃..skor opacne, lekar hovoril, ze to asi dopomohlo. Tehotenstva obe v poriadku, porody tiez v poriadku prirodzene....
Vela stastia 😀

lenuliatko84
18. júl 2020

@smeja1981 to neviem preco to povedal.ale ja ani nechcem druhe takze mi to bolo jedno

ewo7
6. aug 2020

Ahojte, k tomuto prispevku viem velmi vela povedat aj ja ale v skratke: v januari 2019 som podstupila konizaciu, vzali mi vyse 1cm z krcka (to je viac ako bezne) velmi som sa bala ake to bude mat nasledky... tyzden som si doma polezala, davala si take cipky dezinfekcne, ziadne schoy velke a namaha... pred 3 mesiacmi som vysadila antikoncepciu ze reku uz by bolo skusit ci sa nam zadari a o 2 tyzdne idem na kontrolu a mala by som vtedy byt uz v 12TT( to znamena ze sa nam na prvy sup postastilo zamiesit ). Netreba sa bat, treba dodrzat odporucania a liecbu, a HLAVNE nemysliet na najhorsie a negativne.... vsetkym vam drzim palce zienky, je to strasne co vsetko podaktore podstupime, riskujeme a zazijeme... 😘

jolie1
8. aug 2020

@agi7717 ja som absolvovala minulý rok konizaciu a mesiac po tom rekonizaciu kvôli zlým výsledkom. 5 mesiacov po tom mi robili cytologiu ktorá bola ok a 7 mesiacov od konizacia som otehotnela dá sa povedať ze na prvý šup. Tehotenstvo rizikové kvôli častému nevysvetliteľnemu spineniu a krcok sa začal skracovať okolo 30tt takže som skoro 2 mesiace ležala dole hlavou, pár dní aj v nemocnici na pozorovaní ale po 4 dňoch ma poslali domov to som bola asi v 35 tt. Teraz som v 39 tt a čakám ze sa už konečne vypýta na svet 🙂

natalialia123
30. jún 2022

@andrea_ff ahoj kedy si otehotniela po konizacii?

simona616
14. jan 2023

Prosim vas kolko mm vam vzali?

arexka
7. nov 2023

@jolie1 dobrý deň viem že to je tu stará diskusia ale som na tom rovnako ako vy momentálne v 13 tt a mavam tie špinenia konizaciu mi robili rok a pol dozadu babetko na ultrazvuku v poriadku zdrave tehotenstvo povedal doktor nevidel žiadnu krv ani tekutinu ..berem progestenalle kôli tomu špinenie..ale myslela som že už teraz vysadim vravel ze do 13 tt sa brava ale posledne tri dni m zas to špiennie mierne tak si to už spajam s tou konizaciou vravel ze ma musí sledovať že v 16tt ma pozre aj zospodu teraz ma len cez brucho pozrel ultrazvukom ..hrozne sa bojim veľmi túžime po bábätku dlho sa nedarilo 😔

agi7717
autor
7. nov 2023

@arexka ahoj ja som po konizacii a poviem ti ze po 23 TT som sa začala otvárať a bola som doma na rizikovom, po konizacii treba rátať ze budeš na rizikovom a ležať budeš alebo pojdes na zasitie krčka a môžeš normálne fungovať 😊 Ja som bola kvôli tomu aj v nemocnici ze som sa otvárala skoro a sledovali ma aby som úspešne donosila dieťatko, vydržala som do 38 tt

jolie1
23. jan 2024

@arexka uff teraz pozeram, ze ste mi písali. Uz tehotenstvo určite pokročilo ale ako píše agi, tiež som sa začala otvárať a poležala som si v nemocnici asi týždeň no a potom som dosť intenzívne dá sa povedať vkuse ležala doma hore nohami. Rodila som v 40 tt načas a hlavne to bolo 2. Dieťa. Treba sa šetriť a veľa veľa lezat. Pokiaľ sa nevyskytnu iné komplikácie malo by to byt ok. Držím prsty 🙂

arexka
23. jan 2024

@jolie1 zdravím áno už som aj zabudla že som sa tu niečo pytala 🙂 práve som v 24tt a všetko je ok doktor mi na minulej kontrole pozeral aj krčok a vravel že je všetko ako má byť..no ja odychujem celkom dosť 😃 chodime len malou na prechadzky von na nejake dve hodiny a ked tak večer ešte niekam nachvilu nenamaham sa nejako hrozne doma čosi kdesi navariť,upratat ale tak pomaly nenahaňam sa asi tak ako pri prvom tehotenstve fungujem a to som nemala ešte konizaciu spravenu malého cítim každý deň kope 🙂 uvidime čo bude ďalej idem tento štvrtok na poradňu..sem tam nejaku bolesť pocitim ale to je asi z roztahovania maternice špiennie už nemam akonahle som začala druhý trimester to odišlo ..ale ja som to zrejme mala z placenty mala som ju nizko uloženú teraz sa už zdvihla na zadnu stenu no dúfam že tie veci čo boli spomenute to šitie krčka atd nebudem musieť absolvovať a vydržíme do pôrodu v poriadku možno aj záleží koľko tkaniva bolo z toho krcka vzate neviem každe telo je ine

niky07
6. aug 2024

Ahojte, ja som podstúpila konizaciu+kyret v roku 2022. Snažili sme sa o bábätko rok, po roku sa nám to konečne podarilo, ak by to nevyšlo začali by robiť vyšetrenia na hormóny, muž mal spermiogram vždy v poriadku. Teraz som 15+3tt, často špinim tiež beriem lieky progestenalle, často beháme na pohotovosť kvôli špineniu a povedali mi, že to môže byť kvôli tomu. Snáď to všetko dotiahneme do konca ❤️ babule nemyslíte na to ak sa nedarí, príde to vždy vtedy kedy má prísť, tiež som si tým prešla

arexka
6. aug 2024

Ja som porodila 41+3 tt prenašala som takže krčok bol ok aj po konizacii cele tehotenstvo..maly je zdravý pôrod prirodzene a šiel rýchlejšie ako prvy 🙂 maly mal 4220g a nemám žiadne pôrodné poranenie 🙂 takže da sa porodiť aj veľké dieťa aj po konizacii a v poriadku ale každá rozprava svoju skúsenosť