Teflón od škrabancov a požitie jedla z panvice

padan
13. feb 2021

Ahojte,

mam jednu otázku. Dnes som na teflonovej panvici oprážal struhanku k obedu. po obede som zistil, že panvica je celá od škrabancov. Nejde mi o panvicu, tú zober čert ide mi o zo, že som obedoval s manželkou a malým synčekom. Viem o toxických látkach a čítal som, že pri požití nehrozí nič z krátkodobého aj z dlhodobého hľadiska hľadiska... A že sa teflon vylúči, Ale aj tak... Niekto má nejakú skúsenosť s touto problematikou? Ďakujem...

nerya
13. feb 2021

Myslím,že pokiaľ by niečo bolo v strúhanke videl by si to. Tie škrabance tam už mohli byť. Mne sa raz tak hrniec orypal do zemiakovej kaše, ale to boli normálne viditeľné čierne kúsky

padan
autor
13. feb 2021

Práveže neboli, urobili sa až teraz ale boli len také povrchové, neboli to odlúpenia...

andreatytler
14. feb 2021

@padan Aj mne sa teflonova panvica takto olupala ale to boli cierne kusky ako roztopena umela hmota... inac kazda teflonova panvica co sme doteraz mali sa casom osuchala, takze aj my sme za zivot uz co to zjedli z toho teflonu. Len cas ukaze ci to bolo naozaj neskodne.

enoula
14. feb 2021

Ideal nepouzivat telfonove. Zle nikomu asi nebude, ale dlhodobo ktovie co to urobi. Panvicu uz vyhodte

padan
autor
14. feb 2021

Už je ma ceste 🙂 asi to budem musieť riešiť iným materialom....

simca06022011
14. feb 2021

staci ked nebudete skrabat panvicu pri opekani cohokolvek ;)

babydesire
15. feb 2021

@padan tieto teflony su nanic,lenze kvalitne sutrove nieco stoja 😣

ozembuska
17. nov 2022

My sme mali veľa teflónových panvíc, ale každá sa za určitý čas poškodila a tým pádom do jedla prenikajú škodlivé látky 😖 A to sme používali iba drevené náčinie. Neverím ani alteratívam ako "kameň" alebo podobné novodobé povrchy 😔 Stále sú to iba povrchy, ktoré sa môžu poškrabať. Nakoniec sme sa rozhodli pre liatinu, ktorá dúfam vydrží na celý život :D Túto sme si kúpili ako prvú:
https://kazue.sk/produkt/liatinova-panvica-hlbo...

cicuca
17. nov 2022

@padan pred nedávnom som čítala článok, že už pri malom poškodení teflonu by sa panvica alebo riad nemali používať, lebo sa uvoľňuje veľké množstvo mikroplastov do jedla.