Dobrý deň, ide o to, že mám problém s páchnucim potom. Hygienu mám pravidelnú, tz každý deň. Používam antiperspiranty/deo a aj zásypy na slabiny a nohy. Keď privoniam k podpazušiu tak cítim len antiperspirant/deo. To isté zo slabín. Aj napriek tomu ma však ovanie tažký zápach potu. Vôbec tomu nerozumiem. Od narodenia mám atopickú dermatitidu. Predtým som mal mykózu na prstoch a nechtoch, ktorú sa mi podarilo vyliečiť. Mohlo by to byť potenie zo stresu alebo niečo podobne... ocením každú radu ci skúsenosť... ďakujem vám!
Treba vysadiť nápoje s kyselinou fosforečnou ak také piješ - napr. Colu
A na inkriminovaných miestach sa treba poriadne umývať mydlom - nie sprchovacim gélom. Mydlo lepšie zabíja baktérie.
@lucia23529 obcas s tým mavam problém... zabúdam.pit...
@top_manazerka Colu pijem len zriedka. Ta kyselina sa v inych potravinach nevyskytuje?
@top_manazerka pouzival som aj antibakteriálne mydlo...teraz používam sprchovací olej aby som nemal presusenu kozu
@whitetrash sme na tom rovnako 🙂 tiež zápach z potu a zisťovala som že je to keď nevypijem denne aspoň 2litre vody treba kľudne aj viac…rozmýšľala som nad kúpou takej veľkej dvojlitrovej fľašky ona tam ma aj čas a máš prehlad kolko si vypil…a ešte rada používať len antiperspirant nie deň a bavlnené veci nos. Dúfam že obaja sa dokopeme viac piť 😀
@lucia23529 umelé vlákna nenosím uz dávno. Práve kvôli tomu poteniu. Inak napadlo ma ci to nie je kvôli káve...Niekde som čítal, že priveľa kofeínu spôsobuje nadmerné potenie. Ale ten tip s vodou je dobrý. Ďakujem ;) držím palce 🙂))
@whitetrash pot zo stresu zapácha inak,ako keď sa spotíš z fyzickej aktivity,môže byť aj to.
Spomínaš len podpazušie a slabiny,a čo chrbát?
@whitetrash áno aj káva alebo po nej vypiť minimálne pohár vody lebo strašne vysušuje
@rozculena chrbát si len umyjem. Prípadne telové mlieko použijem...
@whitetrash chcela som napísať, robí to aj káva,alkohol,tabak atd
@zuzanita1609 nefajčím a pijem len zriedka
@lucia23529 nie je to tak,že keď mam malo tekutin, tak sa nepotim, aby som nestracala ešte viac? Ved keď mi je v lete teplo, tak sa najviac spotim v momente,keď vypijem veľa vždy naraz. Ale vy pisete teraz uplne opacne,tak to asi zrejme funguje nejako inak,ako som myslela...
@elzena2 vraj netreba piť vela naraz. Niekde som.cital, ze naraz max 1/4 l...
@whitetrash piješ dosť čistej vody?