Ahojte,
mam jednu otázku. Dnes som na teflonovej panvici oprážal struhanku k obedu. po obede som zistil, že panvica je celá od škrabancov. Nejde mi o panvicu, tú zober čert ide mi o zo, že som obedoval s manželkou a malým synčekom. Viem o toxických látkach a čítal som, že pri požití nehrozí nič z krátkodobého aj z dlhodobého hľadiska hľadiska... A že sa teflon vylúči, Ale aj tak... Niekto má nejakú skúsenosť s touto problematikou? Ďakujem...
Práveže neboli, urobili sa až teraz ale boli len také povrchové, neboli to odlúpenia...
@padan Aj mne sa teflonova panvica takto olupala ale to boli cierne kusky ako roztopena umela hmota... inac kazda teflonova panvica co sme doteraz mali sa casom osuchala, takze aj my sme za zivot uz co to zjedli z toho teflonu. Len cas ukaze ci to bolo naozaj neskodne.
Ideal nepouzivat telfonove. Zle nikomu asi nebude, ale dlhodobo ktovie co to urobi. Panvicu uz vyhodte
Už je ma ceste 🙂 asi to budem musieť riešiť iným materialom....
staci ked nebudete skrabat panvicu pri opekani cohokolvek ;)
@padan tieto teflony su nanic,lenze kvalitne sutrove nieco stoja 😣
My sme mali veľa teflónových panvíc, ale každá sa za určitý čas poškodila a tým pádom do jedla prenikajú škodlivé látky 😖 A to sme používali iba drevené náčinie. Neverím ani alteratívam ako "kameň" alebo podobné novodobé povrchy 😔 Stále sú to iba povrchy, ktoré sa môžu poškrabať. Nakoniec sme sa rozhodli pre liatinu, ktorá dúfam vydrží na celý život :D Túto sme si kúpili ako prvú:
https://kazue.sk/produkt/liatinova-panvica-hlbo...
Myslím,že pokiaľ by niečo bolo v strúhanke videl by si to. Tie škrabance tam už mohli byť. Mne sa raz tak hrniec orypal do zemiakovej kaše, ale to boli normálne viditeľné čierne kúsky