Ťažoba na žalúdku

29. dec 2024

Ahojte z akých dôvodov ste pociťovali ťažobu na žaludku? Mali ste aj také stavy že ste ju pociťovali pomaly celé dni? Čo vám bolo, prípadne čo vám na to pomohlo?

ssimusska
29. dec 2024

Mala som to tak asi 2 roky, doteraz nikto nevie čo mi bolo. Všetky vyšetrenia boli ok. 😄 Samé to prestalo.

autor
29. dec 2024

@ssimusska a dávala si si niečo čo ti to zmiernilo vtedy?

ssimusska
29. dec 2024

Väčšinou hylak, vyproštovák alebo rennie

ivik4
29. dec 2024

Ja pri podrazdenom alebo aj pri zapalenom pankrease, inak nie

siegi
29. dec 2024

@ivik4 ake si prosim mala priznaky pri zapalenom resp podrazdenom pankrease?

ivik4
29. dec 2024

@siegi ja pri podrazdenom hnacky
Pri zapalenom prvy x tiez hnacky ale uz mi zlyhavalo srdce ,odpadavala som
Pri druhom zapale som mala cca 1hodinu teplotu 40 ,grcacka,hnacka,hned som vedela kolka bije.
Pri podrazdenom tiez nemusis vobec citit hlad,netravi Ti, nic Ti nepracuje a bolesti su pod lavym rebrom,pripadne v strede. Tie mat ale nemusis

siegi
29. dec 2024

@ivik4 a to pri tom prvom nic ine okrem hnaciek? Pankreas je moj strasiak, dlhodobo mam problemy s travenim ale stale vsetko ok. Obcas ma boli vlavo pod rebrami alebo picha do rebier ale vraj od chrbtice

ivik4
29. dec 2024

@siegi nic
Tak byva to aj naopak, z pankreasu vystreluje bolest k lopatke aj do krizov

siegi
29. dec 2024

@ivik4 mne stale vsetci vravela ze zapaleny pankreas sa nesa prehliadnut ze to su ukrutne bolesti

ivik4
29. dec 2024

@siegi nie, som toho zivym prikladom . Priznakov je vela a kazde telo zareaguje inak

siegi
29. dec 2024

@ivik4 a co ti to prosim vyvolalo?

ivik4
29. dec 2024

No klasika z jedla
Ja som 24/7 len lezala v nemocnici alebo chvilkovo aj doma takze mi netravilo a este ma aj napchavali ( tehotna som bola) . Potom som mala cisarsky a potom sa uz len prislo na to ze je zapaleny. Isto tomu anesteza dopomohla. Ale zapal vie prist hoc kedy po tazkom jedle

ivik4
29. dec 2024

Ozaj a aj lieky Ti ho vedia podrazdit

siegi
29. dec 2024

@ivik4 nemala si problemy so zlcnikom?

aurinia
29. dec 2024

Mne pomohlo pit višnovu štavu. Obcas pomarančovy džus. Citronova voda. Ale vsetko s mierou. Vysadit sladke napoje, kavu, mlieko, mliečne vyrobky, kysnute, pečivo, vysmažane, kolače. Ak sa ti to upravi, tak pridavat...ale menovane potraviny len s mierou. Pomahaju aj horke čaje, pankreaticky čaj, švedsky čaj. Lieky pomožu mozno, a ak tak na kratko. Treba zmenit stravu. Ranajkuj napr. banan, zeleninove smothie, jedz polievky zo zeleniny. Dlho trva kym sa to upravi, nie dni, tyzdne, mesiace. Podraždila si si žlčnik alebo pankreas. Mne trvalo 3/4 roka nez som sa dala dokopy

ivik4
29. dec 2024

@siegi nie

marica61
29. dec 2024

Akurát dnes som to riešila. Nemám už žlčník a preto mám na takéto prípady v chladničke cigelku. 2 glgy
a je to OK.

moony99
29. dec 2024

Mne pomohol Pancreolan,Lactobacily a Plzeň pivo,tak pohár denne.

autor
30. dec 2024

@ivik4 ako vedia lekári prísť na to že je podráždený žlčník alebo pankreas? Vie im to ukázať hadička do žalúdka, prípadne sono?

ivik4
30. dec 2024

No hadicka asi nie
Z krvi mas zvysenu amylazu a lypazu ,vtedy je podrazdeny pankreas

autor
30. dec 2024

@ivik4 tak to mám v poriadku bola som nedávno na krvi..neviem potom z čoho to môže byť

ivik4
30. dec 2024

A konkretne Ti brali krv na amylazu a lypazu ano ?

siegi
30. dec 2024

Ako dlho uz pocitujes tu tazobu? Ja mam dlhe roky problemy s travenim, pochodila som 4och roznych gastrologov nikdy nic ani jeden nezistil. Tento rok sa mi problemy zhorsili, dva mesiace v kuse ma napinalo najma rano, brucho no stop nafuknute, netravilo mi, tazoba na zaludku, ledva som dokazala zjest detske porcie a to len dietne jedla. Opat som navstivila gastro, robil endoskopiu krv na vsetko mozne usg ct a opat na nic neprisli. Ze vraj nejaka funkcna porucha. Zacala som chodit na akupunkturu. Po dvoch sedeniach mi zacalo byt lepsie. Uz som dva mesiace fungovala takmer normalne, ale teraz cez sviatky som to prehnala s kolacmi a opat sa ozyva travenie. Pokial mas testy a vystrenia v norme tak je to beh na dlhe trate. Musis asi sama prist na to ze co ti robi zle

autor
31. dec 2024

@ivik4 ano

autor
31. dec 2024

@siegi ja mám tiež pocit že sa mi to len zhoršuje ..včera som mala taký deň lepší dá sa povedať a dnes od rána opäť ťažoba..a už som z toho dosť na nervy..rozmýšľala som či to nemôžu byť nejaké intolerancie🤷‍♀️ale inak aj ja mám pocit že keď si dám niečo sladké tak mi to len priťaží a potom to neviem dať dokopy..možno by som skúsila aj tu akupunkturu