Som v 6tt a pred dvoma dnami mi zacali neskutocne nevolnosti celodenne. Citim tlak v zaludku, napina ma cely den. Ledva do seba dostanem vodu bez toho aby ma naplo. Je mi zle uz len z myslienky na jedlo. Zatial nezvraciam, ale ani tato nevolnost nie je 2x prijemna. Cely den som v posteli lebo nic nevladzem. Mala ste to niektora? Co vam pomohlo? V prvom tehu mi az takto zle nebolo. Dakujem
Tiež som to tak mala, trvalo to asi mesiac, mne pomáhala pri obede cola. A na raňajky som mala mesiac v kuse tie polystyrénové chleby a karičku. 😂 a večer už len preležať v posteli bez pohybu a prespať sa do rana. 😊
Pomáhala mi cola a jedla som miniatúrne porcie asi 100x denne 🙈, vždy len tak na lyžičku alebo hryz...
Toto som mala tiež od 8tt...trvalo to asi cely mesiac taktiež a všetko jedlo sa mi doslova zhnusilo..vraj pomáhajú lizatka GraviPop ..mne to trosku zlepšilo ale nič moc , po prvom trimestri mi ustúpilo všetko ..treba len vydržať viem že je to hrozné ,no kebyže už vás stav je vážnejší určite by som zašla k lekárovi aby ste nebola dehydrovaná ..
Pri druhom dietati som mala nevolnosti aj som zvracala do 6mes🙃..len ak som vystrcila prst z postele som zacinala den na toalete..bolo to hrozne..no a potom od 6m.zase pálenie zahy až do konca..mne ukludnil zaludok ked som si dala studene ovocie najviac melon ..viackrat za den v malych davkach.a na palenie zahy som kupila vsetko mozne v lekarni co tehotne môzu ale vobec nič nezabral.v nemecku mi dali aj daake tabletky na cmulanie no bolo to otrasne na chut a ma od toho naplo.tak som si kupovala kukuricne placky..niekedy az 2baliky som zjedla za den potom sa to kus zlepsilo🙄..
tiez som to mala a viem, ze tento stav je extremne neprijemny a bolo to pre mna frustrujuce. U mna nezabralo nic, trosicku mi pomahala cola a nanuk alebo nieco studene, lizatka GraviPop nemali ucinok, skusala som aj homeopatika, ale u mna ani tie nezabrali. Ja som to musela pretrpiet, u mna sa to zacalo pomalicky zlepsovat okolo 14tt-15tt. Pri prvom som to prezivala ovela viac, bola som totalne odpisana, druhykrat to bolo o nieco lepsie a aj som dokazala viac jest, v podstate ked som mala prazdny zaludok, tak to bol najhorsi stav, preto som aspon po kuskoch jedla, aby som bola v stave, ze mi je velmi zle, nie totalne katastrofalne. Asi som velmi nepomohla, mozno ked sa vyberu spravne homeopatika, tak by vedeli pmoct, len to treba odkonzultovat s nejakym homeopatom, lebo homeopatik na tieto stavy je strasne vela, cize podla vedlasich priznakov. Drzim prsty, nech to co najskor prejde a skus nejak zamestnat mysel.
Mne pomahal zazvorovy caj, pit po kuskoch. Zazvor by sa v 1. trimestri nemal, ale bolo to jedine, co mi zaberalo, stacilo par glgov.
Vyskúšaj coca-colu, tá aj mne pomáhala a taktiež som mala také nevolnosti ako ty opisuješ. Budeš musieť skúšať a hlavne to vydržať, pri tehotenstve to je normálne.
Dakujem vam za rady a tipy. Od rana do seba nieco nasilu pcham, kupila som fatru a uvarila si zazvorovy caj. Dala som to v prvom, hadam to dam aj v druhom aj ked je to horsie 😊
Vybublinkovana coca cola po duskoch a DRU tyčinky, to radia aj v nemocnici, ja som asi mesiac vkuse vracala...
Viem že ta bolesť je na nevydržanie sama som to zažila, ale to je prirodzené, neboj sa toho 🙂... tak to ma byť,to obnaša tehotenstvo.Neumrieš na to.Veľa matiek si tym prešlo.Pamätaj že ak užiješ hocijaky liek,colu...daš to aj bábu...babo potom moze mať v buducnosti problemy alebo aj hneď po narodením
Len s prapcenim..hlupe matky tu radia lieky a podobne..radsej si daj ovocie/zeleninu kde je veľa vitaminov ktore babu prospeju,skus meditovat,oddychovať,manzel nech ti da masaž,dokonca si aj spievaj a hladkaj si bruško...to pomaha 🙂..pokial sa na to citis tak aj tehotenske cviky na zmiernenie bolesti su rozne.
Som tak isto v 6tt+6 a je mi stále zle od ránna do večera a som veľmi slabá skúšam jesť ovocie , zeleninu ale zo všetkého ma napne. Žijem v Nemecku a tu v lekárni mi nechcú dať žiadne lieky na nevolnosť , ku gyn idem až na budúci týždeň v utorok :( .
Mňa zachránili kvapky Zengest od Doterry. Aj piť aj voňať natreté na zápästí.
Chutiť mi síce nechutilo ani tak, ale aspoň z povinnosti som sa najedla a nebolo mi zle. Skončilo to niekedy po 12tt